frankrijk.nl

Onze 10 best gelezen artikelen van 2021

De laatste dagen van het jaar zijn traditioneel een moment van terugkijken. In het kader van de algemene lijstjes-gekte: deze artikelen waren favoriet op frankrijk.nl in 2021 !

Benieuwd op welke thema’s het afgelopen jaar het meest gezocht is op onze website? We hadden het graag anders gezien, maar helaas: de voortdurende epidemie zorgde ervoor dat onze corona-artikelen weer alle records braken… Die werden in 2021 meer dan 3 miljoen keer bekeken op frankrijk.nl! Gelukkig bleef de zin in reizen en de liefde voor Frankrijk onverminderd. Ook onze andere artikelen trokken meer lezers dan het jaar ervoor: totaal 5 miljoen pageviews in 2021 (=+30% t.o.v. 2020). We zijn heel blij en dankbaar dat zoveel mensen frankrijk.nl weten te vinden en onze artikelen waarderen!

Buiten de corona-blogs gerekend zijn deze 10 artikelen in 2021 het meest gelezen:

10. 15 leuke dingen om te doen in Bordeaux

Net als vorig jaar werd ons ons artikel met bezoektips aan Bordeaux opvallend vaak opgezocht in 2021. Steeds meer Nederlanders lijken te ontdekken wat een prachtstad dit is!

Hippe wijk Chartrons in Bordeaux

9. Tips voor Parijs met kinderen

Begin van het jaar lanceerden we ons nieuwe ebook ‘Parijs met kids & tieners’. Precies op tijd want Parijs blijft onverminderd geliefd, zo bleek ook uit de vele raadplegingen van ons artikel met kindertips voor de Lichtstad.

cabinet Deyrolle parijs

8. Recept voor rabarbertaart op z’n Frans

In 2020 stond ons recept voor clafoutis met kersen in de top10, dit jaar viel de tarte à la rhubarbe het meeste in de smaak. En terecht, want zoooo lekker… En buiten het seizoen overigens ook te maken met ingevroren stukjes rabarber!

7. Oradour-sur-Glane, een dorp met littekens

Verrassend, het verhaal over dit uitgemoorde dorp in de Limousin blijft ontroeren… Op weinig plekken in Frankrijk zijn de gruwelen van WOII inderdaad zo voelbaar als in Oradour-sur-Glane, waar de tijd werd stilgezet in 1944.

Oradour dorpje in de Limousin WOII monument

6. De leukste winkelstraten van Parijs

Een weekendje Parijs, dan wil je even winkelen ook! Welke wijken en welke straten zijn daarvoor de grootste aanraders?

Eiffeltoren Frankrijk

5. De 10 mooiste landschappen van Bretagne

Ah, het mooie Bretagne. Relatief dichtbij én gedurende de hele coronacrisis een van de minst geraakte regio’s van Frankrijk. Dat hadden veel Frankrijkliefhebbers kennelijk goed in de gaten…

Plage du Ris - Surfen in Bretagne

 

4. De 15 Franse kazen die je geproefd wilt hebben

De liefde voor Frankrijk gaat ook duidelijk door de maag: onze erelijstje over de sterren van het Franse kaasplateau  staat – net als vorig jaar – in de top5.

kaas wijn combinaties

3. De Opaalkust: dichtbijbestemming in Noord-Frankrijk

Via Google-zoektochten kwamen afgelopen jaar opvallend veel Nederlanders en Vlamingen binnen op deze reportage over de mooie kust van Pas-de-Calais. In een paar uur met de auto te bereiken…

Krijtrotsen van de Opaalkust

2. 15x meenemen uit de Franse supermarkt

Veel Frankrijkgangers hebben zo hun favoriete producten in de supermarché, waarvan ze graag een paar potjes, flessen of zakjes in de kofferbak stoppen aan het einde van de vakantie!

Nicky in de supermarkt

1. Top 30 populairste Franse chansons in NL

Het CHANSONS!-effect? Dat muziekprogramma met Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps kenden enorm veel liefhebbers en dat merken we aan de dit jaar extra hoge plaats voor dit artikel dat al jaren een hit is op onze website!

Franse chansons hits in Nederland

Beeld: CC-BY mlle.j (Oradour), NickyB (dorpen autouroute), Josee S (BDX, Opaalkust), CC-BY Stijn van Nieuwendijk (clafoutis), Louise Raoult-UNPL (Bretagne), Pixabay (kazen), Yavvick le Gall/CRT Bretagne, Lelly Sikkema-UNPL Parijs – -paul-dufour-unsplash, Parijs en kids – CC Danielle van Poppel. Openingsfoto: engin-akyurt-unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *