frankrijk.nl

Spectaculaire hondensleerace in de Franse Alpen

Van 8 tot 19 januari 2022 vindt in Frankrijk een beroemde hondensleerace plaats. Tijdens ‘La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc’ strijden 68 mushers om een trofee tijdens een race door bijna 400 km aan sneeuwlandschappen.

Wat is La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc? 

La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc is een jaarlijkse hondensleerace die sinds 2005 plaatsvindt in de Franse Alpen. Met een parcours van bijna 400 km (12 dagen) is dit een van de zwaarste hondensleetochten ter wereld en het evenement trekt dan ook tot 100.000 bezoekers. Deze winter doen er 600 honden en 68 mushers (menners) mee… onder wie een Nederlander!

Frande Odysee Savoie Mont Blanc

Het parcours van de 18e editie

La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc 2022 is gestart op zaterdag 8 januari in Samoëns en doet de komende 11 dagen wintersportdorpen aan als Morillon, Les Gets, Megève, Valmorel, Peisey-Vallandry, Pralognan en Val Cenis. De race voert daarmee door een groot deel van de ‘Savoie Mont Blanc’, de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Dit gebied herbergt meer dan 100 skigebieden, majestueuze besneeuwde bergtoppen en prachtige winterse vergezichten, zoals goed te zien zal zijn tijdens deze race!

Frande Odysee Savoie Mont Blanc

Frande Odysee Savoie Mont Blanc

Frande Odysee Savoie Mont Blanc

Meer informatie over La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc 2022: www.grandeodyssee.com

Meer informatie over de streek:  www.savoie-mont-blanc.com

LEES OOK:
De charmantste skidorpen van de Franse Alpen

Beeld: ©Vincent Piccerelle/Savoie Mont Blanc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.