frankrijk.nl

6 spectaculaire natuurcampings verstopt in de bossen

Midden in de natuur en ver weg van de massa. Deze prachtige autovrije natuurcampings in Frankrijk hebben zulke uitgestrekte kampeerterreinen dat het bijna lijkt op wildkamperen! Ook hebben deze Huttopia Villages erg mooie glampingverblijven en een uitgebreid programma met buitenactiviteiten voor gezinnen.

Echt midden in de natuur

Voor veel mensen is ‘veel ruimte’ extra belangrijk geworden als wens voor de vakantie. Niet hutjemutje op elkaar zitten, maar liever omringd zijn door veel natuur. Voor Huttopia, de Franse keten van natuurcampings, is dit al jaren de leidraad voor de inrichting van hun natuurcampings kiezen. Die liggen altijd op mooie groene locaties en alle faciliteiten op de campings zijn van duurzame materialen, zelfs de zwembaden met houten ombouw. Smaakvol en rustgevend voor het oog.

Dit geldt dus al bij de gewone campings van Huttopia, maar bij de 6 luxere Huttopia Villages ligt de lat nog een stukje hoger. Bij de aanleg van deze compleet autovrije kampeerdorpen kreeg de natuur echt volledige voorrang. Er werden zo min mogelijk bomen gekapt en er is bijna geen asfalt. Alles draait hier om één zijn met de oorspronkelijke omgeving. Op terreinen van 6 tot zelfs 20 hectare hebben kampeerders zoveel eigen plek dat het bijna op wildkamperen lijkt.

Huttopia Village Sud Ardèche Vakantie

Activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen

Deze Villages hebben unieke accommodaties die je echt alleen bij Huttopia vindt. Erg mooi om te zien en een bijzondere ervaring om in te verblijven, zoals de tenthuisjes op palen (Cahutte). De eigen terrassen van de accommodaties zijn hier behoorlijk groot en hebben naast tuinmeubilair ook vaak een plancha-barbecue.

Natuurcamping Huttopia Village Dieulefit

Ander kenmerk van de Villages is dat ze in de zomer en schoolvakanties een uitgebreid (buiten)activiteitenprogramma bieden, waar het hele gezin kosteloos aan kan deelnemen. Er zijn tal van activiteiten, zoals yoga, boogschieten, boomklimmen, circuskunsten en knutselworkshops voor de kinderen. Ook de verwarmde zwembaden, wellnessfaciliteiten (bosspa’s!)  zijn vrij te gebruiken. En handig voor natuurliefhebbers: er is altijd fietsverhuur (e-bikes) in het kampeerdorp, dus je bent zo op pad.

Huttopia villages activiteiten kinderen gezinnen

Kijk hieronder voor een impressie van de 6 locaties van de Huttopia Villages: in de Vogezen, de Loirevallei, de Ardèche, Drôme  en de Dordogne.


1. Midden in de Vogezen: Fôret des Vosges – nieuw in 2022!

Dit gloednieuwe Village ligt op 650 meter hoogte in een weelderig en uiterst bosrijke locatie in de Vogezen, in de Lorraine, vlak bij het meer van Gérardmer. Ideale bestemming voor watersporten, fietsen en vooral wandelen: dit gebied biedt kilometers en kilometers aan wandelpaden in de wilde natuur! Het kampeerdorp ligt op een glooiend terrein te midden van een dennenbos. Op het terrein zijn er watervallen en een natuurlijk meer. Ook heeft Fôret des Vosges een enorm binnenzwembad en een verwarmd buitenbad die er geweldig uitzien. Overnachten kan onder meer in diverse prachtige huurtenten van hout en canvas (Trappeur, Canadienne, Bonaventura) en chalets. Zoals de ‘Cabane’, met een extra groot terras, een plaat-barbecue én een vuurplaats voor een eigen kampvuurtje!

foret-des-vosges-nieuw-huttopia-village-2022

PLUS+

Bosspa met Finse baden en sauna’s (waarvan een met glazen wand en panoramisch uitzicht!) + Vlak bij Gérardmer, een groot meer met tal van watersportactiviteiten + Flexibele tarieven en corona-annuleringsverzekering. Meer info over Fôret des Vosges

foret-des-vosges-nieuw-huttopia-village-2022


2. Aan een groot bosmeer in de Loirevallei: Huttopia Lac de Rillé

Kabbelend water, het geluid van vogels, overal bomen… Deze uitgestrekte natuurcamping aan het Lac de Rillé is echt quelque chose, zoals de Fransen zeggen! Zoveel ruimte en mooie natuur, daar word je vanzelf rustig van tijdens de vakantie. Op het kampeerterrein van 8 hectare heeft iedereen plek voor zichzelf en veel van de accommodaties die je hier kunt huren hebben riante terrassen en eigen sanitair. Je vindt er onder meer Cabanes, Cahuttes (tenthuisjes op palen), Trappeur-tenten en ook Bonaventure-tenten, waarin je romantisch met z’n tweeën kunt slapen.

Rillé glamping village Huttopia aaan een meer

PLUS+ Het meer van Rillé is een vogelreservaat en in de zomermaanden zijn er vogel-spotexcursies in het Village (inbegrepen, zoals bijna alle activiteiten) + Buitenzwembaden (overdekt) en een bospa + Staanplaatsen van 120m2 groot + Vlak bij cultuursteden Tours, Saumur en Angers en diverse beroemde Loirekastelen. + Flexibele tarieven en corona-annuleringsverzekering. Meer info over Rillé


3. In de groene Perche: Village Huttopia Senonches

Deze luxe natuurcamping ligt in de buurt van Chartres, op slechts 1,5 uur rijden ten zuiden van Parijs! Je verblijft hier aan de rand van een meer midden in het woud van Senonches, één van de grootste eikenbossen van Frankrijk. Huttopia noemt dit dan ook heel terecht een ‘Bos Village’ en voert dit bosthema op verschillende manier door op de camping, zelfs in de spa. Het kampeerterrein is gigantisch en heeft zeer ruime plaatsen voor de luxe huuraccommodaties. Zoals de Canadese tenten (Canadiennes) met koelkast en keuken en een opgemaakt bed bij aankomst.

glamping-natuur-senonches-frankrijk-village-huttopia

PLUS+ Kampeerterrein van 19 hectare in een eikenwoud + Prachtige houten speelplekken voor de kinderen. + Expres geen Wifi in de accommodaties – digidetox is het devies! (alleen bij de receptie) + Niet ver van Chartres, een stad bekend om de prachtige kathedraal. + Flexibele tarieven en corona-annuleringsverzekering. Meer info over Senonches

Camping Village Arèche


4. Tussen de lavendel van de Drôme: Village Huttopia Dieulefit

Nog zo’n unieke locatie, in het hart van de Drôme provençale. Village Dieulefit ligt tussen truffeleiken en lavendelvelden, op een hoog punt in een groene vallei. Van dat riante uitzicht profiteren onder meer de Cahuttes, prachtige tenthuisjes op palen met een terras tussen de bomen. Er is ook een grote vijver op het uitgestrekte kampeerterrein, leuk om in te vissen of op te varen.

Huttopia Bosvillages Dieulefit Zuid-Frankrijk
PLUS+ Kampeerterrein van 10 hectare, 100% autovrij. + Buitenspa met diverse sauna-cabines en een jacuzzi. + Flexibele tarieven en corona-annuleringsverzekering. Meer info over Dieulefit

Natuurcamping Huttopia Village Dieulefit


5. Bij de Gorges van de Ardèche: Village Huttopia Sud-Ardèche

Jeetje, dat het bestaat! Een camping in het drukst bezochte deel van de Ardèche waar zelfs in de zomermaanden een rustige sfeer heerst. Dit Village ligt op een uitgestrekt terrein van 14 hectare met eikenbomen en jeneverbesstruiken. Maar intussen op ook maar een kwartiertje rijden van alle bekende bezienswaardigheden van de streek. De Gorges de l’Ardèche, de grot van Chauvet en zelfs het mooie stadje Barjarc, net in de Gard, liggen niet ver. De her en der verspreide glamping-accommodaties zorgen ervoor dat dit inderdaad net een klein dorp in het groen lijkt. Er staan veel gratis activiteiten op het programma, zoals boogschieten, boomklimmen, ponyrijden, met een gids sterrenkijken, nachtwandelingen maken of naar de openluchtbioscoop.

glamping-natuur-ardeche-huttopia-villages

PLUS+ Café-restaurant met panoramisch terras op palen. + Uitgestrekte natuurlijk terrein. + Fietsen te huur (zoals bij al deze Villages!) + Flexibele tarieven en corona-annuleringsverzekering Meer info Sud-Ardèche

Utopia Sud Ardeche zwembad van de camping


6. In een dennenbos in de Dordogne: Village Huttopia Lanmary

Groen, groener, groenst! Deze natuurcamping ligt verstopt in een beschermd bos in het noorden van de Dordogne, niet ver van Périgueux. De staplaatsen tussen bomen en varens zijn hier zo ruim, dat je soms de buren niet eens kunt zien! Ook hier is geen asfalt te bekennen, er zijn alleen wandelpaden. Behalve Cahuttes (tenthuisjes) hoog tussen de takken en mooie Cabanes, zijn er hier ook Toile&Bois en Trappeur-tenten, gemaakt van canvas en hout. Ook bijzonder: het terras van het café-restaurant ‘hangt’ hoog tussen de bomen. Je kunt er onder meer verse houtovenpizza’s krijgen.

Huttopia

PLUS+ Terrein van 20 hectare + Village is al open vanaf 12/5 + Diverse wandel- en mountainbike-paden door het bos beginnen bij de camping. + Flexibele tarieven en corona-annuleringsverzekering. Meer info Lanmary

Lanmary Huttopia Village Vakantie

Zorgeloze vakantie & COVID-19

– De Villages zijn extreem ruim opgezet, waardoor afstand houden geen enkel probleem is. Je bent hier echt ver van de massa!
– Veel van de glamping-accommodaties hebben eigen sanitair dus geen last van drukte bij de sanitaire blokken.
Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je kosteloos annuleren en omboeken.
– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

LEES OOK:
7 natuurcampings met spectaculair uitzicht
Mooie campings aan een meer in Frankrijk
Roadtrip met een camper: mooie Franse campings voor een tussenstop
Beeld: ©Huttopia. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Huttopia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.