frankrijk.nl

De leukste strandtenten van Nice

Nice blijft een van onze favoriete plaatsen aan de Côte d’Azur! De chique strandtenten langs de Promenade des Anglais zijn er niet alleen om te zonnen, het zijn ook leuke plekken om iets te gaan drinken of eten.

Een strandmoment tijdens een stedentrip, hoe fijn is dat!  In Nice is de zee altijd dichtbij en in de beroemde Baie des Anges heb je 7 kilometer strand! Die prachtige grijswitte kiezels – of galets zoals de Fransen ze noemen – mogen het paradepaardje zijn van Nice, één ding is zeker: ze liggen niet fijn. Dus pak je een dagje strand, ga voor comfort bij een van de 15 strandtenten van Nice. Deze ‘plages privées’ zijn ook sfeervolle plekken voor een lunch of een diner. Plekken voor zien en gezien worden… en dat uitzicht! Dit zijn onze 5 favoriete strandtenten van Nice.

1. Castel Plage

Helemaal aan het begin van de Promenade des Anglais, aan de voet van de Colline du Château, ligt de mythische strandclub Le Castel. De sfeer is er Côte d’Azur-chic en het heeft een enorm terras met een relatief smal privé-strand. Hier zit je goed als je luxe wilt dineren aan zee, want je hebt er het mooiste uitzicht over de hele Baie des Anges! Je treft er een Provençaalse keuken met een hoofdrol voor vis (hoofdgerechten vanaf €35). Toen wij er in juli 2021 waren, was er een extra terras met ligbedden in aanbouw op de uitstekende klif ter hoogte van de Tour Bellanda, dat moet ook een prachtplekje worden!

Le Castel Plage in Nice

2. Beau Rivage

Een klassieke mediterrane strandtent met blauwwit gestreepte ligbedden, keurig opgemaakte tafels. Deze club hoort bij het Beau Rivage Hotel, aan de overkant van de Promenade, een van de oudste hotels van Nice waar Matisse, Tsjechov en Scott Fitzgerald nog geslapen hebben. Historisch adres dus! Maar vergis je niet: Beau Rivage heeft twee gezichten. De strakke loungebar van de strandtent is helemaal afgestemd op het betere beachclubben, met elke vrijdag live-muziek en elke woensdag een DJ. Prima spot om een cocktail te drinken en tapas te eten! Ook goed om te weten: Beau Rivage is 1 van slechts 2 strandtenten in Nice waarvan het restaurant het hele jaar open blijft voor het diner.

Strandtent Beau Rivage in Nice

3. Hôtel Amour Plage

Het is zeker geen straf als je je billen neervlijt bij ‘Hôtel Amour à la Plage’. Deze hippe tent heeft guinguette-lichtjes en een bohémien-chique sfeer zoals in Hôtel Amour in Parijs (waar het ook mee verbonden is!). Op de lunchkaart staan gerechten van rond de €17, zoals moules-marinières, gegrilde sardientjes, truffelmacaroni en salades. Alleen overdag geopend! (10.00-18.00 uur)

Hotel Amour Plage

4. La Vela Plage

Naast Plage Amour ligt Vela Plage, een in 2021 geopende strandclub met een trendy stijl en Ibiza-vibes. Denk veel wit, vrolijke muziek en de bediening is lekker ad-rem. ’s Avonds is het restaurant bomvol: reserveren is een must. Eigenaresse Karine is bijna een lokale bekendheid, want ze bezit nog drie bekende horecatenten in Nice. Het restaurant van La Vela heeft een typisch mediterrane keuken, met veel vis, garnalen, schelpdieren en frisse salades en er zijn diverse voorgerechten om te delen (zoals pizza). Hoofdgerechten €19-€40. Cocktails €12-€15.

Vela Plage in Nice

5. Le Galet Plage

Ook Galet Plage is een relatieve nieuwkomer op de Promenade des Anglais (of kortweg ‘La Prom’!), zoals de Niçois liefkozend zeggen! Deze in 2017 geopende club is nog steeds een echte een place-to-be, dus reserveren is hier geen luxe. Geroosterde inktvis, schaaldieren, pizza: typisch mediterrane smaken en een heerlijk uitzicht op zee!

Le galet plage privée in Nice

Praktische informatie over het strand van Nice

– Nice heeft 15 strandtenten met privé-stranden en ook een groot deel publiek stranden (het westelijkste deel van de baai). De stroken strand tussen deze strandtenten zijn publiek, daar mag je gewoon je eigen handdoek of matje neerleggen.

– De privé-stranden van Nice verhuren parasols en ligbedden van mei tot oktober. Reken op €20 tot €40 per dag. Bij sommige tenten kun je die vooraf reserveren. Op zomerse weekenden is vroeg komen echt een must, anders zijn alle ligbedden al vergeven.

– De strandbar is bij deze tenten vaak best prijzig (€7 voor een cola), dus zorg in elk geval dat je een fles water bij je hebt.

– Op één publiek strand in Nice zijn honden toegestaan: het is te herkennen aan ‘Toto’, een groot kunstwerk van een blauw-witte hond.

– Hoewel de meeste strandtenten volledig sluiten in oktober, blijven de restaurants van Le Beau Rivage en Blue Beach het hele jaar geopend voor het diner.

Publike strand in NiceHet publieke strand van Nice

Zin gekregen in een steden/strandtrip Nice? Meer informatie over alle mogelijkheden in Nice vind je op: nicetourisme.com

Laat je ook inspireren door dit bezoekfilmpje van Josee en Carole van een paar jaar geleden. In slechts 4 dagen fietsten en wandelden zij kilometers door de oude en nieuwe stad, ontmoetten tal van gekke en bijzondere Niçois!

LEES OOK:
De leukste restaurants van Nice
Mooie badplaatsen in de buurt van Nice
Hippe hotels in Nice
Eze, prachtig dorp nét buiten Nice

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, Nicky Bouwmeester Filmpje: Carole Goelitz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *