frankrijk.nl

Kinderen koning bij deze fijne gîtes in de Lot

Happy kids, happy parents. Dit cliché wordt volledig waargemaakt bij Domaine de la Dolce in Zuidwest-Frankrijk. De drie vakantiehuizen op dit kleine vakantiedomein zijn ingericht met als uitgangspunt: kinderen eerst!

Domaine de la Dolce gites Lot

Domaine de la Dolce

Domaine de La Dolce ligt in de Lot, op zo’n 15 minuten rijden van Prayssac in de Lot. In deze  omgeving kun je kiezen tussen rivierkloven, glooiende heuvels, imposante bossen, wijngaarden en zonnebloemvelden. Daar tussen liggen lieflijke dorpjes waar de tijd lijkt stilgestaan. Een perfecte omgeving voor families met kleine kinderen om te onthaasten. En dit kleinschalige domein, met slechts 3 gîtes doet daar een schepje bovenop!

Dolce 2021 Kidsproof

Kindvriendelijk tot in elk detail

Eigenaresse Marion – zelf moeder van een dochter – brengt in de praktijk wat families met kleine kinderen willen: “Hier kunnen de ouders rustig op hun terras zitten, terwijl ze de kinderen zien spelen op de grote grasweide. Het zwembad – zout gefilterd dus vriendelijk voor de ogen – heeft altijd een aangename temperatuur van zo’n 30º.

Domaine de la Dolce

En de indoor speelkamer is een klein kinderwalhalla, vol met speelgoed, spelletjes, verkleedspullen. tafelvoetbal en groot schoolbord.”

Domaine de la Dolce-speelkamer -Lot

Gelijkvloerse gîtes met 100% zicht op speelweide

De 3 gîtes (denk van die schattige Franse cottages) hebben 2, 3 of 4 slaapkamers. De  vakantiehuisjes zijn geschakeld, maar goed geluidsgeïsoleerd. De ruime terrassen zijn aan beide zijden omheind en bieden zo veel privacy. Alles is gelijkvloers en de inrichting is licht en modern, met behoud van typisch Franse charme. De omgeving is al heel kalm en als ouder krijg je hier ook innerlijke rust. Want vanaf het terras heb je vol zicht op de grote speelweide met een klimtoren, glijbaan, wip, baby- en peuterschommel, houten speelhuisje met keuken en zandbak.

Dolce Bedroom

Dolce Interieur

Ontspannen voor de ouders

Ook al ligt de focus op het kindergeluk, Marion heeft ook oog voor me-time voor de ouders. Zo kun je deelnemen aan yoga-sessies, kiezen voor een schoonheidsbehandeling of een massage aan huis. Nieuw dit jaar is het pop-up restaurant: één keer per week kun je een 3-gangen diner bestellen dat bij je gîte wordt geserveerd. Uiteraard indien de corona-regels dit toelaten.

Domaine de la Dolce-gites-Lot

Alles aanwezig voor baby’s en peuters

Met baby’s en peuters moet je voor een vakantie altijd veel meenemen. Maar Marion heeft echt alles te leen: van reiswiegje, aankleedkussen, flessenwarmer tot wipper en baby/peuter-rugdrager. Ook al het linnengoed (ja, ook de handdoeken) is inbegrepen! Zulke goede voorzieningen voor gezinnen zorgen voor blije gasten. Het grootste compliment voor de gastvrouw? Marion: “Dat kinderen aan hun ouders vragen: ‘Gaan we volgende vakantie weer naar een Marion? Echt waar, is dat niet enig?”

Domaine de la Dolce peuterparadijs in de Lot

Domaine de la Dolce in Montcabrier, voor families met kinderen tot ca. 12 jaar.  Drie vakantiehuisjes: gîte Luciole (4 pers.) van €850 tot €1.150, gîte La Sauterrelle (8 pers.) van €800 tot €2.350, gîte La Girolle (6 pers.) €850 tot €1.650. Meer informatie: www.domainedeladolce.com

PLUS+
– Ideaal als je met meerdere families of vrienden wilt verblijven.
– Heel erg baby- peutervriendelijk met de mooiste maanden in voor-/naseizoen: niet te heet, niet te druk en wel plezier van 30ºC zwembad 🙂
– Optie van boodschappenservice voor de aankomst (inclusief zelfgemaakte quiche voor de eerste avond).
– Wasmachines en een wasdroger aanwezig en gratis te gebruiken.
– Aanrader in voor- en naseizoen, vooral vanwege verwarmde zwembad en indoorspeelkamer.

COVID-19 maatregelen bij Domaine de la Dolce

-Marion hanteert alle vereiste sanitaire en hygiënische voorschriften en de gîtes worden volledig gedesinfecteerd na elk verhuur.
-Gebruik van de indoor-speelkamer is onder voorbehoud van de op het moment van het verblijf geldende corona-voorschriften en er worden met de gasten afspraken gemaakt over het zwembad.

Domaine de la Dolce gites in de Lot

LEES OOK:
De 10 mooiste plekken in de Dordogne
Bezoektip: Gouffre de Padirac, bijzondere grot in de Lot
De mooiste dorpen en stadjes van Occitanië
Cahors, gezellige stad in de Lot

Tekst: Josee Schouten Beeld: Domaine de la Dolce

Eén reactie op “Kinderen koning bij deze fijne gîtes in de Lot”

  1. praet schreef:

    beste,

    wanneer kan je boeken voor juli 2023?

    Mvg
    Jolien Praet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *