frankrijk.nl

Le Marie Marché: Franse markt in Den Haag

Franse kazen en worsten, oude spulletjes, blokken Marseille-zeep… Ook zo’n fan van het sfeertje op Franse markten? Goed nieuws! Vanaf eind maart vindt Le Marie Marché weer elk weekend plaats in Den Haag. 

Sinds 2017 organiseert de in Frankrijk geboren Marie-France een Franse markt in Nederland. Op elk eerste weekend van de maand – in voorjaar en zomer – vindt Le Marie Marché steeds plaats. Een gezellige markt met 40 tot 50 kramen met authentieke producten uit Frankrijk of spullen met een Franse twist. Zoals Franse kazen en droge worsten, vintage-spullen, kleding, wijn, oude boeken, prenten en andere zaken om gezellig in te snuffelen.

Marché Marie Franse markt in Den Haag

Vanaf maart 2023 is Le Marie Marché weer terug in Den Haag na de winterstop: de Franse markt vindt elk eerste weekend van de maand plaats op De Lange Vijverberg.

Marseillezeep Franse markt Den Haag

Van confit de canard tot Bretonse crêpes

De meeste deelnemers zijn echte francofielen of mensen met een uit de hand gelopen hobby! Oprichtster Marie-France: “Veel verkopers hebben hun roots in Frankrijk en zijn voor de liefde naar Nederland gekomen. Zo heb je Xavier van Tout Simple, die diverse Franse etenswaren verkoopt. Zoals confit de canard, droge worsten uit de Auvergne en uitstekende kant-en-klaarmaaltijden – niet te vergelijken met die van Nederlandse supers!”

Crêpes, chansons en jeu-de-boules

Patissier Thomas verkoopt de heerlijkste Franse gebakjes, Éric bakt Bretonse crêpes volgens authentiek recept en De Zeepkist verkoopt Marseille-zeep in alle geuren en kleuren. En dan heb je nog de verse bio-kippetjes van de rotisserie…. De Canadese flamenco-jazzgitarist Patrice Martel en zangeres Maria José Sobral zullen de markt muzikaal in hogere sferen brengen met flamenco-jazz, bossa nova-arrangementen en bekende Franse chansons (Piaf, Brel). Kortom, bijna alsof je in Frankrijk bent daar in Den Haag!

Le Marie Marché op de Lange Vijverberg in Den Haag. Het 1e weekend van april, mei, juni en juli. Half augustus (19&20) en daarna weer het 1e weekend van september, oktober, november en december 2023. Filmpje met sfeerimpressie van de markt. Meer informatie: www.lemariemarche.nl

LEES OOK:
9 leuke Franse adressen in Den Haag
Favoriete Franse adressen in Amsterdam
Franse restaurants in Nederland
Top 8 leukste markten van Zuid-Frankrijk

Tekst: Myrthe Galle Beeld: Le Marie Marché (Louise Boonstoppel)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *