frankrijk.nl

Topplek voor kinderen, dit domein in de Lot!

Bij Les Escaliers de La Combe ontvangen Coen en Ilse je hartelijk op een rustiek vakantiedomein met de sfeer van een kleine camping. Je slaapt er in safaritenten, gîtes of B&B-kamers. De energieke eigenaren creëren de perfecte sfeer voor gezinnen en zorgen dat hun gasten ook wat meekrijgen van de mooie omgeving!

escaliers de la combe luchtfoto kampeerterrein

Een 19e-eeuwse boerderij gelegen tussen zonnebloemvelden en wijngaarden in de Lot. Alleen al die locatie brengt je in een vakantiestemming en de aardige eigenaren Coen en Ilse doen de rest! Deze Nederlanders wonen inmiddels 16 jaar in Frankrijk en hebben een passie voor het land die aanstekelijk werkt. Als echte francofielen houden ze van de Franse taal, cultuur en geschiedenis. Vandaar ook dat ze erg leuk kunnen vertellen over de vele mooie plekken die je kunt bezoeken in de prachtige Lot.

Ontspannen sfeer voor gezinnen

Hun eigen drie kinderen zijn al wat groter, maar het vakantiedomein van Coen en Ilse is helemaal gericht op gezinnen met kleine kinderen (tot een jaar of 10). Het vlakke en overzichtelijke terrein heeft veel leuke hoekjes, speelplekken en een zwembad (beveiligd en met een ondiep gedeelte).

les escaliers de la combe vakantiedomein in zuidwest frankrijk

Ook bij het voeren van de ezel en het tuinieren kan Coen altijd rekenen op enthousiaste hulp van de jongste gasten. Een andere attractie voor de gezinnen is het kleine zwemmeer met een strandje op maar 10 minuten rijden: perfect plattelandsgeluk!

les escaliers de la combe vakantiedomein in zuidwest frankrijk

Kampeerromantiek, gîtes en chambre d’hôtes

De kleine schaal van Les Escaliers de la Combe zorgt voor een persoonlijke en intieme sfeer. In het hoogseizoen slapen er maximaal 12-13 families tegelijk in de verschillende soorten accommodaties.Zo zijn er 3 B&B familiekamers met elk een leuk tuinhuisje op het veld, 3 gîtes met eigen terras en 3 safaritenten met een weids uitzicht. Ook zijn er enkele staplaatsen voor gasten met eigen tent of caravan. Een hele leuke mogelijkheid om ook als ‘vrije kampeerder’ te genieten van alle voordelen van een klein vakantiedomein: zoals dagelijks ontbijten op het erf en – nieuw in 2022 – een eigen badkamertje voor elke kamperende familie.

vakantiedomein met gites safaritenten en vrije kampeerplaatsen met eigen saniitair

Ontbijt en diners: gezellig en goed geregeld

Bij alle accommodaties op het domein is het ontbijt in principe inbegrepen en dat is zo’n beetje de ‘signatuur’ geworden van het domein! Elke ochtend is het weer een sfeervol moment als de families een voor een voor het ontbijt op het terras verschijnen (aan eigen tafels).

les escaliers de la combe vakantiedomein in zuidwest frankrijk

Lekker tafelen

Coen en Ilse doen dan waar ze heel goed in zijn: beiden hebben een hotelopleiding en hebben duidelijk plezier in gasten verzorgen. In het hoogseizoen is er ’s avonds ook bijna alle avonden een table d’hôtes. Met een apart kinderdiner, zodat er voor de volwassenen daarna genoeg rust is voor leuke gesprekken aan tafel! En op Zoover raken gasten niet uitgesproken over de kookkunsten van Ilse.

les escaliers de la combe vakantiedomein in zuidwest frankrijk

Warme sfeer en mooie uitstapjes

Ook die diners zijn een moment waar er leuke ervaringen uitgewisseld worden over de omgeving. Zoals een bezoek aan de stad Cahors. Het prachtige dorp Saint-Cirq-Lapopie en diverse kastelen en grotten (Pech Merle, Gouffre de Padirac). In tegenstelling tot de wat ruigere Causses du Quercy is dit westelijke deel van de Lot zacht glooiend. Ook gezinnen kunnen dus wandelen en fietsen in de buurt. Verder liggen er leuke bastidestadjes en attracties in de naburige departementen Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne en de Dordogne op maximaal 30 minuten (autorijden). Dus tja, wij snappen wel dat Coen en Ilse overlopen van de leuke tips!

Safaritenten vanaf €700/week, familiekamers met tuinhuisje vanaf €700/week, gîtes vanaf €700/week, meer informatie: www.lesescaliers.com

les escaliers de la combe vakantiedomein in zuidwest frankrijk

PLUS+

– In het hoogseizoen 4 avonden per week table d’hôtes (met apart kinderdiner).

– In naburige dorpjes hebben Ilse en Coen puzzeltochten uitgezet van max. 30 minuten, zo krijg je de kids in beweging!

– In het voor- en naseizoen speciale weken voor baby’s en peuters. Vijf ochtenden per week kunnen de ouders uitslapen: tussen 8 en 9 uur houden Coen en Ilse zich bezig met de kleintjes!

3 Kidsactif!-weken per jaar met extra activiteiten voor kinderen van 5 tot 10 jaar én hun ouders.

Meer weten over de mooie omgeving van Les Escaliers de la Combe? Lees deze leuke insidertips van Coen voor de Lot!

les escaliers de la combe vakantiedomein in zuidwest frankrijk

les escaliers de la combe vakantiedomein in zuidwest frankrijk

speel zit en loungehoek op vakantiedomein escaliers de la combe

LEES OOK:
Château des Milandes, het kasteel van Jospehine Baker
De 10 mooiste plekken van de Lot
Montcuq, het dorp dat alle Fransen kennen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *