frankrijk.nl

Videpot: vakantiehuis met zwembad in de Dordogne

Midden op het platteland in de Dordogne een rustig stek voor jezelf! In deze sfeervolle gîte met zwembad kun je met zijn vijven een topvakantie beleven. En met prachtige dorpen zoals Monpazier om de hoek, is een vers croissantje nooit ver weg!

Lekker hangen rond het zwembad. Genieten van het uitzicht op de pruimen- en kiwibomen van de buurboer. Vers brood halen in een van de twee prachtdorpjes op 5 minuten rijden… In Videpot rijgen de dagen zich aaneen in een heerlijk ontspannen ritme! Dit vakantiehuis is al jaren in het bezit van de familie van Bianca en Ralf, die er zelf al vele zonovergoten zomers doorbrachten. Toen zij het huis na de dood van Ralf’s vader overnamen, besloten ze het interieur een make-over te geven. Van een gezellig maar eenvoudig vakantiehuis met grenen meubels, naar een stoerdere en meer eigentijdser stijl.

Moderne stijl oude stenen: vakantiehuis Videpot in Zuid-Frankrijk

Zwembad met uitzicht

Die opfrisbeurt (van meerdere jaren) heeft ervoor gezorgd dat het 19e-eeuwse boerderijtje nu een mooi lichte sfeer heeft. Sinds enkele jaren verhuren Bianca en Ralf hun vakantiehuis, zodat ze het met de opbrengsten in deze mooie staat kunnen houden. Goed nieuws, want wat een relaxte plek! Op het terrein van 3000 m2 heb je volledige rust en privacy én, omdat het huis bovenop een heuvel ligt, een fantastisch uitzicht. Je kunt kilometers ver kijken! Ook is er een lekker (net vernieuwd) zwembad en rondom het huis ligt een groot terras met meerdere loungeplekken en een grote eettafel. Fijne plekje om ’s avonds de cicaden te horen zingen!

Videpot vakantiehuis met zwembad in de Dordogne

Maison de campagne uit 1862

Het huis zelf is gebouwd in de 19e eeuw en is een oude boerderij, een maison en pierre met dikke natuurstenen muren. Van buiten ziet het er schattig oud uit, maar binnen is het van alle gemakken voorzien. Het heeft een woonoppervlak van ongeveer 90m2 met een goed uitgeruste woonkeuken met alles wat je nodig hebt om de lekkerste gerechten te bereiden. Er zijn twee ruime tweepersoons-slaapkamers waarvan eentje met een extra bed. En er zijn twee badkamers: eentje in het huis zelf, de tweede in een aparte aanbouw bij het huis. Hier vind je ook de wasmachine en droger.

Vakantiehuis Videpot de woonkeuken met houtkachel

Dorpen Monpazier en Beaumont

Het huis ligt dus mooi rustig midden op het platteland, maar gelukkig is er een supermarkt op nog geen 2 km afstand en Beaumont, zo’n echt Frans middeleeuws bastidedorpje met een mooi plein, ligt op 4 km afstand. Rijd je de andere kant op, dan ben je in ongeveer 10 minuten in Monpazier, een nog mooier bastidedorpje met leuke terrassen en fijne restaurants. Ook de grotten, kano-opstapplaatsen en alle andere bezienswaardigheden waar de Dordogne om bekend staat, zijn in de buurt. Leuk dus voor een niks-doen-met-een-boek-vakantie, maar zeker ook leuk voor de actieve vakantieganger!

Vakantiehuis Videpot (2 tot 5 personen), vanaf €950/week, Meer informatie: videpot.nl

Videpot vakantiehuis met zwembad in de Dordogne

PLUS+
– Ook Bergerac is vlakbij, daar kun je best aardig shoppen en zelfs Bordeaux is nog te doen (binnen 2 uur rijden).
– Veel restaurants in de omgeving: de Dordogne is een luilekkerland!
– Mooie wandelingen te maken direct vanaf het huis, langs velden en oude wasplaatsen en kilometers door de bossen (zelfs tot naar Cadouin als je wilt).
– Dankzij de houtkachel, verwarming en de Wifi kun je hier ook buiten het seizoen prima een weekje (of twee) een workation houden.
– Je kunt fruit kopen (en zelf plukken) bij de boer naast het vakantiehuis!

Lekkere loungeplkejes in de tuin met zwembad

boerderijtje met stijlvol modern interieur te huur in de Dordogne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.