frankrijk.nl

Atlantische kust: 5 must-sees voor gezinnen

Met kinderen aan de Atlantische kust? Dit zijn indrukwekkende bezienswaardigheden! Zoals het beroemde aquarium van La Rochelle en de mooie oude zeevuurtoren van Cordouan. 

1. Aquarium van La Rochelle

Spectaculair aquarium in de sfeervolle havenstad La Rochelle (Charente-Maritime), met een glazen ‘kwallen-tunnel’, veel haaien en veel soorten schildpadden. Vergaap je hier aan de meest prachtige onderwaterwereld in Europa’s grootste aquarium.

2. Arsenal des Mers: maritiem museum, driemaster en klimpark bij elkaar in Rochefort

Als je van avontuur houdt, plan dan een bezoek aan Arsenal des Mers. Een avonturenpark met drie locaties voor kinderen waar ze zich een echte piraat op een schip kunnen voelen en de kneepjes van het zeemanschap kunnen leren tijdens één van de workshops die worden aangeboden. Dat loopt uiteen van: hoe kun je een schip navigeren als een echte zeebonk tot hoe kun je een zeilboot maken van een schelp? Dit speelt zich allemaal af in het historische gebouw La Corderie Royale, op de driemaster l’Hermione OF in het Maritiem Museum, allemaal op hetzelfde terrein te vinden. Absoluut een bezoek waard en met één pas te bezoeken. Meer info.

3. Het natuurgebied van de Estuaire bij Royan

Aanrader in de buurt van Royan (Charente-Maritime) is het Parc de l’Estuaire. Prachtig gebied om te wandelen – door duinen en dennenbos. Tot aan zee, waar je diverse mooie verborgen strandjes ontdekt. En onderweg kun je stoppen om vanaf de uitkijktorende Atlantische Oceaan te bewonderen!

Lees ook: 7 leuke activiteiten langs de Atlantische kust

4. De vuurtoren van Cordouan

Erg leuk: een boottochtje maken naar de allermooiste vuurtoren van Frankrijk! Phare de Cordouan ligt midden in de oceaan, voor de monding van de Gironde. Dit 16e-eeuws monument heeft een indrukwekkende wenteltrap en elegante vertrekken. En ook het tochtje erheen is een avontuur. Lees er hier meer over!

5. Escal’Atlantique in Saint-Nazaire

Nog zo’n bijzondere plek! In Saint-Nazaire (Loire-Atlantique) kun je de haven bezoeken waar bekende oude Franse cruiseschepen gebouwd zijn en hun overtocht naar Amerika begonnen. Geweldige interactieve expositie! Ook kun je hier aan boord van een Franse onderzeeboot. De Espadon uit 1960 is de eerste onderzeeër van de Franse marine die onder het ijs duikt én de enige onderzeeër die in Frankrijk op het water te bezoeken is. Onderzeeboot Espadon.

Lees hier ons volledige artikel.

LEES OOK:
15 redenen voor een gezinsvakantie langs de Atlantische kust
5 culinaire specialiteiten van de Atlantische kust
Kamperen langs de Atlantische kust

Beeld & selectie: Carole Goelitz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *