frankrijk.nl

Elegante B&B bij Bonnieux in de Luberon

Als je de mooie Luberon in de Provence wilt ontdekken dan is de chambres d’hôtes Absoluut Valvert een meer dan fijne uitvalsbasis. De Vlaamse Cathy heeft vlak bij het dorp Bonnieux een droomplek gecreëerd. Met elegante gastenkamers, gîtes en zelfs een elegante boomhut.

Daar lig je op een ligbed onder de palmbomen. Vanuit de oude mas klinkt klassieke muziek. Er staat een glas rosé binnen handbereik. En voor je strekt de Petit Luberon zich uit als een ansichtkaart. Met heuvels vol kurkeiken en de terracotta daken van kleine dorpen in de verte. Potverdorie, denk je, terwijl je opstaat om nog een duik te nemen in het zwembad. Hoe komt iemand aan zo’n uitzonderlijke plek?

Zwembad van Domaine Maison Valvert in de Lubéron

Belgische eigenaren met een bijzonder verhaal

De Vlaamse Cathy moet nog altijd breed glimlachen als ze vertelt hoe het lot haar naar Maison Valvert bracht. In 2004 raakte ze tijdens een vliegreis ze in gesprek met een vriend en liet vallen dat ze ooit een B&B wilde beginnen. Daarbij dacht ze aan een verre toekomst, want ze genoot in die tijd nog volop van haar PR-werk voor de rallywereld. Maar Cathy’s medereiziger vertelde haar over een te koop staande maison d’hôtes waar ze écht eens naar moest gaan kijken.

B&B eigenaren: de Vlaamse Cathy

Droom van een chambre d’hôtes in een oude mas

Al bij de eerste blik op de oude bergerie bij Bonnieux wist Cathy dat dit haar bestemming was. “Dat was 15 jaar geleden en ik geniet nog elke dag van mijn beslissing!” Al haar passies komen samen bij het beheren van een B&B. “Zorgen voor een stijlvolle inrichting, het ontvangen van interessante mensen, leven op een prachtige plek in de natuur…” Cathy deelt haar Franse leven met Pierre: ook weer zo’n mooi verhaal. Deze journalist uit Brugge kende ze al jaren, maar toen hij in Zuid-Frankrijk langskwam voor een reportage, sloeg de vonk ineens over.

Chambres d'hotes Bonnieux Luberon zwembad

Provençaals ontbijt

Dat ook Pierre niet meer wegwilde uit de Luberon was een aanwinst voor Cathy én haar gasten, want de wereldreiziger is een charmant verhalenverteller. Het gastenkoppel neemt alle tijd voor je, vooral tijdens het uitgebreide ontbijt. Daarbij vertellen ze niet alleen over hun mooie streek, maar laten haar meteen ook proeven… Met verse lokale producten zoals fougasse, sacristin (gedraaid suikerbroodje met amandelen) en verse geitenkaasjes, die Cathy zelf op smaak brengt met verse kruiden.

Provençaals ontbijt op vakantie in de Lubéron

Spectaculaire boomhut in Zuid-Frankrijk

Eenzelfde verfijnde Provençaalse sfeer tref je aan in de 4 gastenkamers waarvan Cathy het interieur steeds aanpast, maar die op het moment witte tinten hebben. Verderop in de tuin zijn er 3 elegante vakantiehuisjes maar de blikvanger van het domein is de indrukwekkende boomhut. Romantisch tussen de takken van een hoge spar maar zo luxe als een hotelkamer. “Gemaakt door de buurman!”, vertelt Cathy. Alweer een mooi verhaal. Maar daar moet je zelf maar naar vragen als je eens op deze prachtige plek bent!

Boomhut in de Provence romantisch

Absoluut Valvert, B&B-kamers vanaf €160-€250/nacht (min. 3 nachten), gîtes vanaf €1140/week, boomhut vanaf €230/nacht. Meer informatie: absoluutvalvert.com

PLUS+
– Cathy kent in Bonnieux een verhuurbedrijfje van e-bikes, dat je op pad stuurt langs de vele mooie dorpen van de Luberon, zoals Lourmarin, Gordes en Roussillon.
– Er is veel gastronomie in Bonnieux en omgeving, van pizzeria’s tot bekende sterrenrestaurants (waarvan eentje op maar 200 meter van Absoluut Valvert!)
– Fijn adres ook voor het naseizoen: in september en oktober is het nog heerlijk in de Luberon.

chambre d hotes Luberon provencaalse sfeer ontbijt

Covid-19 informatie

Bij Absoluut Valvert is afstand houden geen enkel probleem en het grootste deel van het leven vindt hier buiten plaats! Voor aanvullende informatie, kijk naar deze speciale pagina op hun website

CHambres d'hotes Bonnieux Luberon fietsen

chambres d hotes luberon

Gastenkamers en interieur: verfijnde Provencaalse sfeer

18e-eeuwse mas Maison Valvert

chambre d hotes gites Luberon pétanque

hambre d hotes Luberon provencaalse sfeer ontbijt

Beeld: CC/MAbsoluut Valvert (behalve Bonnieux: CC/decar66)

LEES OOK:
Favoriete plekken rond de Mont Ventoux
5 mooiste fietstochten in de Vaucluse
De Luberon van Peter Mayle

3 reacties op “Elegante B&B bij Bonnieux in de Luberon”

  1. Paul Van Velsen schreef:

    2 vragen. Hebben jullie ook table d’hotes en waar vind ik jullie prijzen?

  2. VERBEKE schreef:

    Prachtig, Idyllisch ; ideaal om een romantische trip.

    Mvg,

    OVH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *