frankrijk.nl

Jaaa, een chalet mét kok in Les Menuires!

Het inademen van de frisse berglucht, het kraken van de sneeuw onder je schoenen en het yes-gevoel na een geslaagde afdaling… Elke wintersporter zal dit soort geluksmomentjes herkennen. We hebben er nog een voor je: verblijven in een catered chalet!

Hoe lekker is het om na zo’n dag in de buitenlucht je winterse avonturen te kunnen delen met familie of vrienden in een fijn chalet, waar ook nog eens voor je wordt gekook? In het skioord Les Menuires ligt een minidorpje van ruim 20 chalets, Hameau des Marmottes, die met of zonder catering kunnen worden gehuurd. 

Hameaux-des-Marmottes-les-menuires

Chalets weg van de drukte

Zodra je voet hebt gezet in een van de sfeervolle chalets vraag je je af of je echt wel in Les Menuires bent. Je ziet hier namelijk niets van de moderne bouw, dat het centrum van dit skioord zo typeert. Sterker nog, als je het brede balkon opstapt dan doet het uitzicht op een paar oude refuges aan de overkant van de berg eerder vermoeden dat je in een ongerepte vallei bent terechtgekomen. Maar zodra je weg skiet bij je chalet dan merk je snel genoeg dat je in een van ’s werelds grootste skigebieden vertoeft. Ja, hier ski je in Les Trois Vallées!

Veel slaapkamers

De vrijstaande chalets liggen groepsgewijs in de wijk Preyerand. Ze zijn er in verschillende maten, met 5, 6 of 7 slaapkamers. Ideaal dus voor de hele familie of een grote groep vrienden! De keuze van een donker houtsoort zet al meteen de toon voor de sfeer die je er mag verwachten: warm, gezellig, rustiek. In de living staat de open haard of houtkachel centraal. Je zou er zó voor willen gaan zitten met een goed boek, vooral in één van die zalige warm getinte banken.

Hameau des Marmottes

Zelf koken of niet?

Een vraag die we hardop met NIET beantwoorden, want hé, na zo’n dag op de piste wil je toch gewoon relaxen? Catering is het toverwoord en het voelt als pure verwennerij. Uit eten in je eigen chalet, zonder een stap buiten de deur te zetten! Reisorganisatie Chalet.nl maakt dat mogelijk met een eigen Nederlandse chaletstaf gestationeerd in Les Menuires. Zij verzorgen de hele week een uitgebreid ontbijt, 5x per week iets lekkers voor na het skiën en 6x per week een ter plaatse bereid driegangendiner. Inclusief een glaasje wijn, of twee…
ontbijt en snacks

In joggingbroek aan tafel

Wat mij het meest bevalt aan deze formule? Dat ik na een heerlijk lang bad gewoon in mijn ouwe joggingpak mag aanschuiven aan de lange houten tafel. En de luxe om vervolgens een heerlijk voor-, hoofd- en nagerecht geserveerd te krijgen! Want en groupe kom ik zelf doorgaans niet verder dan een pan chili-con-carne of een pastamaaltijd… Duur? Een weekje in een 14-persoonschalet met catering, inclusief 6-daagse skipas, kun je boeken vanaf €584 per persoon. (hé? ja, we hebben gedubbelcheckt, klopt, dit is de prijs bij 14 personen!).

Loopt het water al in je mond en staan de ski’s al in de wax? Kijk voor meer informatie en het aanbod van catered chalets.

Ultiem-relaxen-in-catered-chalet

PLUS+

– Super relaxed: je hoeft geen boodschappen te doen. Lekker nergens aan denken!
– Elke dag is het een verrassing wat er op tafel komt (maar bijzonderheden en diëten kun je wel vooraf doorgeven).
– Voor de kinderen is er een aangepaste maaltijd (evt. eerder geserveerd), kunnen ze alvast lekker naar bed!
– Sommige van deze catered chalets hebben een wasmachine en droger: fijn voor families met kinderen.

MIN-
– Kost uiteraard meer dan wanneer je zelf de boodschappen doet en kookt… Maar ja, dan eet je waarschijnlijk niet elke dag een 3-gangen diner.
– Onze tip: neem wel zelf eigen (sterke) drank mee als je na het eten graag een digestief drinkt.
– Je moet de chaletstaf toelaten in je chalet (1 of 2, afhankelijk van grootte groep, maar ze slapen elders).
– Op 1 dag heeft de chaletstaf vrij en maak je zelf iets of ga je uit eten… maar of dit nu een minpunt is?

Wat zijn jouw ervaringen met een catered chalet? Laat ons weten! 

Tekst: Josee Schouten Beeld: chalet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.