frankrijk.nl

Emily in Paris: dit zijn de échte locaties!

Je vindt het leuk of je vindt het drie keer niks. Maar zelfs als je niets geeft om het zoetgevooisde Amerikaanse script van de Netflix-serie Emily in Paris, dan maken de mooie plaatjes van Parijs het toch ruimschoots de moeite van het kijken waard! 

Parijs, serie, televisie, Netflix, najaar 2020,

Voor de liefhebbers beginnen we meteen maar met het goede nieuws, want seizoen 2 is nog maar net 3 weken live en er is nu al bevestigd dat er een seizoen 3 én 4 gaat komen! Wat zouden we graag mee willen lopen met de filmcrew door Parijs. Of locatiescout willen zijn! Want weet jij waar al die prachtige scènes zich afspelen?

Hier verklappen we er een paar uit seizoen 2.

Afl. 1

emily-in-paris-roxieVriendin Mindy krijgt als toiletjuffrouw de kans op een podiumact in een nachtclub en zingt vervolgens de sterren van de hemel. Dat gebeurt allemaal bij ROXIE, in het 8e arrondissement.

Roxie, 23 Rue de Ponthieu

emily-in-paris-cafe-marly-bij-het-louvre

Ook zien we Emily lunchen met Camille en Sylvie op een chic terras, met op de achtergrond de piramide van het Louvre. Dat is het al jaren populaire Café Marly, een van de lunchadressen die wij ook tippen in ons Louvre-artikel.

Le Café Marly, 93 Rue de Rivoli


Afl. 4 & 7

emily-in-paris-mindy-pont-des-arts-seine.

Mindy is helemaal in haar elementen als straatartieste met haar bandleden Benoit en Etienne. We zien hen optreden onder andere op het Place des Vosges,  Place Saint Michel en op de Pont des Arts.


Afl. 9

emily-in-paris-la-samaritaineIn opdracht van Maison Lavaux organiseert het marketingbureau Savoir, waar Emily werkt, een event op een fantastische locatie. Gelukkig kunnen wij die plek ook zelf bezoeken want het gaat om een etage van het onlangs compleet gerenoveerde en heropende warenhuis La Samaritaine, waar wij in 2021 over schreven!

Het evenement wordt opgevolgd door een rooftopscène, waarin Emily en Alfie een romantisch moment kennen, met een fantastische avondskyline van Parijs op de achtergrond. Dit vindt plaats op misschien wel het mooiste dakterras van Parijs, Le Tout Paris, het restaurant van luxehotel Cheval Blanc op de bovenste verdieping van La Samaritaine.


Afl. 10

emily-in-Paris-sylvie

In deze voorlopig laatste aflevering drinken Sylvie en haar man Laurent een kop koffie in een waanzinnige überchic en op-en-top Parijs’ restaurant. Hier zou ik ook best een café crème willen bestellen. Dit is de lounge van het luxe Hôtel Plaza Athénée bij de Champs Elysées.

Plaza Athénée, 5 Avenue Montaigne

emily-in-paris-versailles

En tot slot natuurlijk het pièce de résistance: de modeshow in een van de prachtige zalen van het Château de Versailles. Je zou instant je koffer willen pakken om ook de glitter en glamour te voelen die hier van je beeldscherm afspat. Voor het geval dat: zie hier onze tips over een bezoek aan Versailles.

emily-in-paris-haar-huis-quartier-latin

En tot slot, vraag je je ook af waar dat appartementje van haar nu is? De oplettende kijker heeft het straatbordje vast al eens voorbij zien komen. Deze ‘chambre de bonne (dienstmeidenkamer) zetelt in een statig pand, gelegen aan Place de l’Estrapade. Dit plein ligt midden in het Quartier Latin, achter het Panthéon en vlak bij de universiteit Sorbonne.

En natuurlijk willen wij dineren bij Chez Lavaux, het restaurant van Gabriël! En jaaa, dat bestaat echt, alleen heet het Terra Nera en dit restaurant (met Italiaanse keuken!) is sinds de lancering van de serie dé hotspot in Parijs! Waar het zit? Ook in het Quartier Latin, op 18 Rue des Fossés Saint-Jacques, vlak naast de plek waar Emily woont!

Graag horen we van jullie lezers nog meer tips van bijzondere locaties die jullie spotten in de serie. Dan kunnen we dit lijstje aanvullen en er wellicht straks een echte Emily-in-Paris-tour van maken!

Tot slot, geniet jij ook zo van de waanzinnig outfits in de serie? Van vraiment Français voor Camillie, broadwaystyle voor Mindy tot un-petit-peu-over-the-top voor Emily. Voor fashionistas is dit filmpje zeker leuk om even te bekijken, want hierin zet de Amerikaanse én de Franse costumedesigner van de serie uiteen hoe ze tot die fantastische ontwerpen komen.

Tekst: Josee Schouten , beeld ©  Netflix

Eén reactie op “Emily in Paris: dit zijn de échte locaties!”

  1. Ayant vécu 10 ans au centre de Paris, vraiment j’adore! Une jolie caricature sur la mentalité et la culture française revues et révisées par un oeil américain. Belle production amusante et romantique et de jolis plans sur Paris qui nous font oublier le stress de la grande ville.
    Bravo! Fantastisch! Marvellous! Bien joué!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.