frankrijk.nl

Watermolen in Zuid-Auvergne voor wandelaars en fietsers

Heerlijk adres voor actieve natuurliefhebbers! Fietsers en wandelaars worden compleet verwend bij Moulin la Combe Basse in de Livradois-Forez. Deze watermolen van Trudy en Jan Willem is een perfecte uitvalsbasis voor dagtochten in dit beschermde natuurgebied. En daarna kun je genieten van het idyllische terrein met zwembad.

Bij Moulin la Combe Basse hoor je overal het geluid van water. Ruisende beekjes, het klaterende water van de waterval. Samen met het fluiten van de vogels en het wiegen van de bomen heb je hier niet veel meer nodig om helemaal tot jezelf te komen… Hemels!

Moulin la Combe Basse mooie tuin met zwembad

Rustgevende en uiterst romantische plek

Trudy en Jan Willem profiteren al bijna 20 jaar van deze bijna hypnotiserende kalmte. In het zuiden van de Auvergne, midden in de Livradois-Forez, kochten zij een terrein van 1 hectare met een oude papiermolen en een huisje. Beide restaureerden ze met smaak en met behoud van veel oude elementen. Het vakantiehuis is al diverse jaren te huur als gîte voor 2 personen. Sinds kort bieden ze nu ook de watermolen aan, voor groepen fietsers en wandelaars van minimaal 4 tot maximaal 8 personen.

watermolen Livradois-Forez fietsen wandelen vakantie

Verrukkelijk eten

Fiets- of wandelliefhebbers worden tijdens zo’n verblijf volledig onder de vleugels van Trudy en Jan Willem genomen! Elke dag staat er een uitgebreid ontbijt klaar en krijgen ze een picknickmand (wandelaars) of lunchpakket (fietsers) mee. ’s Avonds serveert het stel met veel zorg en liefde (prachtige gedekte tafels met bloemen!) een tweegangen-diner… Bereid met goede lokale producten, veel groentes, verse kruiden en rood fruit uit de eigen tuin.

table d'hôtes B&B groepen fietsers wandelaars

Arrangementen voor groepen fietsers en wandelaars

Trudy en Jan Willem hebben een pakket samengesteld. Bestaande uit fiets- en wandel-routes, entree voor het papiermuseum Richard de Bas en het ‘Sentier de Papetiers’ om te lopen vanuit de eigen watermolen. De wandelingen zijn 10 km tot 20 km die ‘gemiddeld’’ van niveau zijn. Voor fietsers is deze streek zelfs nog wat pittiger: bij vrijwel alle fietstochten zijn er onderweg cols en klimpartijen, dus enige fietservaring en -conditie zijn wel vereist.

watermolen Livradois-Forez Auvergne wandelvakantie

De Livradois-Forez: authentiek en beeldschoon

Het Parc Naturel Régional de Livradois-Forez beslaat het zuiden van de Auvergne, als een grote driehoek tussen Clermont-Ferrand, Puy-en-Velay en Lyon. Maar wie nu visioenen krijgt van ronde vulkaantoppen die heeft het mis. Het landschap van de Livradois-Forez is ruiger en dicht begroeider dan andere delen van de Auvergne. Het gebied doet eigenlijk meer denken aan de Ardennen, maar dan een stuk steiler. Met dichte bossen en fraaie vergezichten. Bovendien is dit een heel authentieke en nog relatief onbekende regio in Frankrijk.

watermolen Livradois-Forez fietsen wandelen vakantie

Ontspanning na inspanning

Na een wandeling of fietstocht in deze mooie omgeving is het heerlijk thuiskomen op het terrein rond de watermolen. Er zijn verschillende fijne zitplekken om gewoon een beetje te mijmeren in de zon of om roofvogels te spotten. Je kunt zwemmen in het zwembad met uitzicht op de waterval. Ook kun je een boek gaan lezen in de ruime salon met houtkachel en leeshoek…  Eigenaresse Trudy vertelde: “Veel gasten zeggen: rond deze watermolen hangt zo’n serene sfeer… deze plek doet echt wat met je!” En zo is het maar net.

Groeps fiets- of wandelarrangement, 6 dagen: €445 p.p. Gîte van €450 tot €650/week (2 pers.). Meer informatie over Moulin la Combe Basse: www.eenprachtplek.nl

waterval-moulin-la-combe-basse-in-de-auvergne

PLUS+
– Alle kamers hebben privé-badkamers.
– Royale living met houtkachel.
– Vlak bij Ambert (4 km), een sfeervolle kleine stad met alle voorzieningen (supermarkten, winkels, terrasjes, sfeervolle wekelijkse markt).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *