frankrijk.nl

8 topcampings in de Franse bergen

Frisse lucht, bloeiende bergweides en kristalheldere beekjes. Bergliefhebbers kennen de ontspannende werking van ‘la montagne’! Deze supermooie bergcampings liggen in de Franse Alpen, de Pyreneeën, de Auvergne en de Vogezen.

camping in Les Ecrins mooi wandelgebied

1. Kamperen in de zuidelijke Alpen

Het Nationaal Park van de Ecrins is een prachtig berggebied in de Hautes-Alpes, in de omgeving van Briançon, met bergtoppen tot meer dan 4000 meter hoog. Er leven veel marmotten, gemzen, steenbokken en tijdens een bergwandeling kun je génépi, edelweiss en alpendistel tegenkomen.

huttopia-camping-in-franse-alpen-la-claree

Camping Huttopia La Clarée is een natuurcamping in een vallei net ten oosten van de Ecrins. Het kampeerterrein is idyllisch gelegen, in een bos aan de rand van een rivier. De houten chalets en de tenten in Canadese stijl maken de bergsfeer hier compleet! Meer info 


sterren kijken op de camping in de bergen huttopia vallouise

2. Kamperen aan de rand van het Parc des Ecrins

Nog een camping bij het Nationaal Park van de Ecrins, maar dan ten zuiden van het natuurgebied. Camping Huttopia Vallouise ligt hoog, op 1200 meter, en biedt daardoor een uitzicht van 360 graden op de bergen, echt indrukwekkend. Zelfs vanuit het verwarmde zwembad kijk je uit op het berglandschap.

vallouise-huttopia-kamperen-in-de-ecrins-zuidelijke-alpen

Wandelaars-hemel kortom en met een gids van de camping kun je zelfs nachtwandelingen maken. Ook heel handig: er zijn elektrische mountainbikes te huur op de camping. Meer info


3. Kamperen in de Franse Alpen bij de Vanoise

Het Nationaal natuurpark van de Vanoise is een groot beschermd gebied dat de valleien van de Tarentaise (Les 3 Vallées) en Maurienne beslaat. Prachtige natuur waarin lariksbomen (melèzes), watervallen, marmotten en gemzen de toon zetten.

camping_huttopia_Bourg-Saint-Maurice

Op wandel- en e-bikeafstand van dit natuurreservaat kun je je tent opslaan in een sparrenbos bij Camping Huttopia Bozelen-Vanoise, aan de rand van een ruisend riviertje. Als je het liefst hoger opzoekt: Camping Huttopia Bourg St-Maurice, ligt direct onder skidorp Les Arcs, dat ook ‘s zomers te bereiken is met een cabinelift. Zo kun je eenvoudig op 1600 meter beginnen aan wandeltochten of mountainbike-afdalingen. Mooie camping ook met toffe chalets. Meer info

bourg-st-maurice-camping-huttopia-in-de-franse-alpen


4. Kamperen tussen de vulkanen van de Auvergne

Niet ver van Clermont-Ferrand, in de Puy de Dôme, vind je deze camping op 450 meter hoogte: Camping Huttopia Royat.

 huttopia-camping-royat-in-de-auvergne-wandelen-fietsen

De moeite waard voor bergliefhebbers, want de camping ligt midden in het Regionaal Natuurpark van de vulkanen van de Auvergne, een gebied met eindeloos veel wandelmogelijkheden.

bergwandelen in de Auvergne tussen vulkanen

De GR89 is een bekende langeafstandswandelng door dit gebied waarvan je tijdens de vakantie delen kunt lopen. Op deze camping met zwembad goede faciliteiten zie geen rijen stacaravans, maar vooral tenten en houten huuraccommodaties. Meer info


camping in de Franse Alpen Huttopia Divonne les Bains

5. Kamperen tussen het Juragebergte en de Mont Blanc

Deze kleinschalige camping ligt bij het meer van Genève, pal tussen het Juragebergte en noordelijkste deel van de Franse Alpen. Je kunt bij Camping Huttopia Divonne Les Bains dus alle kanten op en de Mont Blanc is te zien vanaf de camping. Ook vind je hier fijne schaduwplekken in het dennenbos voor een eigen tent en er zijn ook mooie huuraccommodaties (chalets, tenten, woonwagens).

 franse-camping-in-de-bergen-huttopia-divonne-les-bainHeel geschikte plek voor gezinnen, dankzij de goede kinderfaciliteiten op de camping zelf en de diverse leuke attracties in de omgeving (o.a. kabelbaan, rodelbaan, meren, ezelpark…). Meer info


6. Kamperen bij het bergmeer Lac d’Aiguebelette

Bergactiviteiten kun je combineren met watersport tijdens een vakantie aan de rand van het Lac d’Aiguebelette. Dit prachtige turquoise meer dicht bij Chambéry is een fijne uitvalsbasis voor wandelingen in het Regionaal natuurpark van de Chartreuse.

Lac Aiguebelette kamperen in de bergen

Een prachtige wandeltocht op een halfuurtje rijden van Camping Huttopia Lac d’Aiguebelette voert over de rotsen van Pierre-Châtel, ook bekend als de Gorges de la Balme een beeldschoon stukje van de Rhône-vallei. Prachtige camping ook, kijk hier voor meer info.

camping-aiguebelette-van-huttopia-in-de-bergen


7. Kamperen in de Pyreneeën bij Font-Romeu

Ah, de mooie Pyreneeën! Bij het bergdorp Font Romeu vind je een camping op 1800 meter hoogte. Subliem uitzicht dus op het Regionaal Natuurpark Catalaanse Pyreneeën en omliggend bergtoppen zoals de imposante Canigou (2784 meter).

Pyreneeen huttopia camping in de bergen

De omgeving van deze camping biedt meer dan 350 bewegwijzerde wandelpaden, waaronder de legendarische GR10. Op Camping Huttopia Font-Romeu heb je bovendien geweldige glamping-accommodaties die een zomervakantie in de bergen extra sfeer geven. Meer info

Pyreneeen huttopia camping in de bergen


8. Kamperen in de Elzas bij de Vogezen

Bij Camping Huttopia Wattwiller kampeer je aan de rand van een typisch Elzasser wijndorp. De camping zelf ligt al in een bos en je bent hier ook in het Regionaal Natuurpark Ballons des Vosges. Dat betekent dat je talrijke mooie wandelingen of fietstochten kunt maken in de directe omgeving.

watwiller-natuurcamping-van-huttopia-in-een-bos-elzas Dus trek je wandelschoenen aan of huur een e-bike op de camping en weg ben je! Ook ben je maar een halfuurtje rijden van de beroemde Route des Crêtes en de toppen van de Vogezen (o.a. Le Grand Ballon). Weer terug op de camping kun je bijkomen in het warme zwembad of een balletje slaan op de tennisbaan. Meer info

kamperen in een bos in de Elzas bij Huttopia

Huttopia-campings & korting in april 2022

Wij steken het niet onder stoelen of banken: we zijn heel enthousiast over Huttopia. Bij deze Franse kampeerketen staat de natuur centraal en hebben campings de sfeer van wildkamperen. Sympa, vinden wij. Oh en wat ook goed is om te weten: tot 24 april krijg je bij alle Huttopia-campings 20% korting met de boekingscode SPRING22. Meer info op: europe.huttopia.com

LEES OOK:
Spectaculaire natuurcampings verstopt in de bossen
6 Franse campings direct aan zee

Beeld: Huttopia Manu Reyboz. Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.