frankrijk.nl

La Pomme Pétillante: B&B op het platteland van Picardië

Le bonheur? Logeren in deze rustgevende chambre d’hôtes in Picardië! Niet ver van de prachtige Somme-baai en andere bezienswaardigheden. De Vlaamse Willemien ontvangt je in een mooi gerenoveerde herenboerderij en schenkt daar haar eigen appelcider.

Wandelen tussen weilanden en slaperige Noord-Franse dorpen. Een boek lezen in de tuin. Uitstapjes maken naar de kust. Of een middag naar Amiens of Rouen…. Je komt al snel tijd te kort tijdens een verblijf in La Pomme Pétillante, een maison d’hôtes in Picardië, op de grens met Normandië. Je bent er midden op het platteland en toch ook maar 20 km van de kust en de beeldschone Baie de la Somme.

Maison d hotes in Picardie Normandie Pomme Petillante

Authentieke herenboerderij

‘La Pomme Pétillante’ (De Sprankelende Appel): die naam is niet komen aanwaaien! De 18e-eeuwse boerderij van de Belgische Willemien staat op een terrein van 2,5 hectare met veel appelbomen, waarvan de eigenaresse haar eigen biologische cider maakt. Lang was dit het zomerhuis van Willemien en haar gezin. Maar met 4 nu volwassen en uitgevlogen kinderen, besloot ze de boerderij een paar jaar geleden te verbouwen tot Bed & Breakfast en er zelf voltijd te gaan wonen.

pomme-pettilanlnte-chambre-dhotes-in-noord-frankrijk

Vier moderne B&B-kamers

De renovatie zorgde voor 4 propere gastenkamers met een modern interieur in wit en grijstinten. Twee van deze B&B-kamers hebben een eigen terras. De mooie foto’s (van verre reizen en natuur) aan de muren zijn het werk van Willemien, die zich veel met fotografie bezighoudt.

Mooie tweepersoonskamers B&B bij de Sommebaai

Romantisch houten huisje voor twee

Achter op het terrein, aan de rand van een kleine rivier en met uitzicht op koeien, staat een witte ‘cabane’ met slaapkamer, kitchenette en een eigen terras. Très romantique, deze 2-persoons gîte (La Pomme Dorée) waar je niet dan de vogels en het kabbelen van het stroompje hoort!

cabane-huisje-voor-twee-pomme-petillante-bb-picardie

Lekker uitgebreid ontbijten

Gasten van zowel de gîte als de B&B-kamers profiteren van het riante ontbijt dat Willemien elke ochtend serveert in de ontbijtruimte. Met een wisselende variatie van zelfgemaakte jams, notencake, brioche, lokale kaas en charcuterie. In deze ruimte is overigens ook de honesty bar (o.a. Belgische bieren, cider, wijn) en je mag hier gerust ook je eigen spullen koud zetten of de magnetron gebruiken.

uitgebreid ontbijt voor B&B-gasten

Potje jeu-de-boules of eropuit?

In de tuin zijn diverse fijne zitjes en er is ook een pétanque-baan, zodat je in Franse sferen een balletje kunt gooien. Als je tenminste dicht bij huis wilt blijven, want Willemien is ook een lopende VVV (létterlijk, want ze is lid van de raad van bestuur van de regionale dienst voor toerisme!). Ze heeft veel informatie over al het moois dat je in Picardië en het noordelijkste deel van Normandië kunt gaan zien. Prachtige fiets- en wandeltochten ook in de buurt… Dus we zeiden het al: je komt hier echt tijd te kort!

Mooie tweepersoonskamer

La Pomme Pétillante, kamers €85-€115 incl. ontbijt voor 2 personen. Gîte La Pomme Dorée €100/nacht zonder ontbijt of €120/nacht mét ontbijt (min. huur 2 nachten). Geopend van begin april tot half november. Meer informatie: lapommepetillante.com

Pomme petillante zien en doen in de omgeving

PLUS+
– Vlaamse eigenaresse dus NL gesproken!
– Adults-only: vanwege de kleine rivier op het terrein mag Willemien geen kinderen ontvangen. Maar betekent dus dat het extra rustig is!
– Mooie landelijke omgeving met zowel de Somme-baai (reservaat Marquenterre, dorpje Saint-Valérie), de kust van Normandië (Treport, Dieppe, Veules-les-Roses), als de steden Amiens en Rouen op rijafstand.
– Willemien kent een goed bootbedrijfje om een rondvaart mee te maken in de Somme-baai waarbij je zeehonden kunt zien, vraag haar ernaar.
– De B&B heeft een goed afgesloten terrein en een nette parkeerplaats: (klassieke) auto’s, fietsen en motoren staan bij haar dus helemaal veilig.

sfeervolle bred & breakfast in Noord-Frankrijk

LEES OOK:
Baie de la Somme, waarom dat zo’n mooie plek is

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Willemien Verhaeghe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *