frankrijk.nl

Stop voor deze pisterestaurants in La Plagne

Lekker eten tussen het skiën door is voor Carole en Josée bijna net zo belangrijk als het skiën zelf. Zij delen dan ook graag deze ontdekkingen die ze  – samen met een goede gids –  deden in het skigebied van La Plagne.

Lunchen in een glazen kubus: Le 360 (Plagne Montalbert)

Restaurant 360 La Plagne Montalbert

De naam zegt het al, vanaf Le 360 heb je een schitterend panoramisch uitzicht. Dat komt door de hoge ligging op het Plateau van Fornelet én dankzij het ontwerp: het restaurant bestaat helemaal uit glazen wanden! Beneden is er een soort cafetaria met een industrieel sfeertje, ideaal voor een snelle hap, zoals verse pasta’s en huisgemaakte soepen. Boven zit het restaurant: modern, licht en met gerechten van sterrenchef Jean-Michel Bouvier. Toch is het heel betaalbaar en maakt de ‘2in1’ formule een lunch hier heel aantrekkelijk. Wel een zonnebril meenemen want er zijn geen zonneschermen!

Le 360tel +33 (0)9 9665079

Bretons geluk: La Spatule (Plagne Village)

La Plagne La Spatule Crêperie

Hoe blij waren we dat we hier beland zijn! La Spatule was een echte insidertip van ons gids, want zelf hadden we het adres nooit gevonden. Piepklein en superknus! Deze crêperie ligt in het commerciële centrum van Plagne Village (in gebouw Hameaux 1) en het heeft een ski-in/ski-out terras. Eigenaren Philippe en Frances komen uit Bretagne, dus voor echte crêpes en galettes moet je hier zijn! Maar er staan ook overheerlijke pizza’s en tartiflettes op de kaart.

La Spatule – Centre Commerciale, Hameaux 1, tel +33 (0)4 79090580 

Leuk bergsfeertje: Chalet de la Roche (onder aan piste de la Roche)

Chalet de la Roche La Plagne

Favoriet bij skileraren die hier vooral voor plat du jour komen: altijd goed en zacht geprijsd! Wij vinden de sfeer ook belangrijk en dat komt goed uit, dit houten chalet heeft een knusse open haard en schapenvellen op de eetbanken… Overigens kun je hier ook ’s avonds gezellig tafelen met een uitgebreide kaart van Italiaanse en Savoyaardse gerechten.

Chalet de la Roche – tel. +33 (0)4 79 09 05 99

Chic en geraffineerd: Le Chalet des Verdons Sud (Champagny-en-Vanoise)

Les verdons La Plagne

Als je dan toch die kuitenkiller-afdaling doet richting Champagny-en-Vanoise (lees er hier meer over), verwen jezelf dan met een tussenstop in dit traditionele chalet met geweldig zonneterras en dito uitzicht. Op de kaart ‘langzame’ gerechten (denk stoofpotten) en uitstekende wijnkaart. De echte koukleumen kunnen binnen genieten van met bont gevoerde pantoffels, de open haard, kaarslicht en champagne.

Le Chalet des Verdons Sud , tel. +33 (0)6 13103331

Mountain streetfood: Le Bonnet (Plagne Bellecôte)

La Plagne Le Bonnet

Strategisch supergoed gelegen, net onder Belle Plagne en net boven Plagne Bellecôte. Dat verklaart ook meteen het overvolle terras einde middag: dit is sinds de opening meteen een après-ski hotspot geworden. Maar het begon allemaal met een nieuw restaurantconcept, waarmee oud-skikampioen Julien Lizeroux 2 jaar geleden begon in dit grote chalet. je et hier namelijk mountain street food: een mix tussen fastfood en culinaire gerechten. Denk luxe hamburgers maar ook foie gras en champagne, op te peuzelen in semi-chic, artistiek interieur. Een ding: wel zelf halen want het is een self-service. Beetje rare combi, maar het werkt! Oja, en vergeet hier niet de wc te bezoeken (bijzonder!)

Le Bonnet, check facebook voor updates en events

Verfijnde seizoensgerechten: Union (Plagne Montalbert)

La Plagne Union

Als je in Plagne Montalbert verblijft dan MAG je een culinaire avond in de Union niet overslaan. De Britse tweesterrenchef Phil Howard – fervent wintersportliefhebber en fan van La Plagne – startte vorig seizoen een klein restaurant in het dorp waar hij al 10 jaar lang graag komt. De kaart staat vol eenvoudige maar o zo smakelijke seizoensgerechten, die bovendien ook nog eens ware kunstwerkjes op het bord zijn. Puur genieten!

Union, alleen ’s avonds open, reserveren aanbevolen, tel. +33 (0)4 79555107

LEES OOK:
La Plagne, leuke alternatieve wintersportactiviteiten
La Plagne, 10 redenen waarom je daar wilt skiën
La Plagne, bijzondere wintersporthotels
Doe eens gek en slaap een nachtje in een pistenbully of iglo!

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, Carole Goelitz, OT La Plagne, ©P. Augier/360,  Union starter ©P.Howard, chef&dessert ©P. Augier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *