frankrijk.nl

10 bijzondere Airbnb-adressen in Frankrijk

Hoe klinkt overnachten in een duiventoren in de Bourgogne? Op een klif in Normandië? In een grotwoning in de Loirevallei? In een boomhut in de Auvergne? 10 bijzondere accommodaties die we tegenkwamen op Airbnb.

1. Oud wijnpakhuis in Bordeaux

Hartje Bordeaux, in een van de oudste wijken van deze geweldige stad, kun je een loft huren in een voormalig wijnopslag uit de 18e eeuw. Mooie natuurstenen muren, een woonkeuken, een patio en drie slaapkamers met gewelfde plafonds. Très joli tout ça! 

gite Airbnb in centrum Bordeaux

Airbnb wijnpakhuis in Bordeaux

Vanaf €130 (4-6 pers.) Meer info

2. Houten vakantiehuis op een klif in Normandië

Je hebt een uniek uitzicht op Het Kanaal, vanuit dit charmante houten huis dat hemelsbreed maar 10 meter van zee ligt,. Echt boven op een klif! Grote glazen pui, loungestoelen op het terras en een warme buitendouche maken het af.

bnb strandhuis kliffen Normandie

Airbnb strandhuis kliffen Normandie

Vanaf €170 (4 pers.) Meer info

3. Paleisje te huur in de Provence

Verzamel 13 vrienden, maak wat extra vakantiebudget vrij… en leef de droom in dit klaterend luxe paleisje aan de rand van parfumstad Grasse. Haha, wàt een overdaad. ‘Klein Versailles’ is de bijnaam van deze 19e-eeuwse villa in een park van 3 hectare met uitzicht op Cannes en de Côte d’Azur…!

Provence Bnb Paleis

kasteeltje te huur aan de Cote dAzur

Vanaf €8.000/nacht (13 personen). Meer info

4. Woonboot op de Loire bij kasteel Chambord

In de buurt van het beroemde Château de Chambord is deze klassieke houten boot te huur voor maximaal 5 gasten. Met een warme douche, wc, elektriciteit en wifi aan boord. De boot blijft voor anker, maar wiegt wel mee op de stroming van de rivier. C’est romantique...

een boot op de Loire bij Chambord

Vanaf €150 (2-5 personen). Meer info

5. Herdershutje met uitzicht op vulkanen (Puy-de-Dôme)

Eenvoudig maar heel romantisch stenen huisje in de spreekwoordelijke middle of nowhere. Zo te zien dé plek om dat boek te schrijven dat er altijd nog eens moest komen of eindelijk je hoofd eens écht leeg te maken. En overdag wandelen, wandelen en wandelen… tussen de vulkanen (en regenbogen!) van de Auvergne.

Meer info

auvergne chaumière

6. Romantische duiventoren in de Bourgogne

Bijna letterlijk wat je noemt een liefdesnestje… deze slaapkamer in de 15e-eeuwse duiventoren van een klein kasteeltje net boven Beaune. Heel knap gerenoveerd en met een eigen badkamer.

Airbnb kasteel in de Bourgogne kamer in duiventoren

Logeren in een 15e-eeuwse duiventil in de Bourgogne

€150/nacht (2 pers. of 3) Meer info

7. Overnachten in een grotwoning in de Loirevallei

Bijzondere sfeer in deze troglodyte-B&B vlak bij Amboise, de stad aan de Loire waar je een prachtig kasteel en het graf van Leonardo da Vinci kunt bezoeken. De woning is uit tufsteen gehakt, zoals ook veel wijnhuizen in de buurt, en dat zorgt voor unieke ruimtes.

Troglodyte-B&B vlak bij Amboise

B&B in grotwoning Loire

€112/nacht (2 personen). Meer info

8. Gave boomhutten in de Auvergne

Boomvilla’s zou je bijna zeggen. En de hoogte van deze ‘Cabanes des Volcans’ is ook niet kinderachtig: sommige meer dan 10 meter boven de grond! Ze zijn te bereiken via een lange hangbrug en voorzien van een fotogeniek terras met uitzicht op de boomkruinen.

Boomhutten in de Auvergne

Boomhutten in de Auvergne

€140 (2 pers.) Meer info en ook hier

9. Op duikafstand van het meer van Génève

Pff, je zult zo’n huis hébben! Deze villa ligt aan de rand van het meer van Génève (Lac de Léman) en heeft een eigen steiger. Pak dus je paddle en weg ben je… Kuurstad Evian-les-Bains ligt vlakbij, voor een leuk tripje in de omgeving.

huis geneve

groot vakantiehuis aan meer geneve

€550/nacht (5 perso.). Meer info

10. Tiny house hoog in de Ariège

Klein maar zo te zien heel fijn vakantiehuisje voor twee. Met hottub op het terras en gratis uitzicht op de Pyreneeën. Op het terrein is er ook een plantenkas en moestuin.

tiny housete huur bij de Pyreneeen

tinyhouse-te-huur-via-airbnb-ariege-pyreneen

tiny housete huur bij de Pyreneeen

€139 (2 pers.). Meer info

LEES OOK:
10 spectaculaire Airbnb’s in Parijs
Top 10 mooiste boomhutten in Frankrijk

Speurwerk: Merel de Vries Opmaak: Clarisse Sivry Beeld: copyright Airbnb.com

Reacties zijn gesloten.