frankrijk.nl

Lekker rustig: NO KIDS-vakantieadresjes

Je ziet ze steeds vaker: ‘adults only’-vakantieadressen waar alleen volwassenen welkom zijn. Niet omdat de eigenaren van deze B&B’s of hotels iets tegen kinderen hebben, maar omdat ze hun gasten volledige rust willen bieden. Wie daar nog het meest van genieten? Ouders die even weg zijn zonder kroost!

De vakantie is niet altijd de kalmste periode voor gezinnen. De onbekende omgeving, de hele dag buiten, te laat naar bed… Daar krijg je opgewonden kindjes van. En dat is op zich heel gezellig, als je maar op een plek zit waar je de ruimte hebt en het allemaal niet uitmaakt. Elke ouder die weleens met een woedende kleuter in te chic restaurant heeft gezeten, weet ongetwijfeld wat we daarmee bedoelen.

Echt uitrusten, geen gedoe

Andersom kan het zijn dat je reist zonder kinderen en tijdens je romantische weekendje weg of het vriendinnenweekend waarin je eens écht wilt bijpraten niet zit te wachten op luid geschreeuw rond het zwembad. Of dat je zelfs specifiek naar Frankrijk reist om in alle rust te kunnen schrijven, schilderen of mediteren…

Het heeft alles te maken met verwachtingen. Daarom vinden wij het een prima ontwikkeling dat er nu ook B&B’s en hotels zijn die gewoon duidelijk zeggen: wij zijn een stilte-adres, bij ons liever geen kinderen. Dit zijn van dat soort adresjes, waar je zeker bent van een rustgevende vakantie!

vakantieadressen zonder kinderen


Domaine Les Armengauds: adults-only-camping met gîtes in de Aude

Bij Marion en Cax verblijf je op een heuveltop in de rustige Aude, in de vroegere Languedoc-Roussillon. Het hele terrein biedt prachtig uitzicht op het omliggende heuvellandschap en in de verte de contouren van de Montagne Noire. De kampeerplaatsen zijn opvallend ruim (100 m2) en de 4 gîtes in het oude landhuis hebben Zuid-Franse charme. Ook kun je hier deelnemen aan een gezellige table d’hôtes, wekelijkse apéro, yoga-lessen en soms avonden met live-muziek, voor wie daar zin in heeft! Lees ons artikel over dit adres

Adults only No kids camping in Zuid-Frankrijk


La Forêt Souriante: prachtige gîtes in de ongerepte Aveyron

Genieten van de rust en stilte in de Aveyron, te midden van pure natuur en authentieke dorpen. Dat kan in de 2 gîtes die Anita en Tjarco verhuren in de buurt van Najac, een stadje bekend om de mooie brocante. Deze adults-only vakantiehuizen zijn uitgerust met luxe kookgerei, mooi linnengoed, een regendouche… Heerlijke uitvalsbasis dus voor wandelingen, kajaktochten of bezoeken aan leuke dorpen en markten in de omgeving. Meer informatie: laforetsouriante.fr

La Foret souriante gites adult-only zonder kinderen


Maison Maître Des-Sens: appartementen in een herenhuis in Nyons

Pal naast de beroemde romaanse brug van het olijvenstadje Nyons kun je tweepersoons-appartementjes (met uitzicht!) huren in het 18e-eeuwse herenhuis van Nannette en Christon. Toppunt van charme, dankzij de sfeervolle inrichting (romantisch, art deco of loftstijl) en de paradijselijke achtertuin met dompelbad. Heerlijk aperitiefje drinken tussen citroenboompjes en granaatappels! Lees meer over dit adres

adults only Maison Des-Sens


Maison Valvert: B&B, boomhut, gîtes in de Provence

Prachtige chambre d’hôtes vlak bij het bekende dorpje Bonnieux in de Luberon. De luxe boomhut op het terrein is héél romantisch en ook de gastenkamers en gîtes zijn sfeervol ingericht. De Vlaamse Cathy vertelt je tijdens het uitgebreide ontbijt alles over de omgeving. Lees ons artikel over dit adres

Chambres d'hotes Bonnieux Luberon zwembad


Danou: chambre d’hotes in de Franse Ardennen

Dicht bij Nederland op vakantie op een plek waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen? David en Manou ontvangen in hun 19e-eeuwse hoeve aan de rand van een klein dorp in de Franse Ardennen. De rustgevende en ontspannende sfeer van het Noord-Franse platteland op maar 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. Lees meer over dit adres

chambre d'hotes met Nederlandse eigenaren


Art en Route: B&B en gîtes in de Ardèche

Het noorden van de Ardèche is al relatief kalm en rond de oude zijderupsboerderij van Marie Louise geniet je helemaal van de stilte. Veel fijne zithoekjes in de tuin, prachtig uitzicht op de Monts d’Ardèche en er hangt hier een artistieke sfeer, want Marie Louise schildert. Lees ons artikel over dit adres

Leuk vakantiehuis in Zuid-Frankrijk Art en Route Ardèche


Maison les Hirondelles: B&B in Normandië

In de buurt van Sainte-Mère-Eglise kun je logeren bij een Nederlands stel met een chambre d’hôtes in cottagestijl. Een knusse uitvalsbasis voor de Cotentin, een van de minder bekende delen van Normandië! Dit schiereiland heeft een veelzijdige natuur (oesterbanken, duinen, kliffen, bossen) en  authentieke havenplaatsjes, zoals Barfleur, Barneville-Carteret, Saint-Vaast-la-Hougue. Ook liggen het stadje Sainte Mère-Eglise en de D-Day-stranden dichtbij.  Geweldige locatie voor een vakantie met z’ tweetjes met veel dagtochtjes! Lees ons artikel over dit adres

romantische chambres d'hotes Normandische kust


Domaine le Bois des Dames: mini-hotel in de Drôme Provencale

Geweldig vakantieadres tussen de lavendelvelden en truffeleiken van de Drôme, niet ver van Grignan. De attente Clotilde en Anton zijn zelf ouders van twee (inmiddels volwassen) kinderen. Maar in hun charmehotel willen ze hun gasten zoveel mogelijk rust bieden, dus het meenemen van jonge kinderen raden ze af. Sowieso zijn ook hier alle kamers voor maximaal 2 personen. Lees ons artikel over dit adres

Charmehotel B&B in de Drome Bois des Dames


La Pomme Pétillante: B&B in Picardië vlak bij de Sommebaai

Zeer verzorgde en net helemaal verbouwde chambre d’hôtes van de Vlaamse Willemien, op het platteland van Picardië, slechts 20 km van de kust. Je slaapt in een 18e-eeuwse herenboerderij omringd door appelbomen waar de eigenaresse haar eigen biologische cider van maakt. Mooie kalme plek niet ver van de prachtige Somme-baai en andere bezienswaardigheden, zoals diverse kastelen, de kust van Normandië (Treport, Dieppe, Veules-les-Roses), als de steden Amiens en Rouen op rijafstand. Vanwege het riviertje op het terrein stroomt mag Willemien geen kinderen ontvangen, dus ook hier komen alleen volwassenen. Lees ons artikel over dit adres

Maison d hotes in Picardie Normandie Pomme Petillante


Résidence Espéraza: appartement met uitzicht op de Pyreneeën

Bij het dorpje Espéraza, ten zuiden van Carcassonne, kun je het riante vakantieappartement huren van Marja. In een historisch pand in de Aude, dat eerder een hotel was, zitten nu prachtige particuliere appartementen omringd door een parktuin. Het appartement is riant: 145m2 groot met twee grote balkons, zonneschermen en airco. Van alle gemakken voorzien dus en gelegen in een fotogenieke omgeving. Lees ons artikel over dit adres

luxe appartement in de Aude Esperaza


Moulin de la Comme Basse: watermolen voor fietsers en wandelaars

Heerlijk adres voor actieve natuurliefhebbers! Groepjes fietsers en wandelaars worden compleet verwend in de watermolen van Trudy en Jan Willem. Dit is een idyllische uitvalsbasis voor dagtochten in het beschermde natuurgebied van de Livradois-Forez. ’s Ochtends staat een ontbijt voor je klaar en een voorverpakte lunch en dan kun je op pas. Na terugkomst kun je een boek lezen bij het zwembad of een glas wijn drinken aan de rand van het ruisende beekje. En ’s avonds genieten van een tweegangen-diner op het terras. Lees ons artikel over dit adres

watermolen Livradois-Forez fietsen wandelen vakantie

LEES OOK:
Romantische vakantieadressen in Frankrijk
Franse vakantieadressen waar kinderen JUIST superwelkom zijn!

Beeld linksboven: CC/Jordan Baure (UNPL)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *