frankrijk.nl

8 campings aan mooie meren in Frankrijk

Dicht bij water kamperen, maar liever niet te midden van alle drukte van de kust? Rond deze prachtige meren in Frankrijk is het rustig toeven tijdens de vakantie, al helemaal als je op een van deze extra groene natuurcampings verblijft!

1. Lac de Rillé: gigantisch bosmeer in de Loirevallei

Lac Rillé Huttopia

Het zachtjes kabbelen van het water bij een zuchtje wind. Het vrolijke geklots van voorbijvarende kano’s. Vogelgeluiden vanuit het riet…  De rustgevende werking van een meer merk je extra goed bij Village Huttopia Lac de Rillé! Deze prachtige autovrije natuurcamping ligt aan de rand van het grote bosmeer van Rillé, tussen Tours en Saumur. Veel tenthuisjes en chalets staan hier vlak langs de waterkant. En ook in de buitenzwembaden en de bosspa (Finse baden en sauna) profiteer je van de idyllische setting midden in de natuur.

2. Het turquoise water van Lac de Serre-Ponçon

Lac de Serre Poncon Huttopia

Als tiener bracht Josée hier wéken door. Ze leerde hier zeilen, surfen en raakte verliefd op haar eerste Franse vakantievriendje. Nostalgie in een tijdloos decor, want Lac de Serre-Ponçon, het grootste stuwmeer van Frankrijk, betovert nog steeds, met dat  onweerstaanbaar mooie palet aan natuurkleuren! Bij Camping Huttopia Lac de Serre-Ponçon kampeer je praktische met je voeten in het turquoise water van dit meer in de Haute-Provence. Een ideale camping voor sportievelingen en liefhebbers van bergsporten, want je verblijft hier midden in de Zuidelijke Alpen. Zo kun je hier doen aan rafting en paragliding. Ook kun je mooie bergwandelingen maken met uitzicht op het meer. Zwemmen kan in het meer én op de camping, in het mooie natuurlijke en chloorvrije zwembad!

3. In de Gers aan het visrijke meertje van Uby

Lac de L'uby Huttopia

Camping Huttopia Lac d’Uby, een van de nieuwste Huttopia-campings, ligt aan een fotogeniek en visrijk meertje in de Armagnacstreek. Het Ubymeer leent zich voor zwemmen, kajakken, roeien, waterfietsen, SUP-boarden (suppen) en op de oever vind je ook een waterspeeltuin en een boomklimparcours. Heerlijke familiecamping in een rustgevende landelijke omgeving, met ook flink wat bezienswaardigheden (kastelen, sterrenkijk-dorp, middeleeuw park, wijngaarden). Het dorp Cazaubon, met restaurants en winkels, ligt bovendien om de hoek!

4. Volop watersporten op het Lac de Sillé in de Sarthe

Huttopia Lac de Sillé Loirestreek

Maak je klaar voor een actieve vakantie vol (water)sport! Bij Camping Huttopia Lac de Sillé slaap je in een rustige bosomgeving, midden in de groene Sarthe, maar is overal iets te ondernemen. Mountainbiken, ziplinen of kajakken zijn maar een paar van de opties. Een cultureel uitstapje naar groene stad Le Mans, op 30 km van de camping, is een aanrader.

5. Aan een groot meer met een kasteel in de Auvergne

camping Cantaal aan meer Auvergne Corrèze

Het Lac de Bort-les-Orgues is een prachtig stuwmeer op de grens tussen de Corrèze en de Cantal. Camping Huttopia Lac de la Siauve ligt op een hoog en ruim terrein langs  de oever, met panoramisch uitzicht over het meer. Vanaf de camping wandel je zo naar het water en naar het nabijgelegen bewaakte strandje. Dit is een knusse familiecamping met mooie huurtenten en accommodaties, een overdekt zwembad en een gloednieuw bar-restaurant (pizzeria). Handige uitvalsbasis bovendien voor veel mooie plekken in de Auvergne (kasteel de Val, Mont Dore, Puy de Sancy, Salers) en de Corrèze (Plateau de Millevaches). Meer info

6. In een prachtig natuurgebied vlak bij Lac de Léon in Les Landes 

Camping Les Landes bij een meer

Deze prachtige natuurcamping vind je in Les Landes, in de buurt van badplaats Seignosse. Camping Huttopia Landes Sud ligt vlak bij het beschermde natuurgebied van de Courant d’Huchet, een bijzonder gebied tussen een rivier en de oceaan. Originele activiteit: vaartochten maken op de rivier met een bâtelier! Aan zwemplekken ook geen gebrek: deze camping heeft een verwarmd zwembad, maar je kunt ook in het Lac de Léon (5 km) of in zee (15 km) duiken.

7. Strandplezier bij het Étang de Fouché in de Bourgogne

campings aan een meer in Frankrijk Bourgogne

De rustige familiecamping Camping Huttopia Étang de Fouché ligt aan een klein maar charmant meertje in de Côte d’Or, in de Bourgogne. Hoewel de camping een zwembad heeft kun je ook heerlijk zwemmen in dit zoete meer, dat zelfs een eigen zandstrandje heeft! Bij de receptie van de camping is zelfs een visvergunning te koop, voor als je tijdens de vakantie een hengeltje wilt uitgooien. In de omgeving kun je wijnen proeven van de AOC’s Pommard, Pouilly of Chablis. Ook de groene Morvan ligt vlakbij en op de camping en in de directe omgeving vind je mogelijkheden voor bijna alle watersporten. Op het stuwmeer van Panthier, op 20 km van de camping, kun je bijvoorbeeld heel goed zeilen.

8. Aan het tropisch warme Lac d’Aiguebelette in de Savoie

campings aan een meer in Frankrijk -Aiguebelette

Lac d’Aiguebelette is een van de mooiste bergmeren van de Franse Alpen, met water dat ’s zomers vaak wel 27 graden warm is! Aan de rand van dit smaragdgroene meer kun je kamperen bij Camping Huttopia Lac d’Aiguebelette, op nog geen 200 meter lopen van het strand. Behalve in het meer kun je zwemmen in het verwarmde zwembad (zonder chloor) van de camping. Ook zijn er ’s zomers veel kleinschalige activiteiten, zoals live jazzconcerten op het campingterras en veel leuke mogelijkheden voor kinderen.


campings aan een meer in Frankrijk -Aiguebelette

Zorgeloze vakantie & COVID-19

Huttopia-campings hebben diverse voorzorgsmaatregelen tegen Covid-19 voor gasten en personeel. Zoals extra schoonmaakprocedures (Socotec-gecertificeerd), aangepaste looproutes en andere voorzieningen. Ook vind je op deze campings glamping-huuraccommodaties met eigen badkamer. Verder kun je nu helemaal flexibel boeken en er bestaat een Corona-annuleringsverzekering. 

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
5 familiecampings midden in de natuur
10 Franse campings met spectaculair uitzicht
Luxe kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme en Dordogne

Tekst: Myrthe Galle en Nicky Bouwmeester Beeld: Huttopia/ManureyBoz Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.