frankrijk.nl

Fijn vakantiedomein in de mooie Ariège

Kijk. Dit is precies zo’n plek waar we deze zomer naartoe willen! Een kleinschalig vakantieadres midden in de natuur en een uitzicht dat instant gelukkig maakt. Welkom op Domaine du Cammazet, een vakantiedomein met twee luxe gîtes, prachtige safaritenten en een lekker zwembad!

Niet gek opkijken als er na je vakantie ineens meer dan 50 foto’s van zonsondergangen op je telefoon staan. Zo mooi zijn ze bij Domaine du Cammazet! Het fijnste moment van de dag is daar met een glas wijn op de schommelbank zitten en kijken naar het gouden licht dat over de heuvels van de Ariège glijdt… Of is dat ontbijten aan de picknicktafel  onder de oude eik op de heuvel? En zie je daar nou ook nog bizons en herten lopen? Jazeker! Die horen bij een dierenpark aan de overkant!

zonsondergang-zwembad-vakantiedomein-cammazet

Verliefd op de Ariège

Ook eigenaren Annemiek en Rendal krijgen maar geen genoeg van dit mooie uitzicht. Eerder beheerden zij een camping in de Provence, bij de Gorges du Verdon. Tijdens een bezoek aan vrienden ontdekten ze dit mooie rustige departement aan de voet van de Pyreneeën. Zo groen. Zo weids. Zo authentiek. Een streek waar het leven doorgaat als het hoogseizoen voorbij is. Met charmante stadjes als Mirepoix en Foix, waar je in alle jaargetijden een gezellige markt en restaurants vindt.

eigenaren Domaine de Cammezet

Twee sfeervolle vakantiehuizen

Na de eerste gîte Romarin, waar al veel gasten van een heerlijke vakantie genoten, wordt deze zomer de tweede gîte Figuier geopend: 2 prachtige vakantiehuizen voor 6 personen met een groot eigen terras, nieuwe badkamers, een volledig uitgeruste keuken, perfecte boxspringbedden en leuke brocantedetails. Ideaal voor een groot gezin, twee stellen met een baby of een vakantie met opa en oma erbij.

Luxe safaritenten met uitzicht

Maar dat is niet alles. In de mooie boomgaard staan 3 riante lodgetenten. Ook die zijn geschikt voor 6 personen, hebben een groot terras en staan op palen voor een nog mooier uitzicht. De inrichting is ‘glamping-chic’, een combinatie van steigerhout met veel zwart, goud en brocante. Iedere tent heeft een eigen badkamer, een keuken mét vaatwasser, een heerlijk boxpringbed, stoere bedstee en een stapelbed. Buiten vind je een fijne hangmat en twee picknicktafels die je mag neerzetten waar je wilt.

Peugeot-busje bij het zwembad

Deze zomer zullen er op de Cammazet maximaal 5 gezinnen tegelijkertijd rondlopen. Perfecte schaal, vinden Annemiek en Rendal, die ook veel dieren hebben (hond Rani, poezen, kippen en paarden van een bevriende boer). Er zijn genoeg speelplekken (trampolines, schommels) en leuke zitjes op het terrein, zoals hangmatten en loungebanken. En helemaal super: het oude Peugeot-busje naast het zwembad. Handyman Rendal heeft dat omgetoverd tot een vintage barretje! Pastis iemand?

Franse oldtimers & toeren in de omgeving

Ook andere klassieke Franse auto’s geven extra sfeer aan dit vakantieadres. Voor de deur staat hun leuke groene Mehari en een oude Renault-tractor. In de schuur wachten een oude DS en 2CV tot Rendal tijd heeft om ze op te knappen. En het kippenhok is notabene een Renault Dauphine-oldtimer!

Ook met je eigen auto rondtoeren is hier een plezier. Want het mooie Carcassonne en Toulouse liggen in de buurt, net als diverse leuke kastelen voor de kinderen. Binnen 45 minuten sta je al in de bergen en ook in de voorlopers van de Pyreneeën (op maar 20 km) kun je prachtig wandelen en fietsen.

Bizons en bamboe

Gezinnen hoeven het hier sowieso niet ver te zoeken. Op het vakantiedomein heb je het zwembad en veel andere leuke afleidingen. Ook liggen er twee verrassende attracties op loopafstand. Allereerst het eerdergenoemde dierenpark, Ferme aux Bisons, dat je bezoekt in een wagen achter een tractor. Ook het schaduwrijke Parc aux Bambous ligt om de hoek. In deze mooie botanische tuin kunnen de kinderen in het doolhof spelen  en er is een geweldig Indonesisch lunchrestaurantje. Of ga lekker zwemmen in het riviertje op 5 minuten rijden. Kijk, hier kun je het wel een tijdje volhouden!

Gîtes vanaf €750/week (6 pers.), Glamping Lodge vanaf €650/week (6 pers.). Meer informatie: www.domaineducammazet.com

Let op, het hoogseizoen loopt vol op dit adres, dus wacht niet te lang met reserveren. Er zijn zomer 2022 nog een paar weken vrij: begin juli en vanaf eind augustus!

bizons domaine de Cammazet

PLUS+

– Annemiek en Rendal verzorgen gezamenlijke maaltijden zoals een barbecue (foto hierboven), een pizza-avond en gekruide kippetjes uit de oven.

– Geschikt voor gezinnen met jonge kinderen: de weg is ver weg en op het terrein zelf mogen geen auto’s rijden. Ook zijn er schommels, trampolines en veel dieren. Oudere broers en zussen worden blij van de goede Wifi, het zwembad en de vele chill-plekken.

– Je mag zelf fruit plukken in de boomgaard: kersen, pruimen, vijgen, druiven, appels… afhankelijk van het seizoen!

safaritenten geweldig uitzicht kleinschalig vakantiedomein

LEES OOK:
Zien & doen in de Ariège: de leukste plekken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.