frankrijk.nl

GROETEN UIT… Valloire

Josee koos ervoor om het nieuwe jaar te beginnen met een skiweekje in het Franse Valloire. Even geen lockdown maar volop buiten spelen in en op perfecte sneeuw. Om jaloers op te worden! Hier haar eerste goed-nieuws-berichtjes.

Groeten uit Valloire

Hi Nicky & Danielle,

Hoop dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad? Voor mij begint 2022 wit, zonnig en beregezellig! Ik zit in Valloire. Zo’n heerlijk authentiek bergdorp in de Franse Savoie. In de straten rond de barokke 17e eeuwse kerk heerst een gezellige drukte en ik heb nog nooit zoveel delicatessenwinkels bij elkaar gezien. Kaas, worst, gebak, patisserie, chocolade… en alles ´fait maison’ natuurlijk.  Het is maar goed dat praktisch het hele skigebied is geopend en we heel wat skikilometers en dus ook de nodige calorieën kunnen wegskiën:-)

Kaas-worst-Valloire

Dat skiën is overigens een groot feest! Voldoende sneeuw en met 90% van het 160 km tellende skigebied geopend, inclusief de verbinding met de pistes van Valmeinier, plannen we elke dag een tocht in. We begonnen de eerste 2 dagen met lenteachtige toestanden: +10 graden! Ideaal voor een slow start en vooral genieten van de zon op de pisteterrasjes. Inmiddels is er een giga pak verse sneeuw gevallen. Zo mooi, die witte wereld! En zo gaaf, die poedersneeuw. Als je tenminste je ski’s niet verliest onderweg, Josee! 

Valloire

Wat ons opvalt: de QR-controle bij de skiliften is echt minimaal en bovendien steeksproefgewijs, alleen bij de startgondel(s) vanuit het dorp. Logisch checkpunt lijkt mij. Verder worden we heel af en toe gemaand om ‘les masques’ op te zetten, wat betekent dat we niet moeten vergeten ons buffje over onze neus te doen als we in de rij staan voor de lift. Maar verder leven wij in onze eigen bubbel want ons gezelschap van 8 past precies in de gondel en matcht met 2 x een 4-persoonsstoeltjeslift.  

Groep Valloire

Après-ski vind je hier niet echt in het dorp, dus dat doen we gezellig in onze eigen 2 dorpsappartementen die echt hartje centrum liggen en op nog geen 30 meter van elkaar af. Wel wat verder van de skipistes dit keer maar daar had ik wat op gevonden door al ons materiaal te huren bij de SKISET-winkel op nog geen 50 meter van de cabinelift. Daar konden we onze ski’s gewoon achterlaten in een locker, dus geen gesjouw en relaxt terugwandelen naar huis. Al zeg ik het zelf: topoplossing!

Valloire

Kortom, door hier weer in de bergen te zijn besef ik pas hoeveel ik het skiën heb gemist en wat een booster dat is voor je lijf en je hoofd. Heerlijk qualitytime met de familie. Op en top genieten! 

Bisous Josee

LEES OOK:

Valloire, skidorp om van te smullen
Corona en wintersporten in Frankrijk, de regels
7 charmante skidorpen in de Franse Alpen
Kleine dorpen bij grote wintersportgebieden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.