frankrijk.nl

Villa’s met een Nederlands tintje in de Languedoc

De Hérault en de Aude worden ontdekt door steeds meer Nederlanders. De authentieke dorpen, de ruimte, de natuur en natuurlijk het zonnige klimaat maken het een aantrekkelijke streek voor wie op zoek is naar een tweede huis of volgende vakantiebestemming.

Verliefd op het andere Zuid-Frankrijk

Dat dit gebied zijn charme heeft dat hoef je Ron en zijn vrouw Hetty niet te vertellen. Zij kochten hier 21 jaar geleden een fraai huis, om ooit in te wonen als ze met pensioen zouden gaan. Maar dat later werd eerder. Want waarom wachten als je het liefste in Zuid-Frankrijk wilt zijn? Drie jaar later verkochten ze huis en haard in Nederland en begonnen met het gezin een nieuw leven in Ginestas niet ver van Narbonne. Stilzitten was – en is – er niet bij en inmiddels hebben zij een florerend familiebedrijf. Samen met hun dochter Lisa en diens man Aurélien houden ze zich bezig met de verhuur van vakantiehuizen, die veelal het eigendom zijn van Nederlanders.

Résidence du Soleil Aude

Huizenverhuur met Hollandse service ‘om de hoek’

Inmiddels bestaat het assortiment van hun verhuurbedrijf ‘Les Résidences du Soleil’ uit zo’n 45 tot 50 villa’s die variëren in grootte. Groot voordeel hierbij is dat het hele team altijd in de buurt is. Dus in geval van problemen zijn ze 24 uur per dag bereikbaar en zijn ze binnen maximaal 30 minuten aanwezig om te helpen. Ook managen zij het onderhoud van het huis, de schoonmaak, de tuin en het zwembad tijdens de vakantie.

Something old, something new

Zoals altijd keken wij kritisch naar het aanbod. Sommige huizen op de site van Les Résidences du Soleil zijn wat rustieker ingericht, andere zijn weer heel modern. Ron licht toe: “Onze huizen moeten voldoen aan de door ons gestelde basiseisen voor wat betreft indeling, inventaris en faciliteiten. Secundair is de gekozen stijl van de inrichting want uiteraard wordt deze door de eigenaar bepaald. Voor alles geldt dat de prijs-kwaliteitverhouding klopt.” Zo is er voor ieder wat wils. Als je speciale wensen hebt dan kun je persoonlijk contact met de familie opnemen want zij kennen elk huis op hun duimpje.

Hieronder een impressie van hun aanbod!

Villa Vue sur les vignes

Provençaals getinte villa voor 4 personen, prachtig rustig gelegen tussen de wijnvelden van de Minervois. Je hebt je eigen terras en zwembad met panoramisch uitzicht. Kortom alle ruimte en vrijheid waar wij in post-corona-tijd zo naar snakken. 2 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Villa Vue sur les vignes residences du soleil


Villa Lily

Een plaatje, vinden wij, deze designvilla voor 6 personen! Leuke ligging bovendien, in het kleine dorpje Sainte-Valière, tussen Narbonne en Carcassonne. Het smaakvolle interieur gaat naadloos over in het buitendeel met terras en verwarmd privé-zwembad. 3 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Villa Lily Res. du Soleil


Villa Het Brandpunt

De ligging aan de rand van de Montagne Noir maakt deze villa voor 8 personen een goeie uitvalsbasis voor de ontdekking van dit fantastische natuurgebied. Ook trekpleisters als Carcassonne en de wijnkastelen van de Corbières-streek zijn nabij. Thuisblijven is overigens ook geen straf, met het verwarmde privé-zwembad, jeu de boules baan en en royale terras.  4 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info.

Provence Languedoc Villa Residence du Soleil Het Brandenpunt


Villa Rosa

Bij deze eigentijdse villa voor 6 personen is binnen en buiten een mooi geheel, dankzij de schuifpui en de twee terrassen. De leuke stad Narbonne ligt op een half uurtje, en het strand op 45 minuten, als je je weg kunt worstelen van het verwarmd privé-zwembad en de jacuzzi. 3 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Villa Rosa Aude


Villa l’Entente

Het geweldige uitzicht en de tropische tuin met zijn palmbomen én jeu-de-boulesbaan zijn de smaakmakers van deze villa voor 6 personen, gelegen aan de rand van het dorpje Oupia. Vanuit het huis loop je zo de bossen in en je bent ook niet ver van het beroemde Canal du Midi. Ook hier een eigen verwarmd zwembad. 3 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Villa l'Entente Aude


Villa Soleil et Liberté

De naam zegt het al: het uitzicht over het dorp, de wijngaarden, de bossen en zelf het meertje Lac de Jouarres geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Een mooie villa voor 6 personen met onder andere een verwarmd privé-zwembad én jacuzzi. 3 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Villa Soleil et Liberte Aude


Villa Le Myosotis

Een Griekse naam en een Spaanse look, dat valt te zeggen van deze villa voor 6 personen in de Minervois. Onvervalst Frans is de eigen jeu-de-boulesbaan op het terrein. Daarnaast is het heerlijk genieten van het uitzicht met een vers croissantje van de echt bakker ! 3 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Languedoc Provence Villa Le Myosotys Résidences du Soleil

Vakantiehuis huren met flexibele annuleringsvoorwaarden

Indien er een negatief reisadvies is ontvang je een voucher of een omboeking naar keuze. Indien de grenzen dicht gaan ontvang je naar keuze het bedrag terug, een voucher of een omboeking. Zo garandeert dit familiebedrijf dat de huurders zonder zorgen kunnen boeken!

Het volledige aanbod van huurvilla’s vind je terug op de website van Les Résidences du Soleil. Maar de zoekvraag rechtstreeks bij Ron en zijn familie neerleggen mag ook, via [email protected].

Tekst: Josee Schouten Beeld: Residence du Soleil, fam. Hemelder. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Residence du Soleil

2 reacties op “Villa’s met een Nederlands tintje in de Languedoc”

  1. Hufkens schreef:

    Geachte,

    Wij zijn op zoek naar een huis in Frankrijk voor 6 personen begin juli.

    Mvg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.