frankrijk.nl

Vakantiehuis in voormalig postrelais bij Bergerac

Een 18e-eeuws postrelais in de Dordogne is te huur als sfeervol vakantiehuis voor families of vrienden. Vier tot vijf stellen hebben er ruime eigen slaapkamers en de kinderen slapen gezellig samen op de slaapzaal op zolder. De grote tuin met zwembad en de barbecue doen de rest!

Coup de foudre! Toen Carina en Bert jaren geleden een advertentie zagen hangen bij een makelaar in de Dordogne was het liefde op het eerste gezicht. Nog net niet ongezien kochten ze een vakantiehuis aan de rand van Bergerac en dat bleek een uitstekende beslissing.  Elf jaar later gaan ze nog steeds met enorm veel plezier op vakantie in dit mooie en rustigere deel van de Dordogne.

Vakantiehuis domain le relais des familles Dordogne Bergerac

Dol op de Dordogne

Enkele jaren geleden kochten ze in de directe omgeving ook het huis van een bevriend Frans echtpaar. Domaine Le Relais, een vroeger postrelais waar lang geleden paarden en koetsen voor de deur stonden. Dat tweede vakantiehuis lenen Carina en Bert af en toe aan familie, maar een groot deel van het jaar is het huis te huur voor andere liefhebbers van de Dordogne.

Vakantiehuis Domaine Le Relais Dordogne Bergerac

Vakantiehuis Domaine Le Relais Dordogne Bergerac

Vrijstaande vakantievilla voor 3 of 4 gezinnen

Voor die verhuur hebben ze ter plaatse hulp van de Nederlandse Mirjam en Annemarie, die net buiten Bergerac wonen. Superhandig want deze dames doen de sleuteloverdracht, leiden je rond in het huis en zijn beschikbaar voor eventuele vragen of het oplossen van problemen tijdens de rest van de vakantie. Domaine le Relais voelt vertrouwd: echt een familie-vakantiehuis met sfeer. Op de begane grond zijn er 4 slaapkamers, waarvan eentje met een en suite-badkamer en daarnaast nog twee aparte badkamers.

Slaapkamer Vakantiehuis Domaine Le Relais Bergerac Dordogne

Keten op de slaapzaal

Op zolder bevindt zich de 5e slaapkamer én een geweldige slaapzaal met 10 bedden. Wat een droom voor de kinderen, daar wil je meteen keten! De salon heeft een open haard en makkelijke zitplekken. Een wenteltrap in dezelfde woonkamer voert naar een vide met een spelletjes- en leeshoek voor de kinderen.

Vakantiehuis Domain Le Relais Slaapzaal op zolder Dordogne Bergerac

Franse sferen: lange tafels, platanen, zwembad

En ook de keuken is goed uitgerust voor een gezellig samenzijn tijdens lange maaltijden, op z’n Frans. Als je buiten met zijn allen zit te eten aan lange tafels onder de platanen, dan lijkt het hier wel een Paturain-reclame! Verder leent de grote en vlakke tuin (5 ha) zich goed voor sporten en kinderspelen. Het fijne zwembad heeft extra veel ligstoelen. En de volwassenen zijn hele avonden zoet met wijnproeven en bijpraten rond de buitenhaard/barbecue!

zwembad vakantiehuis Domain Le relais des Familles Dordogne Bergerac

vakentiehuis Dordogne Bergerac Domaine Le relais

Streek voor wijnliefhebbers

Carina: “Wij zijn nog steeds heel enthousiast over dit deel van de Dordogne. Vlak bij het authentieke Bergerac en tussen de wijngaarden. Een toeristisch stadje als Sarlat ligt nog steeds op rijafstand, maar daarna keer je hier weer terug naar de rust. En je kunt ook richting Bordeaux om een wijndorp als Saint-Emilion te bezoeken. Dat vinden wij een heerlijke combinatie van deze locatie!”

Domaine Le Relais, vakantiehuis met zwembad voor 6 tot 20 personen. Vanaf €2.750/week (20 pers.) Voor meer informatie zie: domainelerelais.fr

Vakantiehuis Domaine Le Relais Dordogne Bergerac

PLUS+

– In Ginestet, het dorpje om de hoek, kun je vers stokbrood en croissantjes halen. Ook ben je binnen 10 minuten in de oude binnenstad van Bergerac (restaurants, mooie winkels, leuke markt, wijnmuseum).

LEES OOK:
10 mooie plekken in de Dordogne
Wijnproeven in Saint-Emilion

Eén reactie op “Vakantiehuis in voormalig postrelais bij Bergerac”

  1. Hilde Verstraelen schreef:

    We zijn een gezelschap van 10 personen. 2 gezinnen van 5 personen. We gaan graag samen op vakantie, maar zouden graag voor elk gezin een aparte accommodatie huren. Liefst een accommodatie met min. 3 slaapkamers. Heeft u dit nog ter beschikking voor de periode van 30/07/2022-13/08/2022? Is een kleine hond toegelaten?
    Vriendelijke groeten,
    Hilde Verstraelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *