frankrijk.nl

Chillen op Corsica in een fijn vakantiehuis!

Oh Corsica, wat ben je toch mooi! Op dit eiland heb je onmiddellijk het gevoel dat je je op een exotische bestemming bevindt. Nu meer dan ooit de perfecte locatie voor een flinke portie Caribische vibes, gewoon in de Middellandse Zee!

Toeristisch Corsica werd zwaar getroffen door corona. Het eiland had strenge maatregelen en zware toelatingseisen voor inreizende bezoekers, alles om het virus zoveel mogelijk van het eiland te houden. Gelukkig ziet het er nu allemaal een stuk zonniger uit. Tijd om een fijne vakantiespot zoeken op Ile de la Beauté. Hier een voorselectie van prachtige vakantiewoningen en appartementen:

Vakantiehuis voor 6 personen bij mooiste baai van Corsica

Op slechts een paar minuten rijden van een van de mooiste stranden van Corsica in de baai van Santa Giulia, ligt in het kleine, vredig dorpje Sotta dit typisch Corsicaanse huis met 3 slaapkamers. Het levendige Porto-Vecchio ligt op 12 km. Vanaf de veranda duik je zo het eigen zwembad in. Meer info.

vakantiehuis Sotta Corsica


Moderne vakantievilla voor 10 personen in het zuiden

Deze riante villa heeft een ideale ligging op slechts 4 km van de zandstranden van Figari en Pianottoli-Caldarello. Dat niet alleen, ook Bonifacio en Porto-Vecchio zijn gemakkelijk te bereiken. Het eigen zwembad, met rondom robuuste ligbedden, belooft veel ontspannen uurtjes voor jong en oud in de Corsicaanse zon. Er zijn 4 slaapkamers, 2 badkamers en vanuit de woonkamer loop je zo het terras op, waar je langzij ook nog een buitenkeuken vindt. Meer info.

Vakantiehuis Figari Corsica


Glamoureus vakantiehuis met directe toegang naar het strand van Saint Florent

Dit is in alle opzichten een chill-huis: prachtige inrichting, voldoende buitenruimte, eigen zwembad en geweldig uitzicht op de zee en de baai van Saint Florent. EN… groot pluspunt hier: je kunt genieten van de zonsondergang! Weinig redenen dus om de deur uit te gaan, terwijl je natuurlijk wel op een ideale locatie zit om de Cap Corse te zien of te doen (zie ook onder), Bastia te bezoeken of het achterland in te gaan naar Desert des Agriates. Het huis is geschikt voor max. 10 personen en heeft 5 slaapkamers en 4 badkamers. Meer info.

vakantiehuis St Florent Corsica


Royaal appartementvoor 4 tot 6 personen in Saint-Florent

Een havenstadje die je zeker niet mag missen in noordoost Corsica is Saint-Florent! Bovendien is het ook het start- of eindpunt van de 2-daagse fietstocht rond Cap Corse (lees ons verhaal!). Dit appartement ligt op het terrein van een wijndomein, op 200 meter van het strand van Saint-Florent en het is uiterst royaal opgezet, met 2 grote slaapkamers, 2 badkamers en een groot balkon. Het centrum ligt op 2 kilometer. Meer info.

Collage-appartement-St-Florent-Novasol


Hideaway in de bergen van de Balagne

Wil je echt opgaan in dat pure Corsicaanse leven kijk dan eens naar dit volledig gerestaureerde 18e-eeuwse huis, omgeven door waanzinnige natuur en met een fenomenaal uitzicht. Het ligt in de Balagne, het prachtige achterland van Calvi en Ile Rousse in het noordwesten van Corsica. Hier rust, veel couleur locale en authentieke dorpjes. En vooral veel privacy, met diverse terrassen, een eigen zwembad, een eigen jeu-de-boulesbaan (!) en in het huis 4 slaapkamers en 2 badkamers. Meer info

vakantiehuis Balagne Corsica

Hoe kom je naar Corsica?

Corsica is bereiken per ferry vanaf diverse havens in Frankrijk (Marseille, Nice, Toulon) en vanaf Italië (Genua, Livorno, Savona). Belangrijk bij de keuze is de eindbestemming want zowel de havens aan de westzijde van Corsica (Ile Rousse, Ajaccio, Calvi) als de oostkant van het eiland (Bastia, Porto-Vecchio) worden aangedaan.

Deze zomer is er ook weer een rechtstreekse chartervlucht vanaf Rotterdam naar Bastia, elke vrijdag en maandag uitgevoerd door transavia. Vanaf april kun je vanaf Charleroi met Air Corsica vliegen naar o.a. Bastia, Calvi, Figari en Ajaccio.

Als je gaat vliegen, regel dan ook meteen je autohuur, want die heb je echt nodig op Corsica. Wij huren zelf altijd bij Sunnycars, want daar hebben we goede ervaringen mee en in de huurprijs zijn de verzekeringen al zijn begrepen en dat is zeker voor Corsica  (sportieve wegen) geen overbodige luxe!

LEES OOK: 
Fietsen op Corsica, Josee rondde de Cap Corse
De mooiste plekken van Corsica
De mooiste stranden van Corsica
Insidertips voor Zuid-Corsica

Tekst: Josee Schouten Beeld: Novasol – Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Novasol 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *