frankrijk.nl

Corona en wintersport in Frankrijk

Hoe bereiden de Franse skigebieden zich voor op een coronaproof-seizoen? Welke regels gelden er straks in de skiliften, de après-skibars en de hotels in de Franse Alpen?

Laatste update – 23/11/2021

Coronamaatregelen in de Franse skigebieden

Veel Nederlanders hebben hun zinnen gezet op de wintersport dit jaar en vooralsnog lijkt de skivakantie in Frankrijk minder ingewikkeld te worden wat betreft coronaregels dan bijvoorbeeld in Oostenrijk. Maar hoe zit het preciés?

Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme, bevestigt de volgende coronamaatregelen voor de Franse skigebieden:

– Men dient vanaf 11 jaar een mondkapje te dragen in gondels, op drukke plekken in de buitenruimte en in de wachtrij bij skiliften waarbij ook 1 meter afstand in acht moet worden genomen. In de stoeltjeslift in de openlucht is het niet nodig om een mondkapje te dragen.

– Coronapas (QR-code) voor toegang tot de skilift is verplicht vanaf 4 december; controle zal plaatsvinden bij de kassa/afhalen van de skipas, door de skileraar in geval van skiles en bij diverse startliften. TIP: zorg dat je ook een printafdruk van je QR code bij je hebt, omdat je smartphone door de kou gedurende de (ski)dag sneller kan leegraken.

– In Frankrijk geldt er géén 2G-regel om toegang te krijgen tot de horeca.

Regels die al bekend waren en waar wintersporters ook mee te maken hebben:

Coronapas (QR-code) is verplicht in alle horeca en toeristische accommodaties). Bij hotels en in vakantiecomplexen alleen controle aan het begin van het verblijf. Appartementen en B&B’s zonder gemeenschappelijke ruimtes hoeven geen coronapas te vragen.

– Mondkapje verplicht in alle winkels (voor 11+).

– Mondkapje verplicht in de skibus en ander openbaar vervoer, inclusief taxi’s.

Zie ook deze infographic:

wintersport-protocol-Covid-corona-ski-frankrijk

Frankrijk: geel reisadvies

Frankrijk heeft een geel reisadvies wat betekent dat je bij terugkeer in Nederland niet in (zelf)quarantaine hoeft. Wel moet je bij heen- en terugreis een geldig coronabewijs (=vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test) hebben.

De SkiThalys: gewone dienstregeling

De SkiThalys rijdt komende seizoen weer op alle zaterdagen van 25 december tot 19 maart 2022. De kaartverkoop is geopend sinds 7 oktober. De Thalys Sneeuw verbindt Amsterdam Centraal, Schiphol  en Rotterdam Centraal met Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime la Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Van daaruit kunnen wintersporters naar skigebieden zoals Val Thorens, Les Menuires, Tignes, Val d’Isère, Les Arcs en La Plagne.

Geldteruggarantie en flexibel reserveren

Heb je twijfels om nu een wintersportvakantie te reserveren, weet dan dat diverse organisaties extra flexibele boekingscondities hebben en een geldteruggarantie bieden. De meest uitgebreide is die van reisorganisatie Sunweb, die de Covid Comfort garantie biedt. Zo ben je er zeker van dat je je geld terug krijgt als ze de vakantie binnen 2 weken voor vertrek moeten annuleren, kun je omboeken tot 6 weken voor vertrek, is er een repatriëringsgarantie voor wie inclusief bus of vliegtuig heeft geboekt en is er 24/7 reisleiding beschikbaar, evenals een vakantiedokter in de eigen app. Meer info.

MEER INFO CORONA & WINTERSPORT

We houden op deze plek de laatste informatie bij over de coronaregels in de Franse skigebieden: deze pagina zal komende seizoen regelmatig worden bijgewerkt.

Zie verder ook onze algemene corona-update Frankrijk (reisadvies en inreisregels) en dit artikel over de praktische coronaregels in Frankrijk (zoals de voorwaarden voor de coronapas).

LEES OOK:
Coronavirus in Frankrijk, de laatste update
15 Franse typische corona-uitdrukkingen
Coronaregels voor automobilisten

Eén reactie op “Corona en wintersport in Frankrijk”

  1. mm schreef:

    Wat gebeurt er als het gebied open is maar de landsgrenzen dicht zijn, krijg je dan ook je geld terug?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *