frankrijk.nl

Corona en wintersport in Frankrijk

Mogen we skiën in Frankrijk? Hier onze update over de Franse skigebieden. Welke regels gelden er in de skiliften, de bars, restaurants en hotels in de Franse Alpen?

Laatste update – 14/3/2022

Coronamaatregelen in de Franse skigebieden

Veel Nederlanders hebben hun zinnen gezet op de wintersport dit jaar. Maar inmiddels wordt iedereen horendol van alle regels die gelden. Mag je wel? Mag je niet?  oor Frankrijk geldt: ja! Je dient wel te voldoen aan de inreisvoorwaarden voor Frankrijk en alle details daarvan vind je in ons hoofdartikel algemene corona-update. En hier zijn de spelregels voor in de skigebieden:

– De coronapas (QR-code/2G) is sinds 14 maart NIET MEER verplicht voor toegang tot de skiliften, de horeca of toeristische accommodaties.

– Mondkapje verplicht in gondels en in de wachtrij bij skiliften. In de stoeltjeslift in de openlucht is het niet nodig om een mondkapje te dragen.

– Mondkapje verplicht in de skibus en ander openbaar vervoer, inclusief taxi’s. Dit blijft zo na 14 maart.

Zie ook deze infographic:

Frankrijk: groen reisadvies

Frankrijk heeft sinds 18/10 een groen reisadvies wat betekent dat je bij terugkeer in Nederland niet in (zelf)quarantaine hoeft. Wel moet je bij heen- en terugreis een geldig coronabewijs (=vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test) hebben.

De SkiThalys: gewone dienstregeling

De SkiThalys rijdt komende seizoen weer op alle zaterdagen van 25 december tot 19 maart 2022. De kaartverkoop is geopend sinds 7 oktober. De Thalys Sneeuw verbindt Amsterdam Centraal, Schiphol  en Rotterdam Centraal met Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime la Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Van daaruit kunnen wintersporters naar skigebieden zoals Val Thorens, Les Menuires, Tignes, Val d’Isère, Les Arcs en La Plagne.

Geldteruggarantie en flexibel reserveren

Heb je twijfels om nu een wintersportvakantie te reserveren, weet dan dat diverse organisaties extra flexibele boekingscondities hebben en een geldteruggarantie bieden. De meest uitgebreide is die van reisorganisatie Sunweb, die de Covid Comfort garantie biedt. Zo ben je er zeker van dat je je geld terug krijgt als ze de vakantie binnen 2 weken voor vertrek moeten annuleren, kun je omboeken tot 6 weken voor vertrek, is er een repatriëringsgarantie voor wie inclusief bus of vliegtuig heeft geboekt en is er 24/7 reisleiding beschikbaar, evenals een vakantiedokter in de eigen app. Maar let op: dit geldt voor beperkende maatregelen om het land in te komen of bij een oranje reisadvies, niet voor het niet voldoen aan de vaccinatie-eisen van het land. Meer info.

MEER INFO CORONA & WINTERSPORT

We houden op deze plek de laatste informatie bij over de coronaregels in de Franse skigebieden: deze pagina zal  regelmatig worden bijgewerkt.

Zie verder ook onze algemene corona-update Frankrijk (reisadvies en inreisregels) en dit artikel over de praktische coronaregels in Frankrijk (zoals de regels in winkels en horeca).

LEES OOK:
Coronavirus in Frankrijk, de laatste update
15 Franse typische corona-uitdrukkingen
Coronaregels voor automobilisten

3 reacties op “Corona en wintersport in Frankrijk”

 1. Kees schreef:

  Hi!

  Momenteel heb ik 1x Janssen vaccin + 1x booster van Pfizer. Kan ik hiermee in Frankrijk op wintersport? Op de site van de ambassade is het super onduidelijk dus misschien kunnen jullie mij dit verduidelijken

  • Nicky schreef:

   Hai Kees, als die booster niet ouder dan 4 maanden is, is dat een geldige combinatie voor de Pass vaccinal ofwel binnenlandse Fransen coronapas

 2. mm schreef:

  Wat gebeurt er als het gebied open is maar de landsgrenzen dicht zijn, krijg je dan ook je geld terug?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.