frankrijk.nl

B&B’s, gîtes en campings voor fietsers

Fietsen in Frankrijk: zo heerlijk om een deel van je vakantie in het teken te zetten van ‘La Petite Reine’! Wij kennen inmiddels aardig wat overnachtingsadresjes die zijn ingesteld op fietsende gasten en waarvan velen ook nog eens vlak naast bekende Franse fietsroutes liggen. Les voilà!

Logeeradresjes langs de Vélo Francette

Josee fietste een paar jaar geleden over de Vélo Francette, een recente fietsroute in West-Frankrijk, die van Bretagne naar de kust van Charente-Maritime voert. Zij reed het laatste deel van de route, van Saumur tot La Rochelle. Onderweg logeerde zij toen onder meer in een kasteel en in een Logis-hotelletje in het Marais poitevin. Kijk hier naar haar tips

Josee fietst de VeloFrancette

 

B&B Entre les Sources: fietsen in de Vogezen

Michel en Miranda uit Rotterdam beheren een gezellige chambre d’hôtes met minicamping in de Vogezen, in de omgeving van Vittel en Contrexéville. Dit mooi groene en heuvelachtige gebied is ideaal voor fietsers en je kunt er aanhaken op de nieuwe fietsroute La Voie Bleue (van Luxemburg naar Lyon). Entre les Sources is bovendien een Accueil Vélo, dus een erkend fietsvriendelijk adres. Meer over de sfeer van dit adres in een eerder artikel

B&B Entre Les Sources

Éxtra fietsvriendelijke Huttopia-campings – o.a. in de Bourgogne, Elzas, Loirevallei

De Franse natuurcampingketen Huttopia heeft prima faciliteiten voor fietsers en je kunt op vrijwel al hun campings elektrische fietsen en e-mountainbikes huren. Diverse camping liggen ook nog eens vlak bij bekende Franse fietspaden. Zoals bij de Loire à Vélo in de Loirevallei, het netwerk van fietspaden door de wijngaarden van de Bourgogne, of vlak bij prachtige mountainbike-trails in de Franse Alpen.

Huttopia Meursault Wandelen fietsen Bourgogne

Camping Mettey in de Vogezen

Vlak bij Gérardmer in de Vogezen vind je deze sympathieke ecologische camping met ruime staanplaatsen en originele accommodaties die opgaan in de natuur. Deze camping heeft sinds kort een fietsschuur met laadcapaciteit voor elektrische fietsen. Ook kun je bij de receptie vragen naar informatie over de vele fietsroutes in de omgeving. Zo is er vanaf de camping een Voie Verte (speciaal fietspad voor hele gezin) van zo’n 60 km en er zijn mooie mountainbike-routes en bergritten. Meer over de sfeer van deze natuurcamping

Camping du Mettey Vogezen fietsvriendelijk

Slaapadressen langs de ViaRhôna

Josee en Carole fietsten afgelopen jaren over verschillende delen van de ViaRhôna, de langeafstandroute van het meer van Genève tot de Middellandse Zee. Een superveelzijdige rit zonder extreme hoogteverschillen want je rijdt voornamelijk door het Rhônedal. Onderweg logeerden ze op de leukste plaatsen, zoals in houten huisjes aan de rand van de rivier, tussen de wijnranken van de AOC crozes-hermitage en in een charmant hotel in Arles. Slaapadressen noordelijk deel van de ViaRhôna & Slaapadressen zuidelijk deel van de ViaRhôna

ViaRhona fietsroute Rhone-Alpes wijngaarden

Charmehotel Le Bois des Dame: fietsen in in de Drôme

In de Drôme provençale is Domaine le Bois de Dames een ideaal adres voor fietsers, want dit elegante hotelletje net buiten Grignan heeft diverse handige faciliteiten. Enkele van de mooiste fietsroutes van de Drôme lopen langs de poort van het vakantiedomein. En na de rit kun je lekker uitrusten bij het zwembad! Fietsers met een eigen fiets mogen die binnen stallen en er is gereedschap aanwezig. Ook zijn er 4 mountainbikes te leen voor gasten. En een bevriende verhuurder kan elektrische mountainbikes komen langsbrengen voor heel gunstige tarieven. Meer over de sfeer van dit hotel

All-in fietsvakanties (ook voor gezinnen!) – o.a. in Normandië, de Provence en langs de Atlantische kust

Wil je eens een georganiseerde fietsreis maken waarbij je steeds ergens anders slaapt en je bagage voor je vervoerd wordt? SNP Natuurreizen hebben fietsvakanties die goed in elkaar zitten en door mooie Franse streken gaan. Zoals deze fietsreis langs de D-Daystranden in Normandië of deze fietsvakantie in de Provence. Lees hier meer over deze manier van (fiets)reizen!

SNP-Fietsvakanties Familieproof

Slaapadresjes langs de Maasfietsroute

Ook geweldig om eens mee te doen en lekker dicht bij huis: fietsen langs het Franse deel van de Maas. De Maasfietsroute voert door de Franse Ardennen en de Champagnestreek tot aan Langres, waar de ‘Meuse’ ontspringt. Kijk voor leuke slaapadressen als tussenstop of uitvalsbasis in dit artikel, met sfeervolle B&B’s en hotels aan de rand van de rivier, in Charleville-Mézières, in Verdun en elders. Bonne route!

Maasfietsrroute slaapadressen

LEES OOK:
Lekker rustig: NO KIDS-adresjes in Frankrijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *