frankrijk.nl

Superadresjes in de Ardèche: vakantiehuizen en B&B’s

Op zoek naar een stijlvolle vakantiewoning, een romantische B&B of een fijn appartement in de Ardèche? De Nederlandse Judith Nouwens presenteert een verrassend leuk aanbod van fijne vakantieadresjes op Villardeche.com

Ze komt zelf al jaren in de Ardèche. Ze heeft er een eigen vakantiehuis. Hoezo alleen een gebied voor kampeerliefhebbers, dacht ze. Dankzij haar professionele ervaring in het toerisme en haar diepgewortelde wens om deze Zuid-Franse streek van zijn camping-imago af te helpen, creëerde ze haar eigen portfolio van vakantieadresjes.

Villardeche vakantiehuizen in de Ardèche

Judith: “Toen ik klein was ging ik met mijn zus en ouders altijd op vakantie in Zuid-Frankrijk. We verbleven dan heerlijk niet-massaal op de echte Franse camping municipal. Geen grote speeltuinen, mega-zwembaden of tienerdisco’s. Mijn ouders namen ons juist mee naar kleine dorpen met mooie kerkjes, naar grotten en middeleeuwse kastelen.” Later kreeg het gezin een eigen vakantiehuis in de Ardèche en daar komt Judith nu met haar eigen kinderen.

Ardeche-natuur-kano-dorpjes

Ardèche: streek vol hoogtepunten en verrassingen

Na al die jaren kent Judith de Ardèche op haar duimpje en ze beaamt dat je bij een eerste bezoek de bekendste plekken niet mag missen. Zoals de Pont d’Arc, de charmante dorpen zoals Balazuc en Banne, en de spectaculaire uitkijkpunten over de Gorges de l’Ardèche. Maar zelf zoekt Judith nu vooral naar onbekende plekjes. “We maken leuke auto- en wandeltochten langs lavendelvelden, kastanjebossen en afgelegen dorpjes en we worden daarbij altijd weer verrast. Ik vind het heerlijk om nieuwe leuke eetadresjes te ontdekken en een bezoek aan mijn favoriete wijndomein, Domaine de Chazalis, is een vaste prik tijdens onze eigen vakantie!”

Vakantie met kleine kinderen

Nu Judith zelf moeder is let ze vooral op kindvriendelijke uitstapjes, zoals naar rustige rivierstrandjes met voldoende schaduw, waar de kinderen kunnen pootjebaden en ze uren met emmer, schep en kiezels in de weer zijn. Voor daguitstapjes tipt ze het stoomtreintochtje door de Doux-vallei (Chemin de fer du Vivarais), het dinosaurus-bos (Zoo Préhistorique) en de kindvriendelijke grottentocht (Grotte de la Cocalière) in de naburige Cèvennen.

Villardeche vakantiehuizen in de Ardèche

Uniek aanbod vakantiehuizen

Genoeg leuks te doen kortom in de Ardèche, maar wat zijn nou leuke vakantieadresjes in de streek? Judith kent er een hoop en heeft ze allemaal persoonlijk bezocht en geselecteerd. Elk vakantieadres op haar mooi gemaakte site is bijzonder. Hetzij door het stijlvolle interieur, de gastvrije eigenaren, de faciliteiten die worden aangeboden of de omgeving en het uitzicht. Zo kun je bijvoorbeeld met het gezin logeren in een smaakvol ingericht appartement midden tussen de wijngaarden op een wijndomein. Ook spotten we een moderne villa met een designinterieur en privézwembad voor een hele familie of een groep vrienden. Handig is ook de aparte pagina met kindvriendelijke accommodaties.

Lees ook over haar ontdekking van een oud boerendorpje dat transformeerde tot geweldig vakantieadres

domaine de coulon

Zin gekregen in een vakantie in de Ardèche? Neem zelf een kijkje op Villardeche.com.

De Ardèche ligt op ca. 1100 kilometer van Utrecht. Maar vliegen kan ook, naar de luchthavens van Avignon, Nîmes, of direct naar Montpellier of Marseille. En met de Zon-Thalys rijd je rechtstreeks naar Valence.

leuke vakantiehuizen in de Ardeche


LEES OOK: 
Vakantiehuizen in een minidorpje in de Ardèche
De nieuwe grotten van Lascaux in vijf vragen
Fietsen in de Ardèche over La Dolce Via

Tekst: Josee Schouten Beeld: Villardeche/Judith Nouwens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *