frankrijk.nl

Champagnefeest in Amsterdam

Tijdens het Hemelvaartweekend (26-29 mei 2022) vindt in het Rembrandtpark in Amsterdam een bruisend festival plaats. Tijdens het Fête du Champagne & Vins kun je genieten van alles wat met champagnes, crémants en wijn te maken heeft. 

Het idee voor een Nederlands champagnefestival ontstond een paar jaar geleden, toen de Amsterdamse Ivar en Sebastiaan de befaamde Route de Champagne reden. Dit inspireerde hen tot een spin-off van het Amsterdam Wine Festival, dat zij al enkele jaren met succes organiseren. Dit voorjaar vindt de derde editie plaats van het Fête du Champagne & Vins, een festival waarop je meer dan 100 verschillende soorten champagne, crémant en wijn kunt proeven.

Champagnefestival Amsterdam 2021
De champ’ van James Bond

Ayala, Gremillet, Bonnet Ponson, Charles Clément en Bollinger (de absolute favoriet van James Bond en het Britse koningshuis) zijn enkele van de mooie namen die er op het menu staan. Naast champagne zijn er ook wijnen van Domaine de la Baume en crémants uit alle windstreken van Frankrijk te vinden.

Champagnefestival Amsterdam 2021

Avec toi je suis Fête

Dat champagne onlosmakelijk met joie de vivre verbonden is komt terug in de opzet van het festivalterrein.Met een pétanque-tournooi, roulette-tafel, Franse markt, foodtrucks en bistro’s. Ook is er live-muziek met Franse chansons en een DJ voor nog wat snellere beats. Het thema van deze editie 2022? ‘Avec toi je suis Fête..’ een feestelijke variant op de Franse uitdrukking ‘Avec toi je suis moi ‘ (bij jou kan ik mezelf zijn). Proost!

Fête du Champagne & Vins, 26-29 mei 2022 in het Rembrandtpark in Amsterdam. Toegang: €11,50 (inclusief 1 coupe, glas mag je houden), last-minute kaarten/bij de ingang €16,50, meer info: feteduchampagne.nl

LEES OOK:
Champagne in 9 handige weetjes!
Crémant, dit wil je ervan weten
Handige tips voor het kopen van wijn tijdens je vakantie
Goeie wijn-kaas combinaties

Tekst: Josee Schouten/Nicky Bouwmeester Beeld: Amsterdam Wine Festival, foto 1 CCJeShootsUNPL, foto2 CCLantyUNPL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.