frankrijk.nl

Campings bij de mooiste dorpen van Frankrijk

Rondslenteren in een dorp waarvan alle straatjes even fotogeniek zijn, dat is een hoogtepunt van de vakantie. Op deze natuurcampings verblijf je in de buurt van enkele van de meest onvergetelijke dorpjes van Frankrijk.

1. Natuurcamping bij het dorp Aiguèze (Ardèche)

Aiguèze, een van Les Plus Beaux Villages de France, is een prachtig middeleeuws dorp boven op een klif van de Gorges de l’Ardèche. Het heeft aan de ene kant uitzicht op de rivierkloof en aan de andere kant op de wijngaarden van de Côtes du Rhône. Ook ligt het niet ver van de bekende natuurlijke brug over de Ardèche bij Vallon Pont-d’Arc.

Aigueze in de Ardeche mooiste dorpen van Frankrijk

Op slechts 2 km van dit dorp vind je Camping Huttopia Le Moulin, een schaduwrijke familiecamping met geweldige faciliteiten. Je kunt vanaf de camping dus te voet of op de fiets naar Aiguèze en als je de auto pakt dan zijn er nog drie andere schitterende dorpen binnen bereik: Balazuc (nog een beeldschoon dorpje hoog boven de rivier), Vogüé (dorp met groot kasteel en veel oude natuurstenen huizen) en La-Roque-sur-Cèze (hooggelegen dorpje bij de watervallen van Sautadet).

Huttopia camping in de Ardeche

Meer info over de camping aan de Ardèche


2. Natuurcamping bij het prachtige Cordes-sur-Ciel (Tarn)

Het lijkt wel een filmdecor, zo mooi en authentiek is Cordes-sur-Ciel, een van de oudste bastidedorpen van Occitanië! Het silhouet van dit middeleeuwse plaatsje op een heuveltop is beroemd: hoog torent het boven de vallei van de Cérou.

Cordes sur Ciel in de Tarn prachtig dorp Occitanie

Indrukwekkend uitzicht en daar kun je de hele dag van genieten op Camping Huttopia Pays de Cordes-sur-Ciel. Deze camping met duurzame glamping-accommodaties ligt namelijk letterlijk aan de voet van het stadje: je wandelt van het kampeerterrein naar boven in een fotogenieke tocht van een half uurtje. Andere mooie plaatsen in de omgeving: Castelnau-de-Montmiral (20 km), het door Unesco beschermde Albi (28 km) en diverse versterkte dorpen (zoals Najac, Puycelsi, Penne d’Agenais).

camping-huttopia-cordes-sur-ciel-tarn-occitanie

Meer info over deze camping bij Cordes-sur-Ciel


3. Natuurcamping bij Les Baux-de-Provence (Vaucluse)

De superaangename Camping Huttopia Fontvieille, gelegen in een pijnbomenbos in de Alpilles, wordt omringd door wel 16 Provençaalse prachtdorpjes. Als je je kunt losscheuren van het fijne zwembad en het terras van je chalet of safaritent, dan wachten er in een straal van 30 km rond de camping zoveel bezienswaardigheden.

camping-huttopia-fontvieille-provence

Zoals Fontvieille (mooi dorpje – foto hier linksboven – en wandeling van de 4 molens van Daudat), Les Baux-de-Provence (het beroemde kasteeldorp op een rots, foto onder), Saint-Rémy de Provence (het dorp van Van Gogh), Eygalières (authentiek dorp met veel mas provençaux), Mouriès (dorp omringd door olijfbomen).

Meer info over deze camping bij Les Baux en Saint-Rémy-en-Provence


4. Natuurcamping in de buurt van Honfleur (Normandië)

Vakwerkhuizen rond de kleine haven, een monumentale houten kerk, veel lekkere terrassen en leuke winkeltjes: Honfleur is een parel aan de kust van Normandië. Op een half uurtje rijden van dit havenplaatsje kun je een lodgetent of chalet huren bij Camping Huttopia Calvados midden in het Pays d’Auge.

Honfleur haven dorp Calvados Normandie

De landelijke sfeer van dit gebied vol appelbomen en weilanden weerspiegelt op het mooie groene kampeerterrein van deze camping met twee verwarmde zwembaden. In de directe omgeving kun je behalve Honfleur (32 km) ook Le Bec-Hellouin (Les Plus Beaux Villages de France), Beuvron-en-Auge, Pierrefite-en-Auge, Marolles en Blangy-le-Château bezoeken, charmante Normandische dorpjes. En de mondaine badplaats Deauville ligt ook vlakbij!

Camping-Huttopia-Calvaos-Normandie Pays d Auge

Meer info over deze camping bij Honfleur


5. Natuurcamping bij Fourcès (Gers)

Midden in de Armagnac, in de Gers, is Camping Huttopia Lac de l’Uby een hele fijne uitvalsbasis voor de vele schilderachtige dorpen die dit gebied rijk is. Zo ligt de mooie bastidedorp Fourcès op fietsafstand en Larressingle is een prachtig versterkt plaatsje te midden van de wijngaarden, met de bijnaam ‘Klein Carcassonne’.

Lavardens mooi dorp in de Gers Occitanie

En iets verder heb je nog Lavardens (60 km, foto hierboven), een middeleeuws dorp met een kasteel en uitzicht op het heuvellandschap vol zonnebloemvelden. De camping zelf ligt direct aan een groot meer, dus na een ochtend slenteren in deze mooie plaatsjes is het aangenaam ‘thuiskomen’.  Met een frisse duik in het meer of het zwembad!

Meer info over deze camping in de Gers

MEER MOOIE DORPEN & CAMPINGS IN FRANKRIJK ONTDEKKEN?

Deze en andere fraaie Franse dorpen staan op de website van Les Plus Beaux Villages de France. En bovenstaande en nog veel meer campings – altijd midden in de natuur en vaak vlak bij prachtige bezienswaardigheden – zijn te vinden op de site van Huttopia natuurcampings.

LEES OOK:
10 Franse campings met spectaculair uitzicht

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Huttopia. Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia/Manureyboz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.