frankrijk.nl

Culinaire B&B in een dorp in de Provence

Dit is leuk! Boven hun dorpsrestaurant Le Belvédère in Flassans, in de Var, verhuren Stéphane en Sandra drie romantische gastenkamers. Verwacht een typisch Provençaalse sfeer, heerlijk eten, een geurende tuin en een Nederlandssprekende gastvrouw.

Kleurrijke gerechten

Stéphane, de Franse echtgenoot van Sandra, werkt al bijna 20 jaar als chef-kok. Toen het Nederlands-Franse stel in mei 2021 een chambre d’hôtes opende in Zuid-Frankrijk, was het dan ook zeker dat daar een hele goede table bij zou komen. Inmiddels is hun restaurant met slechts 10 tafels al een geliefd adres onder de locals uit de omgeving. De menukaart leest als een ode aan de Provence: inktvissalade, geitenkaasjes, vis op Provençaalse wijze, aïoli, olijven, zonnige wijnen…!

Nederlanders met chambres d hotes in mooi Provencaals dorp

Typisch Zuid-Frankrijk!

Er wacht dan ook een warme Franse ambiance als je over de drempel stapt van het oude dorpshuis waarin Le Belvédère gevestigd is. Okerkleurige façade, dikke natuurstenen muren, tomettes op de grond en buiten een gezellig terras… De weelderige tuin doet ondanks de rozemarijnstruiken en de lavendel ook ineens denken aan Bali, als je in het houten dompelbad omringd door bamboe zit.

Romantische gastenkamers

Op de eerste verdieping bevinden zich twee heel grote kamers (‘Olivier’ en ‘Citronnier’), waarvan één met balkon. Beide kamers kun je ook samen huren als familiekamer (5 pers.). Een verdieping hoger zijn er nog twee ruime kamers (‘Cerisier’ en ‘Amandier) met eigen badkamer. De inrichting is romantisch en landelijk, met knusse schemerlampen en zachte tinten.

Le Belverdere tuin restaurant B&B zuid frankrijk

Achter het huis ruist een riviertje en je kunt mooie wandelingen maken in de natuur en de omliggende wijngaarden. Kortom, volop genieten van de Provence vanuit dit adres. En daarbij profiteer je van de insiderstips van een Nederlandssprekende gastvrouw en haar Franse gezin!

Le Belvédère, vanaf €95 per kamer, driegangenmenu €25, meer informatie

sfeervolle bed & breakfast in de Provence

zonnige tuin met mini zwembad

Provençaalse keuken in het restaurant Le Belvdère in Flassan

LEES OOK:
De mooiste plekken in de Provence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.