frankrijk.nl

Naar Parijs? Dit is de snelste manier!

Je wilt een weekendje naar Parijs en zo relaxed mogelijk naar de Franse hoofdstad reizen? Pak de Thalys. Dat is al jaren ons favoriete vervoersmiddel naar Parijs. Lees hier waarom.

1. De trein is echt de snelste manier om in het centrum van Parijs te komen

Vliegen klinkt sneller maar echt, tried & tested… Ondanks de korte vliegtijd (Amsterdam-Parijs=1 uur en 20 minuten) ben je uiteindelijk toch altijd meer tijd kwijt dan met de trein. Omdat je ruim op tijd moet inchecken en na aankomst op luchthaven Charles de Gaulle per taxi of RER (metrotrein) nog meer dan een half uur onderweg bent naar het centrum van Parijs… Met de Thalys reis je in 3.20 uur van Amsterdam naar Gare du Nord, het beroemde station in het centrum van Parijs. Dus van binnenstad naar binnenstad… Niks meer aan doen.

En als je in Schiphol of Rotterdam opstapt is de reis nog korter en sneller (respectievelijk 3.00 uur 2.37 uur).

Thalys Parijs snelste manier

2. Ook is het veruit de comfortabelste manier om naar Parijs te reizen

Geen gezeur op de achterbank, geen files, geen bijna lege tank, geen gedoe met parkeren in Parijs. Niet tijdig op de luchthaven hoeven zijn, niet wachten bij de incheck, op je bagage, bij de gate, rommelen met kaartjes voor de RER, vastzitten op de periferie tijdens een taxirit vanaf Charles De Gaulle (meerdere malen meegemaakt, jonge jonge wat een stress is dat..). Nee, je stapt in de trein, je pakt een boek, werkt op je laptop, kijkt een beetje naar buiten… No stress, het vleugje romantiek van treinreizen en dan ben je er voordat je het weet.

Thalys Gare du Nord

Onderweg koop je alvast een metrokaartje in de Thalys Welcome Bar en je vertrekt in vliegende vaart vanaf Gare de Nord. Relaxter kan gewoon niet, wat iemand ook anders beweert. En heb je plannen voor een weekendje Disneyland?  Dan is niks comfortabeler dan de DisneyThalys die bijna letterlijk voor de deur van het attractiepark stopt.

3. Het is de meest milieuvriendelijke manier naar Parijs te reizen

Deze zou eigenlijk pontificaal op 1 moeten staan, maar goed, de mens is zwak. Feit is dat de trein natuurlijk ook veruit het schoonste vervoermiddel is. Zo dan. En daar komt nog bij dat Thalys sinds enkele jaren voor 100% op groene stroom rijdt. Dus wie op zoek is naar een duurzaam en schuldgevoelvrij stedentripje, die vindt de perfecte oplossing in een treinreis naar Parijs.

Thalys Parijs snelste manier

 4. Minder duur dan je misschien denkt (ofwel: hoe en wanneer vind je de beste treinprijzen?)

Is reizen met de trein duur? Tja, moet je eens kijken wat het kost om twee dagen je auto te parkeren in Parijs… En als je slim zoekt en boekt, dan zijn er bij Thalys interessante tarieven en een hoop aanbiedingen te vinden. Ten eerste reizen kinderen al echt bijna voor nop naar Parijs: €30/retour (volledig flexibel ticket!). En voor volwassenen kun je retourtjes vinden vanaf €70.

Zaak is om er vroeg bij te zijn: vanaf 4 maanden* kun je tickets voor een specifieke datum kopen, dus exact op dat moment (kijk dus naar de datum van je gewenste terugreis min 4 maanden) vind je de laagste tarieven voor je reis. Andere tip: in juli en augustus nemen minder zakenreizigers de trein en zijn er altijd geweldige aanbiedingen. Ook stunt de Thalys een paar keer per jaar met zogenaamde Deals&Go-tarieven.

Thalys met kids kinderen naar Parijs

 5. De Thalys wordt al jaren alleen maar prettiger

Ik reis sinds 2005 zo’n 8x per jaar met de Thalys op en neer tussen Parijs en Amsterdam en ik zie de Thalys al die jaren alleen maar beter worden. De punctualiteit van de trein is uitstekend. Wifi is tegenwoordig gratis voor alle reizigers, dus ook in Standard (tweede klas). De wc’s in de trein worden halverwege de reis nog eens schoongemaakt. Gare du Nord was vrij rommelig, maar het treinstation is de afgelopen 5 jaar grondig onder handen genomen en ziet er nu veel frisser en moderner uit. Thalys is onlangs ook begonnen met een renovatie van de treinen: geleidelijk gaan alle wagons nieuwe bekleding en uitrusting krijgen, dus ook dat belooft nog weer meer comfortabeler te worden.

Duss… niets dan positieve punten eigenlijk. Ons krijg je niet meer uit de trein, echt de allerfijnste manier om naar Parijs te reizen!

Voor meer informatie en boekingen kijk op Thalys.com. En vanaf nu zullen we op Facebook of in onze nieuwsbrief bijtijds een aankondiging doen als er een actie komt, dus blijf ons volgen en je bent de eerste die het hoort!

ZOMERPROMO 16 tot 26 mei: boek tickets naar Parijs voor de prijs vanaf € 35 enkele reis voor reizen met vertrek tussen 1 juli 1 september.

* op sommige momenten in het jaar is de ticketverkoop pas 3 maanden voor de reisdatum geopend, maar dat merk je dan vanzelf. Maar 4 maanden is echt op zijn vroegst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.