frankrijk.nl

Succesvolle Franse TV-series in maart en april

Merci TV5MONDE! Dankzij deze televisiezender kun je ook in Nederland recente Franse drama- en politieseries volgen. Zoals deze drie spannende series, die in Frankrijk hoge kijkcijfers scoorden. 

Miniserie L’Absente (NL ondertiteld)

iedere donderdag om 18.30 uur – vanaf 24 maart (8 afleveringen)

L’Absente is een superspannende Frans-Belgische miniserie over een verdwenen meisje, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Negen jaar na de verdwijning van de kleine Marina bij Duinkerken, verschijnt een jonge vrouw met geheugenverlies die precies op haar lijkt, bijna op precies dezelfde plek. Wie is zij? Met in de hoofdrollen Clotilde Coureau en Thibault de Montalembert: die laatste kennen we als Mathias, een van de partners uit de serie Dix Pour Cent/Call my agent. 

TV5 monde l'absente serie

Capitaine Marleau (NL ondertiteld)

iedere dinsdag om 21.00 uur – vanaf 12 april (nieuwe afleveringen)

Deze politieserie kent een gigantisch succes in Frankrijk, maar je moet wel houden van het excentrieke hoofdpersonage: tu l’aime ou tu la deteste! Commissaris Marleau is dan ook een nogal uitgesproken dame, met haar zware Ch’ti-accent, lompe grappen, rechtdoorzee-houding en haar ongewone verschijning (inclusief bontmuts). Hele grote Franse acteurs hebben meegespeeld in de serie, zoals Gerard Depardieu, Pierre Arditi, Irene Jacob, Niels Arestrup en Isabelle Adjani.

tv5monde serie Capitaine Marleau

On va s’aimer un peu, beaucoup…  (NL ondertiteld)

iedere donderdag om 18.30 uur  – vanaf 21 april

Astrid, Sofia en Audrey zijn advocaten in Lyon gespecialiseerd in familierecht. De drie vrouwen behandelen ongewone zaken die helemaal passen bij het ‘nu’. Zoals een vechtscheiding waarin een omgangsregeling voor de hond getroffen moet worden. Of grootouders die hun kleinkinderen niet mogen zien. En intussen zijn er een hoop intriges voor de hoofdpersonages. Grappig, innemend en goed geacteerd!

tv5monde serie On va s'aimer un peu beaucoup

Meer Franse tv-series op TV5MONDE vind je hier

Over TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse Franse cinema, goede documentaires, series en lifestyle-programma’s. Bijna alle prime-time uitzendingen zijn ondertiteld in het Nederlands. Hier meer over de programmering: europe.tv5monde.com

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *