frankrijk.nl

Franse treinreizen: 6 duurzame stedentrips

Wil je een citytrip maken in Europa maar pak je liever niet meer het vliegtuig? Deze leuke Franse steden zijn vanuit Nederland eenvoudig te bereiken met de trein!

Le Mans – 4u55min met de trein vanaf Rotterdam

Le Mans (bekend van de jaarlijkse autorace Les 24 heures du Mans) is een authentieke en charmante stad met een van de grootste en mooiste kathedralen van Frankrijk. Ook vind je er veel mooie binnenplaatsen, geplaveide straatjes en leuke kleine winkels en restaurants. Carole tipt hier de leukste adressen in Le Mans!

Le Mans leuk hotel Logis de France

Reis: Met de Thalys naar Parijs en overstappen (1 uur) op de TGV naar Le Mans (daarna nog iets minder dan 1 uur).

Slaaptip: Logis Hotel Le Charleston is een eenvoudig maar charmant driesterrenhotel van Logis Hotels in het centrum van Le Mans. Ook handig: bij dit hotel kun je een fiets huren. Liever een B&B? Dit is een sfeervol adres vlak naast de kathedraal.


Lyon – 5u02min met de trein vanaf Rotterdam 

Leuk, leuk, leuk, dat Lyon! Een soort klein Parijs, maar dan rustiger, relaxter en ook een aantal wijken met een heel eigen stijl. De wijk Vieux-Lyon heeft moois huizen, straatjes en geheime doorgangen uit de Renaissancetijd. Ga kijken bij de mooie basiliek van Lyon, op de heuvel van Fourvière. Bezoek het museum van Schone Kunsten (een Klein Louvre!). Neem een watertaxi op de Saône. En kijk je ogen uit op de overdekte markt Les Halles Paul Bocuse!

Reis: Met de Thalys naar Parijs (CDG/Roissy) en overstappen op de TGV naar Lyon (nog 2 uur).


Bordeaux – 5u45min met de trein vanaf Rotterdam

Dat Bordeaux een stedentrip waard is roepen we al een tijdje (lees ook: 15x doen in Bordeaux)! Heerlijke Zuid-Franse stad met een prachtig centrum, veel goede restaurants, leuke winkels, bezienswaardigheden, hippe nieuwe wijken en natuurlijk goede wijnen! De stad is goed te voet en ook met de fiets te verkennen, want het vlakke Bordeaux heeft hele goede fietsmogelijkheden (én stadsleenfietsen).

Bordeaux leuk hotel Logis de France

Reis: Met de Thalys naar Parijs en overstappen op de TGV naar station Bordeaux Saint-Jean (nog 2 uurtjes).

Slaaptips: zie hier diverse leuke slaapadressen in Bordeaux


Angers – 5u11min met de trein vanaf Rotterdam

Net als Le Mans is dit een hele leuke maar bij toeristen nog onbekende stad in de Loirevallei. Studentenstad Angers heeft een heel gezellige en eigentijdse sfeer en is onlangs uitgeroepen tot de ‘groenste’ stad van Frankrijk. Lees hier ons eerder artikel: Angers, de ideale stad. Originele citytrip-bestemming kortom en net buiten Angers kun je (op de fiets!) ook van de wijngaarden van de Loire genieten.

Reis: Met de Thalys naar Parijs en overstappen op de TGV naar Angers (nog 1,5 uur).

Slaaptips: In dit artikel over Angers noemen we een leuk hotel in het centrum en als je ook langs de Loire wilt fietsen dan is Logis d’Exception Hotel Les 3 Lieux, net buiten de stad, ook een optie.


Lille – 1u54 min met de trein vanaf Rotterdam

In Lille ben je zo! Al is het doodzonde dat de rechtstreekse Thalys-verbinding van Nederland naar Lille na twee jaar alweer is afgeschaft, wat is dat nou? Maar goed, je kunt nog steeds de Thalys naar Brussel pakken en daar overstappen. Josee heeft de stad al getest en zeer goed bevonden voor een moeder-dochter-weekend in Lille. Maar de stad heeft voor iedereen wel wat te bieden. Wij zijn dol op de gezellig, typische Noord-Franse sfeer en de vele mooie musea: maak vooral ook een uitstapje naar museum La Piscine in Roubaix, net buiten Lille, een pareltje!

lille-stedentrip-met-de-trein

Reis: Met de Thalys naar Brussel en overstappen op de trein naar Lille.

Slaaptips: zie hier 10 leuke slaapadressen in Lille


Nantes – 5u58min met de trein vanaf Rotterdam 

Nantes is een erg leuke stad aan de Loire en ook vlak bij zee. De plaats heeft een jonge en levendige sfeer. Er zijn veel studenten en moderne kunst staat hier in een hoog vaandel, onder meer tijdens de Voyage à Nantes, een cultureel festival in de zomer. Veel kunstwerken blijven echter op straat staan, groene lijnen op straat voeren je erlangs! Ook vind je veel oudere cultuur in Nantes. Zoals het prachtige Château des Ducs de Bretagne, diverse mooie musea en brasserieën en bistro’s uit de Belle Epoque.

La cantine Voyage Nantes

Reis: Thalys naar Parijs en overstappen op de TGV naar Nantes (nog iets meer dan 2 uur).

Slaaptip: in dit artikel 5 hippe highlights in Nantes staan diverse slaapadressen en je kunt ook terecht op de mooie glamping-camping midden in Nantes.

LEES OOK:
Met de Thalys naar Parijs, de snelste manier
Angers, verrassend leuke stad
15 dingen om te doen in Bordeaux
Lyon in 10 leuke activiteiten

Beeld: Le Mans en Bordeaux Logis Hotels, Lille (Michael G. straatje, Hotel Bellevue Grand Place), M.Chauveau/Nantes. Opening: CC-BY Porapak-UNPL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *