frankrijk.nl

Domaine le Bost, gîtes en safaritenten in de Dordogne

In de prachtige omgeving van de Périgord Vert creëerden Menno en Jet hun paradijsje in de Dordogne. Domaine le Bost is een super kindvriendelijk vakantiedomein met gîtes en safaritenten. En van Menno’s kooktalent kun je (bijna) dagelijks proeven!

Domaine La Bost

Van de Haagse horecastress naar het Franse joie de vivre

In 2010 zetten Menno en Jet Westra een streep onder hun Haagse horecaleven om samen met hun drie kinderen een nieuwe start te maken. Zij vonden deze mooie plek in de Dordogne, op een heuvel uitkijkend op het middeleeuwse stadje Thiviers, op de grens van de Périgord Vert en de Périgord Blanc. Een omgeving waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen, maar ook kunt kanovaren, paardrijden of kastelen en grotten ontdekken. In dit pure stukje Frankrijk vind je nog meer prachtige middeleeuwse plaatsjes die de moeite waard zijn, zoals Brantôme en Périgueux.

Domaine le Bost leuk vakantieadres met kinderen

Vakantiehuizen en glamping in safaritenten 

Domaine le Bost beslaat een terrein van 4 hectare en je vindt er 7 gîtes, 4 lodgetenten in safaristijl, met elk een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel, vlak naast je tent. Alle accommodaties hebben een eigen terras en een prachtig uitzicht op het stadje en de omgeving.

Safari-Lodgetent-Glamping-Domaine-Le-Bost

Domaine le Bost: paradijs voor kinderen

Zullen de ouders de ruimte rondom waarderen, voor kinderen is het hier vooral een heerlijke plek waar ze vrij kunnen spelen. Op het terrein zijn schommels, twee trampolines, een voetbalveld, een tafeltennistafel, een zandbak, een glijbaan en in de schuur is er een grote speelruimte vol met speelgoed. En centraal vind je het verwarmde zwembad van 6×14 meter.

domaine-le-bost-kidsproof-vakantiedomein-in-de-dordogne

Lekker eten en table d’hôtes 

Deze streek wordt ook wel de Périgord gourmand genoemd en in de omgeving vind je een keur aan biologische markten met lokale producten. De wekelijkse markt in Thiviers op zaterdag is dan ook benoemd tot de leukste markt van Nouvelle-Aquitaine. Ook bij Domaine le Bost gaat heel veel liefde door de maag. Zo gaat Jet elke ochtend op pad om bij verschillende bakkers de brood- en croissantbestellingen van de gasten op te halen: “Bij de ene bakker is de croissant net iets lekkerder en bij de andere het brood!” In de tussentijd perst Menno de sinaasappels voor verse jus d’orange die je kunt bestellen.

table dhotes Domaine le Bost
Grote barbecue

De eigenaren verzorgen ook 5x per week tables d’hôtes: op zaterdag serveren ze pasta bolognese (voor de kindjes saus apart), op vrijdag huisgemaakte lasagne en pannenkoeken voor de kinderen. Tweemaal per week is er een driegangen diner en voor de kinderen een kindermenu en op donderdag de welbekende uitgebreide BBQ.

Beroemde ijsbel

Heerlijke plek  dus voor wie geen zin heeft om te koken tijdens de vakantie! Eerst zijn de kinderen aan de beurt en eten ze met elkaar. Als de kinderen hun bordje leeg hebben, gaan ze spelen op het terrein zodat de ouders verder kunnen genieten van hun maaltijd. En als de bel gaat… dan komen de kinderen uit alle hoeken en gaten aangestormd om een ijsje uit te zoeken! Ja, die ijsbel is inmiddels legendarisch en staat symbool voor alles wat vakantie hoort te zijn op dit domein: (gast)vrijheid, blijheid en persoonlijke aandacht voor groot en klein.

ijsbel-domaine-le-bost-

Echt familiebedrijfje

Door de jaren heen is Domaine le Bost een echt familiebedrijfje geworden. Dochter Nena werkt mee in de bediening, zoon Abe is verantwoordelijk voor het maaien van het gras en geeft vaak echte bootcamps aan de gasten. De jongste dochter Lotte, is van alle markten thuis en is de multitasker van de drie.

table dhotes Domaine le Bost

Ideaal vakantiedomein in voor- en naseizoen

Ook buiten het seizoen is dit een adresje om te onthouden. Dan is het rustig in de Dordogne waardoor de schoonheid nog beter tot zijn recht komt. Het verwarmde zwembad nodigt van vroeg tot laat in het seizoen uit voor een heerlijke duik of sportieve work-out. En in tegenstelling tot andere logeeradresjes gaat de table d’hôtes hier onverminderd door. Voor ouders met peuters en kleuters betekent dit dat zij met de babyfoon aan tafel kunnen plaatsnemen. Dat zal menig jonge ouder als muziek in de oren klinken!

Genieten-op-terras-Domaine-Le-Bost

Domaine le Bost, gîtes voor 4 tot 6 personen en safaritenten 4-6 personen. De prijzen (te vinden op de website) zijn inclusief eindschoonmaak, beddengoed, keukenlinnen en Wifi.

Domaine-le-Bost

table dhotes Domaine le Bost

domaine-le-bost-kidsproof-vakantiedomein-in-de-dordogne

LEES OOK:
De 10 mooiste plekken in de Dordogne
Naar Frankrijk in het voorseizoen: de voordelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *