frankrijk.nl

TV5MONDE: culinaire topprogramma’s

 TV5MONDE heeft diverse leuke wekelijkse programma’s waarin de Franse keuken op diverse manieren aan bod komt. Reportages, recepten en kookwedstrijden waarvan het water je in de mond loopt!

VASTE CULINAIRE SERIES OP TV5MONDE

Les maîtres des saveurs

elke zondag om 18.40 uur – Nederlands ondertiteld

Dit superleuke programma maakt elke zondag een gastronomische reis naar een andere Franse regio. Zo maak je de ene week kennis met beroemde wijnen, kazen en koeien uit de Bourgogne en reis je de volgende week langs restaurants en producteurs in de Provence. Boeiende beelden van de streek en smaakpapillen-kietelende opnames in de keuken, met bijdragen van bekende lokale chefs (die overigens lang niet altijd in Frankrijk geboren zijn).  Dit zijn de eerstvolgende thema’s:

Zondag 10 oktober, 18.40 uur: Bourgogne
Zondag 17 oktober, 18.40 uur: Frans Baskenland
Zondag 24 oktober, 18.40 uur: Normandië (met een interview met de Nederlandse chef Amir van Rooijen, van L’Auberge du Vieux-Puits bij Dieppe)
Zondag 31 oktober, 18.40 uur: Occitanië
Zondag 7 november, 18.40 uur: Provence (o.a. bezoek aan het beroemde restaurant Mirazur en topchef Mauro Colagreco)
Zondag 14 november, 18.40 uur: Corsica
Zondag 21 november, 18.40 uur: Grand-Est

kookprogramma bij TV5MONDE Maitres des saveurs


Les saisons de Pique-Assiette

elke dinsdag om 10.30 uur – Nederlands ondertiteld

Kookprogramma waarin telkens een bekend recept onder de loep wordt genomen samen met een chef. Zoals hoe maak je een echte ratatouile à la niçoise? Welke schelpdieren gaan er nou echt in een pasta à la vongole? En wat is een soupe de chalet?

Kook programma bij TV5MONDE Pique Assiette


Stress en cuisine

elke donderdag om 10.30 uur – Nederlands ondertiteld

Wedstrijdje in de keuken: elke week moeten twee kandidaten binnen een vaste tijd hetzelfde gerecht maken en daarbij zijn alle streken toegestaan! Vrolijk kookprogramma met humor.

kookprogramma bij TV5MONDE Stress en cuisine


Le goût des rencontres

elke vrijdag om 10.30 uur – Nederlands ondertiteld

Mmmm, in dit programma staat de genereuze en zonnige keuken van het Zuidwesten van Frankrijk centraal. Eend, tomaten, verse vis, pepers, kazen, mooie groente… En zoals de naam van het programma al zegt (‘de smaak van ontmoetingen’) gaat het daarbij niet alleen om klassieke streekgerechten, maar ook om eigentijdse fusion. Hoe klinkt poke bowl met gerookte vis uit Cap-Ferret? Of saltimbocca uit Frans Baskenland?

kookprogramma bij TV5MONDE Le gout des rencontres

Over TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse Franse cinema, goede documentaires, series en lifestyle-programma’s. Bijna alle prime-time uitzendingen zijn ondertiteld in het Nederlands. Hier meer over de programmering: europe.tv5monde.com

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

LEES OOK:
Inspirerende reisprogramma’s op TV5MONDE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *