frankrijk.nl

Originele Franse films op TV5MONDE in mei

TV5MONDE heeft ter gelegenheid van het Cannes Filmfestival een speciale filmprogrammering in mei. Diverse bijzondere Franse speelfilms met onder andere Jean Dujardin, Adèle Haenel, Claude Brasseur en Mads Mikkelsen.

Na twee jaar coronacrisis is eindelijk weer een ‘gewone’ editie van het Filmfestival van Cannes (17 tot 28 mei 2022), met aanwezigheid van beroemde acteurs, regisseurs en nieuwe talenten van de filmwereld. De Franstalige zender TV5MONDE eert Cannes elk voorjaar met een speciale selectie Franse films, die de afgelopen jaren geselecteerd zijn voor dit prestigieuze filmfestival.

L’autre côté de la mer (Nederlands ondertiteld)
vrijdag 13 mei om 18.40 uur

Georges gespeeld door Claude Brasseur is een ‘pied-noir‘, die na de onafhankelijkheid al die jaren in Algerije gebleven en in Frankrijk terugkomt voor een chirurgische ingreep. Zijn arts Tarek (Roschdy Zem) heeft zijn Algerijnse roots juist helemaal begraven. Tussen hen ontstaat een warme vriendschap.
Quinzaine des Réalisateurs Cannes 1997

Le daim (Nederlands ondertiteld)
zondag 15 mei om 21.00 uur

Film uit 2017 met Jean Dujardin in de hoofdrol. Van de ene op de andere dag verlaat Georges zijn vrouw en zegt zijn baan op om het kledingstuk te kopen waar hij van droomt: een suède jas met franje. Hij voelt zich helemaal anders door zijn nieuwe look en het jack wordt al snel een obsessie…
Quinzaine des Réalisateurs 2019

Si le vent tombe (Nederlands ondertiteld)
donderdag 19 mei om 21.00 uur

Prachtig gefilmde arthousefilm. Accountant Alain komt aan in een kleine zelf uitgeroepen republiek in de Kaukasus om de mogelijkheid tot het openen van een luchthaven te evalueren. Het contact met de bewoners van Nagorno-Karabagh zorgt ervoor dat hij zich openstelt voor een nieuwe wereld. Trailer
Officiële selectie Cannes 2020

Michael Kohlhaas (Nederlands ondertiteld)
zondag 22 mei om 21.00 uur

In de 16e eeuw leidt paardenhandelaar Michael Kohlhaas (gespeeld door de Deense acteur Mads Mikkelsen) een rijk en gelukkig gezinsleven in de Cevennen. Deze vrome, integere man wordt het slachtoffer van onrecht en stelt een leger van boze boeren en landlopers samen om zijn eer te herstellen. Trailer
Officiële selectie Cannes 2013

Garçon chiffon (Nederlands ondertiteld)
donderdag 26 mei om 21.00 uur

Nicola Maury – bekend als Hervé, de mannelijke assistent uit de serie Dix Pour Cent – speelt in deze recente film een uitgeputte dertiger, Jérémie. Diens carrière als acteur komt niet van de grond en zijn relatie loopt ook al niet lekker omdat hij zelf ziekelijk jaloers is. Jérémie besluit Parijs te verlaten om op te laden in de Limousin, bij zijn moeder, gespeeld door Nathalie Baye. Trailer
Officiële selectie Cannes 2020

Mon cher enfant (Weldi) (Nederlands ondertiteld)
zondag 29 mei om 21.00 uur

Riadh gaat binnenkort met pensioen als vorkheftruckchauffeur in de haven van Tunis. Samen met Nazli vormt hij een bijzonder hecht stel rond Sami, hun enige zoon, die zijn eindexamen voorbereidt. Zijn aanhoudende migraineaanvallen verontrusten zijn ouders. De jongeman wil een psychiater raadplegen. Op een dag verdwijnt de jongen, zonder iets te zeggen. Trailer
Quinzaine des Réalisateurs Cannes 2018

Hier in vogelvlucht een overzicht van de volledige Cannes-programmering van TV5MONDE :

Over TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse Franse cinema, goede documentaires, series en lifestyle-programma’s. Bijna alle prime-time uitzendingen zijn ondertiteld in het Nederlands. Hier meer over de programmering: europe.tv5monde.com

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.