frankrijk.nl

Hotel La Petite Couronne: hideaway in Les Landes

Wat een leuke ontdekking, dit kleinschalige trendy hotel in de buurt van Biarritz, in Zuidwest-Frankrijk! Hotel Lodge La Petite Couronne is een zalig, eigentijds vakantieadres. Ideaal om even op adem te komen, als tussenstop of als uitvalsbasis om het achterland te ontdekken. 

La Petite Couronne hotel met zwembad in Les Landes Aquitaine trendy stijlvol met zwembad

Slechts 10 kamers

Intiem en persoonlijk, zo omschrijf je het beste dit droomplekje, dat wordt gerund door het Hollandse stel Iwan en Nancy. In Saint-Cricq-Chalosse, zo’n nooit-van-gehoord dorpje, op 2 uur rijden van Bordeaux en 1 uur van de kust, startten zij in 2009 dit hotel. Een volledig uit hout opgetrokken stulpje omgeven door een mega-tuin. Ruimte is hier geen probleem, toch besloten ze om maar 10 kamers te creëren.

kamer stijl La Petite Couronne vakantiedomein hotel Zuidwest Frankrijk Aquitaine

De inrichting is modern en de variatie in kleurnuances geeft elke kamer zijn eigen karakter. Leuk gedaan zijn de halfopen badkamers met grote inloopdouche. Ander pluspuntje: door de kleinschalige opzet, heeft elke kamer een eigen terras of balkon en een magnifiek uitzicht op de heuvels van Chalosse.

charmehotel in Les Landes badkamer

Lodge ‘De 2 Eendjes’

Goed nieuws voor gezinnen met kinderen: er is ook een 4 persoons-lodge: La Cabane des 2 Canards, ofwel Lodge De 2 Eendjes. Deze ruime familiekamer ligt op een rustig plekje op het terrein, verscholen achter een haag van bamboe. De lodge heeft een bijzondere architectuur geïnspireerd door de authentieke eendenschuren in de regio. 

familiekamer la petite Couronne in Les Lands

Naast een tweepersoonsbed voor de ouders is er een extra slaapkamer met stapelbed en kastruimte voor 2 (kleine) kinderen. Voor het ultieme zengevoel staat er ook een Dutchtub (houtgestookt) op het terras van de lodge!

familiekamer 4 personen Lodge Les Deux Canards

Zwembad en poolhouse

De sfeer bij La Petite Couronne is ongedwongen en heel gastvrij. Met een lokaal aperitiefje bij aankomst en ontbijt in het poolhouse. Quoi?  Ja, dit kekke en kloeke tuinhuis met veranda is een centrale ontmoetingsplek bij het zwembad. Overdag is hier een DIY-service voor een drankje en/of hapje (met o.a. bocal local, ijsjes). Bij mooi weer schuif je vanzelf door naar het naastgelegen loungeterras of strijk je neer in een ligstoel of hangmat langs het zwembad. Hoe relaxed!

la petite couronne charmehotel Nouvelle Aquitaine ontbijt bij poolhouse

Extra restaurant: L’Auberge du Laurier

Nederlanders zijn en blijven ondernemers. Zo ook, Iwan en Nancy, die besloten het vrijgekomen statige pand aan de overkant, met zo’n typische Landais architectuur, in te richten als eigentijds restaurant voor lunch en diner. De biologische keuken is geïnspireerd op seizoensproducten. Dit tot vreugde van de lokale boeren. Inmiddels is L’Auberge du Laurier behalve een culinair adres voor de gasten inmiddels ook een bonne adresse voor de locals.

lekker eten bij het restaurant van La Petite Couronne

Restaurant la petite Couronne 2022

Kamers vanaf €96 (2 pers.) familielodge vanaf €135. Meer info op www.hotel-lapetitecouronne.com of bel Nancy op +33 (0)5 58793837.

Bezoektips in Les Landes

Nancy: “Wij kennen de streek inmiddels op ons duimpje en delen graag onze insidertips en adresjes, of het nu gaat om wijnproeven, Frans Baskenland verkennen, naar het Spaanse San Sebastian (zo’n gave stad en maar anderhalf uur hiervandaan!) of een dagje strand. Wij kunnen zelfs een picknickmand meegeven, vol met lokale lekkernijen als je er de hele dag op uit wilt.”

Iwan-et-Nancy-van-Es-Nederlandse-eigenaren-Hotel-Lodge-La-Petite-Couronne

Nog 3 favorieten van Nancy en Iwan:

1. Een bezoek aan een course landaise

Nancy: “Deze sport/traditie vind je alleen in het zuiden van Les Landes. Een course landaise wordt altijd georganiseerd in combinatie met het plaatselijke dorpsfeest ofwel een Village en fête.  Het lijkt op het Spaanse stierengevecht, maar dan met koeien. Het gaat om het spel tussen mens en dier, waarbij het dier NIET wordt gedood. Vanaf Pasen t/m oktober is er altijd wel een dorpsfeest in de buurt. Leuk voor gezinnen met kinderen! Had ik al verteld dat we ook een kleine kinderspeeltuin hebben op ons terrein? En een tafeltennis?”

2. Een dagje naar de stad Pau

Nancy: “Behalve dat Pau leuke boetiekwinkels heeft én een spectaculair uitzicht op de Pyreneeën, is de Pass Gourmand ook een leuke manier om de stad te ontdekken. Bij het VVV koop je voor ca. €12 een gidsje met bonnen, dat recht geeft op 25x proeven bij tal van leuke adresjes in de stad. Délicieux!”

3. Ga SUPPEN!

“Jazeker, er kan hier ook geSUPt worden! Op een klein half uurtje rijden van hier, in het pittoreske Sorde-de-L’Abbye op de Gave d’Oloron organiseert 2x Aventures kano-, kayak- en dus ook SUP-tochten. Het is makkelijk, voor iedereen toegankelijk en het is leuk om doen met familie of vrienden. En al gehoord van megacraft Paddel? Dat is een variatie tussen SUPPEN en RAFTEN. Proberen? We regelen het graag!”

Dutch Tub bij La Petite Couronne hotel van Nederlanders in Les Landes

LEES OOK:
De mooiste badplaatsen van de Aquitaine
Suppen, surfen en biken in de Aquitaine

Tekst: Josee Schouten Beeld:© Hotel la Petite Couronne

2 reacties op “Hotel La Petite Couronne: hideaway in Les Landes”

  1. Dora schreef:

    Ziet er echt heel mooi uit! Die grote inloop lijkt mij echt heerlijk. Leuk dat je in het poolhouse kunt ontbijten echt goed bedacht. Die hottub lijkt mij ook wel wat, zo naar het ondergaande zonnetje kijken. Ik sla dit adres meteen op!

  2. Eva-lize schreef:

    Ik vond dit echt een fijne plek, ik werd super lief ontvangen door Iwan&Nancy en mocht gezellig mee eten samen met hun 4 kids. Ik vond het erg gezellig, wat een leuk en gastvrij Hollands stel. Zij kennen de omgeving inmiddels zo goed dat ze elke gast goed op weg kunnen helpen. Na een heerlijk nachtje werd ik ’s morgens verrast met een fantastisch uitzicht vanuit mijn kamer. Echt zo’n geluksmomentje! Wat een rust en ruimte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *