frankrijk.nl

5 ideale campings voor fietsers en wandelaars

Dit zijn Franse campings op toplocaties voor wandelaars en fietsliefhebbers, want vlak bij bekende routes! In de mooie natuur van de Loirevallei, Franse Alpen, Auvergne, Aveyron en de Bourgogne.

1. Camping voor mooie fietstochten in de Loirevallei

De Loirevallei is geweldig voor fietsers: La Loire à vélo is een uitgebreid netwerk van fietspaden langs deze rivier en de omliggende kastelen, dorpen en wijngaarden. Prachtige en goed onderhouden routes die voor alle soorten fietsers goed toegankelijk zijn.

Huttopia Loirevallei fietsen langs de Loire

Bij Saumur kennen wij een topcamping die een uitstekende uitvalsbasis is voor zo’n fietsvakantie: Camping Huttopia Saumur. Hoog gelegen dus met een panoramisch uitzicht over de vallei. Een erg mooi ingerichte camping bovendien, met veel bloemen en planten en smaakvolle canvastenten en houten chalets. Ook is er een overdekt zwembad.

collage Huttopia Saumur

2. Wandelen en fietsen in de Franse Alpen

Kamperen in een dennenbos aan de rand van het Natuurpark van de Vanoise! Bij Camping Huttopia Bozel-en-Vanoise kun je bergwandelingen maken in een gebied met gemzen, marmotten en prachtige flora. Het campingterrein zelf is al een en al natuur (bomen, riviertje) en er is een weids uitzicht op de bergen.

Huttopia Bozel Franse Alpen

De grote houten chalets die je op deze camping kunt huren zijn erg fotogeniek. Mountainbiken kun je hier ook: de diverse skigebieden in de directe omgeving bieden hele mooie afdalingen (omhoog met de skilift). En de wielrenners die van pittige beklimmingen houden kunnen hier natuurlijk ook hun lol op. Bijvoorbeeld op de Col de la Loze (2304 m), boven Brides-les-Bains!

Huttopia Bozel en Vanoise

3. Fietsen door de wijngaarden van de Bourgogne

Liefhebbers van fietsen én wijn (niet per sé op hetzelfde moment :- ) zitten goed bij Camping Huttopia Meursault. De naam zegt het al, je kampeert hier op steenworp van het wijndorp Meursault, waar wereldberoemde witte wijnen vandaan komen. Ook wijnstad Beaune ligt op fietsafstand. Heerlijk fietsen tussen de rijen wijnstokken met chardonnay en pinot noir druiven!

Huttopia Meursault Wandelen fietsen Bourgogne

Je kunt de wijngaarden al zien liggen vanaf deze sfeervolle familiecamping. De faciliteiten zijn onlangs gerenoveerd dus alles ziet er top uit. Nieuw pizza-restaurant (met terras), mooi zwembad, receptie met lounge. Als je zelf geen fietsen bij je hebt, dan kun je hier op de camping huren!

Huttopia Meursault Bourgogne Wijnbergen

4. Per fiets of te voet langs de vulkanen van de Auvergne

Frisse natuur en alle ruimte, ook de Auvergne is een perfecte bestemming voor wandelaars en fietsers. De Camping Huttopia Royat ligt aan de rand van Clermont-Ferrand, dus midden in de Puy de Dôme en het Nationale Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne. Deze mooie natuurcamping heeft een verwarmd zwembad en tennisbaan, dus heerlijk ‘thuiskomen’ na een lange wandeling! Ook verhuren ze ter plekke elektrische mountainbikes aan kampeergasten, dus fietsen is ook een mogelijkheid. De Via Allier (V70) een nieuwe fietsroute dwars door de Auvergne over de oevers van de Allier, loopt langs Clermont-Ferrand. Ook leuk voor gezinnen: het themapark Vulcania, op maar 13 km van de camping.

Auvergne Huttopia Royat

5. Mountainbiken en wandelen in de Aveyron

Liefhebbers van de Aveyron weten al lang: de ongerepte natuur van deze streek is beeldschoon. Het Regionaal natuurpark van de Grands Causses heb je adembenemende uitzichten op dit kalkmassief. Er zijn in de omgeving van Mllau diverse mooie wandelpaden (zoals de GR, wandeling door de Gorges du Tarn) en mountainbiketrails (o.a. door de Gorges de la Dourbie).

Camping Huttopia Millau

Te midden van al dat moois kunt je verblijven bij Camping Huttopia Millau, een camping in een bos ingeklemd tussen twee rivieren (Tarn en Dourbie). Gezinnen vinden het daar helemaal te gek: met keuze tussen plonzen in het zwembad of lekker zwemmen in de rivier! Ook hier zijn sportieve e-bikes te huur op de camping zelf en bij de receptie hebben ze goede informatie over wandelroutes in de omgeving.

Huttopia Gorge du Tarn Millau

TIP! Op vakantie zonder eigen fiets?

Op al deze camping kun je e-bikes huren! Vooral elektrische mountainbikes, maar bij Saumur en Meursault hebben ze ook elektrische toerfietsen. Voor gezinnen zijn er bovendien fietsstoeltjes en fietsaanhangers te huur. Inclusief fietshelmen, want die zijn in Frankrijk verplicht voor kinderen tot 12 jaar. Ook achterop!

Huttopia camping fietshuur

Deze 5 campings horen bij de Franse keten Huttopia, waar de natuur altijd centraal staat. Unieke groene locaties, vaak midden in beschermde natuur. Ideaal dus als je tijdens de vakantie veel wilt wandelen of fietsen! Zie ook: europe.huttopia.com

Huttopia CampingCamping Huttopia Bozel-en-Vanoise in de Franse Alpen

Zorgeloze vakantie & COVID-informatie

– De meeste glamping-accommodaties op deze campings hebben eigen sanitair.

– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.

Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je reserveringen voor camperstandplaatsen kosteloos annuleren en omboeken.

– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine.

LEES OOK:
8 mooie campings aan een meer in Frankrijk
Duurzame glamping-campings midden in de natuur
10 Franse natuurcampings met spectaculair uitzicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *