frankrijk.nl

TV5MONDE viert vrouwendag 8 maart

Ter ere van de Internationale Vrouwendag zendt TV5MONDE de eerste week van maart diverse Franse documentaires uit over sterke vrouwen. Zoals de eerste vrouwelijke generaal van het Franse leger, Valérie André, ongelofelijke vrouw!. Zij is vliegtuig- en helikopterpiloot, parachutist en ook nog eens chirurg!

Speciale programmering van TV5MONDE ter ere van Internationale Vrouwendag 

maart 2022

DOCU: Les Visages de la Victoire (Nederlands ondertiteld)

zondag 6 maart om 21.00 uur

Ze heten Chérifa, Aziza, Jimiaa… En het zijn vrouwen die bijna nooit aan het woord komen. Ze kwamen in de herstelperiode na de oorlog vanuit Noord-Afrika naar Frankrijk. Ze moesten hun jeugddromen laten varen om een echtgenoot te volgen die ze in de meeste gevallen niet zelf gekozen hadden. In deze indrukwekkende film vertellen ze over hun emancipatiestrijd.
Regie: Lyèce Boukhitine (Frankrijk, 2019)

TV5MONDE docu vrouwendag

DOCU: Madame le Général (Nederlands ondertiteld)

maandag 7 maart om 12.30 uur

De vliegtuig- en helikopterpiloot, parachutist en chirurg Valérie André heeft de grenzen verlegd door de eerste vrouwelijke generaal van het Franse leger te worden. ‘Mevrouw de generaal’ heeft zich uit de actieve strijd teruggetrokken om een laatste strijd te leveren, die van de integratie van vrouwen in de krijgsmacht.
Regie: Jean-Pierre C. Brouat (Frankrijk, 2021)

Madame le general TV5 monde

DOCU: Les femmes préfèrent en rire (Nederlands ondertiteld)

dinsdag 8 maart om 12.30 uur

Een nieuwe generatie Franse cabaretières gebruikt humor om het feminisme te promoten. Deze vrijgevochten vrouwen met een scherpe blik laten een nieuwe wind waaien door de wereld van de one-woman-show, waarbij ze niets en niemand sparen.
Regie: Marie Mandy (Frankrijk, 2021)

Les femmes preferent en rire TV5 monde

SERIE: Les Impatientes (Nederlands ondertiteld)

donderdag 3 maart om 18.40 uur – aflevering 1 & 2

donderdag 10 maart om 18.40 uur – aflevering 3

Prijswinnende Franse tv-serie over vrouwen van heel verschillende achtergronden, die samen in de gevangenis zitten. Maude is een gewone moeder, Leïla een opstandige jonge delinquent, Isabelle een getalenteerd wetenschapper. Door gebrek aan ruimte moeten deze vrouwen een cel delen die eigenlijk bedoeld is voor één enkele gevangene.
Regie: Jean-Marc Brondolo (Frankrijk, 2018)

les Impatientes TV5 monde

Over TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse Franse cinema, goede documentaires, series en lifestyle-programma’s. Bijna alle prime-time uitzendingen zijn ondertiteld in het Nederlands. Hier meer over de programmering: europe.tv5monde.com

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

Beeld: Les impatientes (Fabrice Lang/FTV), Les visages de la victoire (Comic Strip Production), Madame le général (Ladybirds Fims / Histoire TV), Les femmes préfèrent en rire (Cinéphage productions/Simple production)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.