frankrijk.nl

Oase van rust in de Ardèche: B&B Art en Route

De vervallen zijderupsboerderij van Marie Louise groeide na een langdurige verbouwing uit tot een paradijselijk plekje. Art en Route heet hun sfeervolle chambre d’hôtes met 3 vakantie-appartementen. Gasten genieten er van de artistieke sfeer en totale rust!

Hé, daar zouden er meer van moeten zijn. Vakantie-adressen waar kinderen niet welkom zijn. Dat klinkt onaardig, maar als moeder van 2 gezellig-luidruchtige kinderen vind ik het een uitstekend idee dat er ook plekken zijn waar mensen echt voor hun rust kunnen komen. Zonder dat ze het geschreeuw van andermans kinderen hoeven horen tijdens hun vakantie. Iedereen zijn plezier toch?

Art en Route B&B

Niets dan stilte

Dat is ook ongeveer de gedachtegang van Marie Louise (kunstenaar), die een prachtig woonboerderij in de Ardèche bezit. In deze 18e-eeuwse zijderupsboerderij creëerde zij 4 B&B-kamers en 3 gîtes, waar ze alleen gasten die ouder dan 18 jaar zijn verwelkomt. De gedachte daarachter: alleen zo blijft haar terrein het mooie verstilde plekje dat ze in 2010 aantrof in een gehucht met een handjevol huizen.

Marie Louise van chambre d hotes gites Art en Route

Authentiek deel van de Ardèche

Marie-Louise woont inderdaad in een prachtig kalm deel van de Ardèche. Midden in het natuurgebied van de Monts d’Ardèche, niet ver van het dorp Largentière en op 20 km van Aubenas. De bekendste attracties van de Ardèche (zoals Vallon Pont d’Arc) liggen net ver weg genoeg, zodat dit noordelijke deel van de streek zelfs in de zomer rustig blijft. Marie Louise kent het gebied nog van toen ze 17 was en ze een jaar lang op een naburige boerderij werkte. Helpen fruit plukken, kastanjes rapen… Ze wist toen al dat ze hier ooit zou terugkomen.

2 stoelen in tuin

Biologische tables d’hôtes

Tussen de romantische oude stenen van Art en Route voelen gasten zich al snel thuis en de eigenares doet alles om dat gevoel te versterken. Marie Louise bereidt elke maandag een biologische tables d’hôtes, met groente en fruit uit de eigen moestuin. Ook het ontbijt, dat voor B&B-gasten gedekt wordt op het terras, is vers en uitgebreid. Verder mogen gasten wandel-, fietskaarten en zelfs fietsen lenen en geeft Marie Louise tips voor leuke dorpen en mooie zwemplekken in rivieren in de buurt.

Eten, table d'hote en Gite bij BB Art en Route

Sfeervol interieur

En dan de sfeer van de boerderij zelf… Het gebouw is gedurende 6 jaar met zoveel smaak en oog voor detail gerenoveerd! Marie Louise heeft naast de strakke inrichting hier en daar wat brocante en gemakkelijke stoelen toegevoegd, voor een Franse sfeer en extra comfort. En overal hangt of staat kunst! Beelden in de tuin, schilderijen aan de muren. Diverse kunstwerken zijn van Marie Louise, die zelf prachtige abstracte schilderijen maakt.

Interieur foto van Gite 1 bij Art en Route in de Ardèche

Relaxte zithoekjes met uitzicht

Naast die prettige artistieke sfeer is Art en Route vooral ook een zeer ontspannen vakantie-adres. In en om het huis zijn veel fijne zithoekjes om een boek te lezen of gewoon te relaxen. Zoals het ruime balkon boven het zwembad, met prachtig uitzicht op de groene heuvels in de verte. Bij helder weer kun je zelfs de Mont Ventoux zien! En misschien wel het fijnste: in dat elegante kleine zwembad (met zilt water) zijn er nooit stoute kindjes die bommetjes willen maken, maar is het altijd héérlijk rustig! :- )

Sfeer en streek bij BB Art en Route

Prijzen: 2 B&B-kamers €90-€120/nacht (inclusief ontbijt, minimaal 2 of 3 nachten), 2 B&B-kamers met eigen keuken, €125/dag (min. 3 nachten), 3 gîtes/vakantie-appartementen (voor 2 pers.) vanaf €840-€1.155/week (za. op za.). Geopend van begin mei tot begin oktober. Meer informatie: artenroute.nl

uitrustplek de Ardeche Art en Route

PLUS+

– Gastvrouw Marie Louise is gevaccineerd tegen Covid-19 en op de boerderij kun je goed afstand houden van andere gasten.
– Slechts 1 uurtje rijden van de Route du Soleil/A7, dus dit is ook een fijn adres als tussenstop verder naar Zuid-Frankrijk of Spanje.
– Welkomsthapje en drankje bij aankomst!
– Bij de vakantie-appartementen en de 2 B&B-kamers met eigen keuken hangt Hans op bestelling elke ochtend vers brood en croissantjes aan de deur.
– Het appartement op de onderste verdieping is extra indrukwekkend! Met een gewelfd plafond met een grote, oude open haard, waar je doorheen loopt vanuit de keuken.
-Handig! Op de eigen website van Art en Route kun je meteen de beschikbaarheid zien. (per accommodatie dus ook naar beneden scrollen!)

Gite met gewelfde muren bij Art en Route

table d'hotes bij Nederlanders in de Ardeche

gîtes in de Ardeche Art en Route

LEES OOK:
De grot van Chauvet, hightech wonder in de Ardèche
Mooiste lavendelplekken in de Drôme en Ardèche

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Art en Route

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *