frankrijk.nl

Luxe ski-appartementen in Portes du Soleil

Portes du Soleil is een geliefd skigebied bij Nederlanders dankzij de vele pistekilometers (600!), de gezellige dorpen én de fijne logeeradresjes. Zoals deze gloednieuwe appartementen in chaletstijl. 

Chaletappartementen in authentiek bergdorp

Noem Portes du Soleil en de één roept Zwitserland, de ander Frankrijk. Allebei goed! De 600 kilometers pistes trekken zich niets aan van ’s lands grenzen en ontsluiten meer dan 12 skidorpen, waaronder het autovrije Avoriaz en de chaletdorpen Morzine, Chatel en Les Gets. Minder bekend in dit gebied zijn de authentieke boerenbergdorpjes La Chapelle d’Abondance en Abondance. Ze zijn de bakermat van de bekende kaas met dezelfde naam. ’s Winters staan de Abondance-koeien echter op stal en transformeren de weiden tot skipistes. En juist op deze authentieke locatie kun je vanaf het terras of balkon van de chaletstyle-appartementen AlpChalets Portes du Soleil genieten van ongerepte uitzichten over het dorp en de bergen van de Abondance-vallei.

AlpChalets Portes du Soleil chalet appartementen Abondance

AlpChalets Portes du Soleil chalet appartementen Abondance

Uiterst comfortabele appartementen met slimme (Nederlandse) inrichting

Juist in zo’n idyllische omgeving, bij een dorpje dat alle Franse charme nog bezit, vinden we dit gloednieuwe vijfsterrenpark. Het is een Nederlands project en dat verklaart een boel, want de 25 super-de-luxe appartementen en penthouses, ondergebracht in enkele robuuste chalets, zijn afgestemd op wat wij Noordelingen juist zo prettig vinden. Vooral als het gaat om comfort en design. Om te beginnen zijn ze lekker ruim, want de oppervlakten variëren van 70 m2 tot 185 m2 en ze zijn geschikt voor 4 tot 10 personen. En dan de inrichting: uitnodigende banken in de royale living, luxe keuken met veel accessoires en vooral licht, veel licht, dankzij grote raampartijen.

AlpChalets Portes du Soleil chalet appartementen Abondance

AlpChalets Portes du Soleil chalet appartementen Abondance

Met de gratis Wifi, Smart TV met Nederlandse kanalen en een bluetooth soundbar kun je ze ook audio- en digiproof noemen! Bovendien mogen alle gasten onbeperkt gebruik maken van de uitgebreide wellness in het hoofdchalet, met zwembad, sauna, jacuzzi, fitness en relaxruimte met uitzicht op de bergen.

AlpChalets Portes du Soleil chalet appartementen Abondance

Ideale locatie voor een wintersportvakantie met de hele familie

Abondance heeft een eigen, klein skigebied tussen de 930 en 1730 meter hoogte met 6 liften en 15 pistes. Ideaal voor beginners of als overzichtelijk startgebied voor kinderen, die hier uiteraard ook op skiles kunnen. Een shuttlebus brengt je er in 2 minuten naar toe. Wil je meer en hoger, pak dan wederom de gratis shuttle (of rij zelf) richting La Chapelle d’Abondance (6 km) of Châtel (11 km), om direct toegang te verkrijgen tot het skigebied van Les Portes du Soleil. Ook voor niet-skiërs zijn er genoeg alternatieve mogelijkheden om het ongerepte natuurschoon van de Vallée d’Abondance te ontdekken. Zo zijn er 16 km aan nordic walkingroutes en meer dan 25 km aan langlaufloipes.

AlpChalets Portes du Soleil chalet appartementen Abondance

AlpChalets Portes du Soleil chalet appartementen Abondance

AlpChalets Portes du Soleil chalet appartementen Abondance

Lokale charme met culinaire verrassingen

Hoe klein ook, Abondance en La Chapelle d’Abondance bieden samen met het vlakbij gelegen Franse Châtel en Zwitserse Morgins diverse ambachtelijke winkels, authentieke café’s en culinaire restaurants. Zo ontdekte Josee hier ooit de Kir Alpin, een zalige cocktail die onder andere wordt geserveerd in de bar van Hotel Les Cornettes, in de hoofdstraat van La Chapelle d’Abondance. In het restaurant van de buurman, l’Ensoleillé kun je fantastische dineren voor een hele goede prijs. Tip: bewaar ruimte voor de dessertkaart! Ook op de pistes glijd je letterlijk langs veel goede en leuke restaurants. Josee had een sublieme lunch bij Chez Babeth, absoluut een aanrader!

Chez Babeth pisterestaurant in Chatel

AlpChalets Portes du Soleil, in Abondance kun je boeken bij de Nederlandse reisorganisatie FranceComfort. Totaal 25 appartementen van 4 tot 10 personen, prijsvoorbeeld appartement 4 personen (2 slaapkamers) van €584 in het laagseizoen tot €1799 in het hoogseizoen.

PLUS+
– Kinderstoel en kinderbedje aanwezig (vooraf aanvragen).
– Niet zo ver rijden: op ca. 950 km van Amsterdam en 65 km van Genève Airport.
– Rustige ligging in authentiek bergdorpje
– Optie van klein (en goedkoop) skigebied in dorp (ideaal als je kleine kinderen hebt) of groot skigebied in de buurt.
– Veel speelruimte buiten voor de kinderen.

MIN-
– Het dorp ligt op ca. 900 meter, dus check sneeuw aan begin en einde van seizoen.
– Je moet een skibus nemen naar de skiliften of zelf rijden.

AlpChalets Portes du Soleil chalet appartementen Abondance

LEES OOK: 
Portes du Soleil, waarom dat zo’n fijn skigebied is
Corona-regels in de Franse wintersportgebieden

Tekst: Josee Schouten Beeld: FranceComfort

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FranceComfort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.