frankrijk.nl

La Souche, B&B in de wijnstreek bij Béziers

Tussen de wijngaarden van Saint-Chinian in de Languedoc ligt La Souche, een charmante chambre d’hôtes. De wijnstokken lopen er letterlijk tot aan het zwembad en ook het interieur van dit landhuis ademt Zuid-Frankrijk. Een heerlijke plek onder de zon, met Nederlandse eigenaren.

Choix-de-vivre

Monique en Tiddo, de eigenaren van La Souche, verruilden in 2019 hun weekend-B&B langs het Pieterpad voor een tous-les-jours-chambre d’hôtes in de Languedoc. Daarmee ging de lang gekoesterde wens om in Frankrijk een nieuw leven op te bouwen in vervulling. Hun ervaring in de hospitality-business kwam daarbij goed van pas. Inmiddels voelen zij zich helemaal thuis in de Languedoc en genieten van hun fulltime rol als gastheer en gastvrouw. Dat zien we terug in het huis én in de keuken…!

B&B La Souche

Oud familiehuis met eigentijdse charme

Het eerste wat opvalt is de statige façade van dit voormalige herenhuis in Saint-Chinian, net iets buiten het centrum van het pittoreske Saint-Chinian. In sierlijke letters staat op het portier ‘La Souche’ geschreven: een origineel uithangbord voor deze chambres en table d’hôtes waar het goed toeven én goed eten is!

wijndorp Zuid-Frankrijk vakantieadres

Facade-La-Souche-BB-Occitanie

Charmante gastenkamers en een appartement in het huis

Het huis ademt nog altijd de sfeer van weleer. Het kost je weinig moeite om hier een deftige familie te zien zitten in de salon, die nu dienstdoet als eetkamer bij slecht weer. Of om lachende kinderen de majestueuze trap met marmeren treden te zien afdalen. Gelukkig zijn er ook veel authentieke elementen bewaard in de 4 gastenkamers op de eerste verdieping. Net als in het grote appartement voor 4 personen op de tweede etage. De grandeur van het huis gaat prima samen mooi met de inrichting in eigentijdse kleuren en de stoere badkamers. Hoge plafonds, grote ramen en een leuke mix van brocante en trendy meubilair completeren deze eigenwijze setting, die helemaal past bij eigenaren van het huis.

collage La Souche

Table d’hôtes: aanschuiven maar!

Afhankelijk van de wensen van de gasten organiseert het stel diverse keren per week een table d’hôtes: gezellig met z’n allen aan tafel voor een driegangendiner. Wij zijn fan van dit concept! Bij mooi weer buiten op het terras en anders binnen in de stijlvolle eetkamer. “Ik hou van koken maar om dat ook voor andere mensen te doen was in het begin best even spannend,” vertrouwt Monique me toe.  Maar inmiddels kookt ze met gemak en vooral plezier een 3-gangen diner voor een heel gezelschap en dat wordt door de gasten zeer op prijs gesteld.  Ook dit jaar kun je weer aanschuiven; verwacht eerlijk en puur eten, met zoveel mogelijk lokale seizoensproducten.

Table d'hôtes B&B La Souche

Nieuw 2022: Gîte La Souche, een compleet vakantiehuis nextdoor

Naast het appartement en de B&B kamers heeft La Souche nu ook een ruim vakantiehuis (140m2!!) voor 2 tot maximaal 6 personen. Het comfortabele vakantiehuis heeft drie slaapkamers en twee badkamers en een ruime keuken die van alle gemakken is voorzien. De gezellige woonkamer met eethoek grenst aan het terras. Vanaf het terras loop je via een trap de tuin in van La Souche, met daarin het zwembad waar je als gast van de gite ook gebruik van mag maken. Perfecte combi!

La Souche vakantiehuis

Wijn en vakantie in Saint-Chinian

La souche is Frans voor wijnstok en daar is een goede reden voor. Slechts een hek scheidt het zwembad achter het huis van de wijngaarden: je kunt de druiven bijna aanraken! En als je genoeg hebt van de rust in deze mooie groene setting dan is er nog van alles te doen in de omgeving. Op minder dan 1 uur rijden kun je een dagje doorbrengen aan zee, mooie steden bezoeken (Montpellier, Carcassonne), fietsen, wandelen, kanovaren en natuurlijk wijnproeven.  Zoals bijvoorbeeld bij Mas des Dames, het wijndomein van de Nederlandse wijnmaakster Lidewij van Wilgen, op slechts 25 minuten van La Souche. Joie de vivre en santé liggen bij La Souche erg dicht bij elkaar!

Kamers met ontbijt van €100/nacht. Appartement vanaf €850/week. Gite vanaf € 950/week. Table d’hôte €26,50 p.p. Info en reserveringen: www.lasouche.com

Zwembad-La-SoucheBB

PLUS+
– Diverse keren per week (afhankelijk van het seizoen) is er een table d’hôtes, bijna altijd op het leuke terras buiten.
– De prachtige omgeving met veel bezienswaardigheden zoals het dorp Saint-Chinian (leuke markt!), de plaatsen Béziers, Montpellier (heerlijk winkelen!) en Narbonne.
– Het strand ligt op 45 minuten rijden, het mooie Carcassonne op een uurtje. Op weg naar Carcassonne kun je ook even stoppen bij het kleine museum ‘De Franse verleiding in Fontcouverte, waar landgenoot Ger Verhoeve leuke dingen kan laten zien en vertellen over de geschiedenis van het toerisme in Zuid-Frankrijk.

B&B Zuid-Frankrijk Nederlandse eigenaren

B&B Zuid-Frankrijk Nederlandse eigenaren

LEES OOK:
De mooiste dorpjes en stadjes van Occitanië
GROETEN UIT… de Hérault
Bijzondere stranden in in de Languedoc-Roussillon

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en La Souche

2 reacties op “La Souche, B&B in de wijnstreek bij Béziers”

  1. Danie schreef:

    Wij zijn fan!

  2. Yolande schreef:

    Wat een droombeeld, wijnranken en dan een stoel ervoor en turen en dromen naar de druiven……………
    Heerlijke stek lijkt mij! Veel succes gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *