frankrijk.nl

De kerstetalages in Parijs

Parijs is helemaal in kerstsferen. De feestverlichting van de Champs-Elysées is ontstoken en de grote warenhuizen hebben indrukwekkende kerstetalages. Dankzij onderstaande filmpjes is het nét alsof je zelf een rondje loopt langs de mooiste kerstversiering van de Lichtstad.

Elk jaar zijn de kerstetalages een grote attractie in Parijs. Niet alleen voor toeristen, ook kinderen uit Parijs en gezinnen uit de voorsteden komen in groten getale kijken. In drommen staan ze zich te vergapen aan de bewegende poppen, monsters en treintjes die uit besneeuwde bergen verschijnen. En dankzij een speciaal opstapje kunnen zelfs de allerkleinsten dit kleurrijke spektakel tot in detail bekijken.

Kerst in Parijs warenhuizen versiering

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps

Printemps Haussmann en Galeries Lafayette

Vooral de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps Haussmann, naast elkaar gelegen op Boulevard Haussmann, pakken het elke winter groots aan. Samen vullen ze meer dan 15 etalages, dus het is een kleine wandeling om ze allemaal te zien.

kerstboom Galeries Lafayette 2021

1, 2, 3 Noël! De kerstboom van Galeries Lafayette beweegt dit jaar, met een regelmatig herhalende ‘voorstelling’ van een half uur lang

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karin Vriese (@karin_vriese)

Filmpjes van de kerstetalages van Printemps Haussmann

Le Bon Marché

Le Bon Marché is het prachtige warenhuis aan de rand van de wijk Saint-Germain-des-Prés, al sinds 1872 geopend. Elk jaar staan hier dansende kerstbomen met een kroontje van neonlicht centraal, Les Rois du Forêt, en dit jaar steelt een gigantisch peperkoekmannetje de show.

kerstversiering le Bon Marché - Pierre Suze

Ook de Grand Epicerie, het gedeelte van Le Bon Marché vol etenswaren, pakt weer flink uit. Met luxe hammen, bergen schaaldieren en mooie kerstbûches.

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

La Samaritaine

Deze winter zijn ook de etalages van het heropende warenhuis La Samaritaine te bewonderen! Binnen veranderde het warenhuis in een gigantische adventskalender.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Samaritaine (@samaritaineparis)

Le BHV/Marais

Terug op de rechteroever vind je Le BHV/Marais, aan de rand van de Marais. Dit moderne en creatieve warenhuis heeft deze winter ‘Noël au Sommet – Suisse, als thema.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LE BHV MARAIS (@le_bhv_marais)


De kerstetalages zijn in Parijs tot begin januari te bewonderen. De verlichting op de Champs-Elysées duurt tot 9 januari 2022.

Kerstmarkten in Parijs winter 2021/22

Feestelijk winkelen kan ook op de diverse kerstmarkten van Parijs.

– Le Marché de Noël des Tuileries in het park de Tuilerieën tussen het Louvre en Concorde. Diverse houten kraampjes, kleine ijsbaan en zelfs een ‘Moules Chic’, een chalet waar je mosselen kunt eten (20 november tot 2 januari 2022)

– Le Marché de Noël Saint-Germain-de-Prés, op de gelijknamige boulevard, naast de kerk van Saint-Germain (20 november tot 26 december 2021)

Le Marché de Noël Notre-Dame, kleine markt met veel ambachtelijke spullen en etenswaren in het kleine park naast de kathedraal (10 tot 26 december 2021)

– Marché Alsacien bij Gare de l’Est, Elzasser kerstmarkt bij dit station waar de treinen richting Straatsburg vertrekken (1 tot 17 december 2021)

LEES OOK:
Parijs: wat is er veranderd door corona?
De culinaire warenhuizen van Parijs
Verwarmde chalets op de camping van Parijs

Beeld: CC/Nicky Bouwmeester, CC-Pierre Suze/Le Bon Marché), CC/Galeries Lafayette (kerstboom), le Bon Marché (sapins), CC-BY Adam Timworth (metro), CC-BY Damien (Printemps rood)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.