frankrijk.nl

De leukste Franse tv-reclames van 2021

Veel feelgood en humor in de Franse reclames dit jaar, als tegengif voor alle coronatoestanden. Deze reclamefilmpjes op de televisie waren het leukste!

Intermarché, Un endroit pour vivre

Ontroerende feelgood van supermarktketen Intermarché, die eerder scoorde met het memorabele reclamefilmpje Amour (2018). Een jonge leraar verlaat zijn school in een Zuid-Frans dorpje, maar dat laten de dorpsbewoners niet ongemerkt voorbijgaan….

SNCF / Créez-vous de nouveaux souvenirs

De Franse spoorwegen ging afgelopen zomer voor vakantienostalgie met dit filmpje waar veel 35-plussers wat in zullen herkennen. Van Dokter Bibber, tot Calippo-ijsjes, de Lambada tot Video 8-filmpjes… Met als motto: tijd om vakantieherinneringen te maken voor jouw kinderen!

Super U / Système U La Poule

De kip of het ei, wat was er eerst? Een reis door de tijd tot aan de prehistorie moet daar antwoord op geven. Een omgekeerde weg vanaf het heden terug door de loopgraven, langs Marie-Antoinette, door Parijs in de middeleeuwen.. Bijzonder!

Orangina / C’est meilleur quand s’est secoué

Orangina heeft een lange traditie van reclames waarbij het schudden van het bekende buikflesje een rode draad is. ‘Être secoué(e)’ ofwel ‘doorelkaar geschud’ zijn betekent in het Frans dat je een beetje gek bent/doet. Waarvan proeve in dit wederom lekker bizarre filmpje. Oranginaaaaaaaaaaaa!

LEES OOK:
Amour, het reclamefilmpje waar Frankrijk warm voorloopt
3 ontroerende Franse tv-reclames
100 jaar Citroën: legendarische automodellen in reclame

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *