frankrijk.nl

Tenten en gîtes op Zuid-Frans wijndomein bij de zee

Bij Domaine Saint Paul le Marseillais vier je vakantie in het groen én dicht bij stranden van Mèze, Sète, Marseillan-Plage en Cap d’Agde. Een paradijsje met gîtes en safaritenten omringd door wijngaarden!

Vakantiedomein Saint Paul Le Marseillais

Wijnstokken, olijfbomen, oleanders, palmbomen en geurende vijgenbomen. Bij Domaine Saint Paul le Marseillais ontdek je het betere Zuid-Franse buitenleven. Dit vakantiedomein van een Nederlandse eigenaresse, Marit le Noble, ligt tussen Montpellier en Béziers, bij het plaatsje Mèze. Verstopt op een groen terrein van 8 hectare grond. En ook vlak bij de stranden van de Languedoc-Roussillon, waar je geen last hebt van Côte d’Azur-drukte, en gratis kunt parkeren… en je elektrische auto kunt opladen.

Saint Paul Le Marseillais Gite Vakantiedomein

Lodgetenten en gîtes onder de sterrenhemel

In het hart van het domein kun je verblijven in 4 sfeervolle gîtes in de huisjes waar vroeger de wijnarbeiders sliepen. Het zijn nu leuk gestylde woningen, met warme kleuren, hippe brocante en rustieke details. In de schaduw van een pijnbomenbos staan 6 ingerichte tenten: safaritenten, lodgetenten en Coco-tenten, elk vernoemd naar een wijndruif: Syrah, Grenache… Deze tenten op vlonders zijn van alle gemakken voorzien en hebben een keuken (stromend water) en een eigen badkamer op loopafstand. Als de krekels ’s avonds eindelijk stil zijn kun je voor je tent genieten van uilengeluiden en de mooiste sterrenhemels.

Safaritenten Vakantiedomein Saint Paul Le Marsaillais

Oudervriendelijk: totaal ontspannen! En veel grote kinderen

Geen wonder dat dit adres bijna altijd volgeboekt is met terugkomers, met ook veel grote kinderen (6-18 jaar). Marit matcht zoveel mogelijk de kinderleeftijden, dat maakt het wel zo leuk voor iedereen. Kinderen vinden het hier helemaal top en ouders kun ook echt even bijkomen. Lekker uitrusten op het terras in de schaduw van de moerbeibomen of aan de rand van het zwembad. Onder het genot van muntthee (uit eigen tuin!) of een goede koffie. Of zelfs een bordje oesters met een glas wijn van een van de wijnboer-buren. Ook is er regelmatig een gediplomeerde masseuse aanwezig op het domein. Daar lig je dan in de schaduw, helemaal ontspannen, terwijl alle knopen uit je rug gemasseerd worden… Ja ik wil! :- )

Saint Paul Le Marseillais Gite Vakantiedomein

Stoere eigenaresse met een Ik Vertrek-verhaal

Eigenaresse Marit zorgt bovendien voor een supergastvrije sfeer. Je kunt haar alles vragen en ze kent zoveel leuke verborgen plekken in de omgeving! Ze woont hier dan ook al een tijdje. Marit verliet Nederland in 1998, met haar vriend en een baby van 6 weken. Over deze ‘Ik vertrek’-ervaring en het leven als wijnboerin in Zuid-Frankrijk schreef ze twee boeken (w.o. De Achteruitrijvogel). Marit’s vriend werd een ‘ex’, dus ze doet het werk nu al jaren alleen. Maar in de zomer krijgt ze hulp van een enthousiast team en haar twee grote dochters (20 en 23 jaar). Verder zorgen ook de 3 ezels, 3 paarden, 1 hond en 4 poezen voor extra reuring op het domein.

Saint Paul Le Marseillais Gite Vakantiedomein

Zo veel te doen, zo weinig tijd!

Met leuke badplaatsen, mooie vissershavens, wijndorpjes en stadjes als Pézenas in de buurt kom je bij Domaine Saint Paul le Marseillais tijd te kort om alles te zien in de omgeving. Vooral voor wat grotere kinderen is er veel te doen. Zoals chillen bij een hippe strandtent, een (zeil)boot huren, (kite)surfen of fietsen rond de binnenzee van Thau (met halverwege lunch en duik!). Terwijl veel ouders blij worden van een wijnproeverij of een rondleiding op een oesterkwekerij. En shop-till-you-drop in het naburige Montpellier, een heerlijke Zuid-Franse stad met leuke winkels, musea en gezellige pleinen vol terrassen.

Saint Paul Le Marseillais Gite Vakantiedomein

Bubbels-Burgers en Bier aan het zwembad

Afijn, genoeg te doen dus als het je überhaupt lukt om je los te weken van dat superfijne zwembad met heerlijke ligstoelen. In het hoogseizoen kun je bovendien een paar keer per week ’s avonds eten op het vakantiedomein, alles bereid met producten uit de eigen moestuin of van lokale leveranciers. Met een goeie tables d’hôtes bij aankomst en een gezellige BBQ bij het  zwembad. Verder zijn er ook talloze grote en kleine restaurants in de omgeving. Marit (een soort rondlopende VVV) heeft altijd de juiste tip, dus vraag maar!

Saint Paul Le Marseillais Gite Vakantiedomein

Domaine Saint Paul de Marseillais, lodgetenten vanaf €800 (4 pers)-€850 (5 pers.), gîtes vanaf €850/week (4-5 pers.). Meer info: st-paul-le-marseillais.com

PLUS+

– Vers brood en croissants: een bevriende bakker komt 6 dagen per week langs op het domein. En op de eerste dag van je vakantie zet Marit een aangeboden ontbijtmand klaar bij de tent.

Toplocatie voor wijnliefhebbers want de hele omgeving is een en al wijn. Marit (zelf ex-wijnboerin) heeft tal van lokale wijnhuizen op de kaart staan, dus je kunt al beginnen met proeven aan de rand van het zwembad!

-In het voor- en naseizoen kun je feesten en partijen (verjaardag, huwelijk) vieren op Saint Paul le Marseillais. Je huurt het domein dan inclusief alle slaapplekken, zwembad, jeu-de-boulebaan, tuinen, terrassen, trampoline en tafels/stoelen voor een superromantisch diner op de binnenplaats.

Saint Paul Le Marseillais Gite Vakantiedomein

vakantiedomein St Paul le Marseillais

LEES OOK:
Shoppen in Montpellier, superleuke stad
Hippe strandtenten bij Montpellier
Karaktervolle kustplaatsjes in de Languedoc-Roussillon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *