frankrijk.nl

Vakantietrend 2022: nog meer met de auto op stap

Nu we deze weken en masse zijn vertrokken om te genieten van de herfstvakantie ergens in Europa, kijken wij alvast vooruit om te zien wat de plannen zijn voor volgend jaar.

Vrijheid, blijheid hoog in het vaandel

Het afgelopen anderhalf jaar heeft het landelijk reisadvies ons vakantiegedrag bepaald. Mogen we wel of niet op reis? Kunnen we wel of niet naar het buitenland? Gevolg was dat een grote meerderheid koos om met de auto te vertrekken. Belangrijkste argumenten hiervoor:
– op het laatste moment kunnen beslissen
– in geval van calamiteiten of wijziging reisadvies weer snel thuis

Nu wordt verwacht dat de coronaregels in 2022 voorlopig nog wel van toepassing zullen zijn, laten trendonderzoeken zien dat reizen per auto ook volgend jaar meer dan normaal in trek zal zijn. Zo liet de Nederlands Ski Vereniging ons weten dat uit een steekproef blijkt dat bus- en vliegtuigreizen sterk achterlopen in de skivakantieboekingen voor deze winter, duidelijk ten gunste van de auto. En het moge duidelijk zijn dat alle goed per auto te bereiken landen in Europa ook volgend jaar de vruchten gaan plukken van deze tendens.

Josee met haar autohuur in Valmorel, Franse Alpen

Deze winter meer reizigers met de auto op wintersport

Zekerheid voor alles: handige apps en sites voor onderweg

Weten waar je aan toe bent en risico’s vermijden tijdens de reis. Nieuwe vaste items op de vakantiechecklist. Wat kun je zelf doen?

– Download apps waarop je de actuele reisadviezen altijd bij de hand hebt, zoals bv de Reisapp van Buitenlandse Zaken of de Re-open EU app van de Europese Unie.

– Maak zoveel mogelijk gebruik van handige apps om contactloos mee te betalen in het buitenland, voor bijvoorbeeld voor parkeerkosten (Parclick, Mobypark) of het reserveren van tickets voor pretparken en musea, zoals Tiqets en GetYourGuide.

En houd natuurlijk onze site in de gaten! Onze corona-update is het afgelopen anderhalf jaar massaal bezocht en door vele bezoekers geroemd als het meest actuele artikel voor reisinformatie en advies voor reizen naar en in Frankrijk (et on vous remercie)!

autorijden Frankrijk

Dekking autoverzekering buitenland

Als reizen met de auto naar het buitenland niet je gewone reisding is, dan heb je nog wat meer huiswerk te doen. Zoals het checken van je autoverzekering. Is die travelproof?  Misschien wil je juist wel een (tijdelijke) uitgebreidere dekking? Je autoverzekering vergelijken is dan zeker geen slecht idee, al is het maar om te weten of er opties zijn die volledig aansluiten bij jouw nieuwe wensen.

Pechhulp in het buitenland

Autopech tijdens je vakantie. Je ergste nachtmerrie. Maar altijd mogelijk. Natuurlijk wil je niet dat dit gebeurt als je op vakantie bent, maar mocht het je overkomen dan is het wél fijn als je hulptroepen kunt inschakelen. Dit kun je vaak aanvullend verzekeren. Kijk dat goed na en kies desnoods nog voor een aanvullende pechhulp in het buitenland via je autoverzekering, autodealer of je ANWB-lidmaatschap.

autorijden in Parijs: handige tips

Autoverzekering met huurauto in het buitenland

Ga je op vakantie met een huurauto of huur je een auto ter plaatse? Dan is het goed om te weten dat de risico’s van rijden in een huurauto nooit onder de dekking van je normale autoverzekering vallen of dat met het afsluiten van een reisverzekering is geregeld. Je hebt altijd een aparte verzekering nodig en die sluit je meestal af bij het verhuurbedrijf zelf. Controleer de voorwaarden goed. Wij reserveren zelf overigens altijd onze huurauto bij het Nederlandse autoverhuurbedrijf Sunnycars, omdat zij een all-in huurprijs bieden, inclusief alle verzekeringen. En – heel fijn – daardoor ontvang je van tevoren ook de polisvoorwaarden in het Nederlands en weet je precies wat er wel en niet inzit.

Duurzamer reizen, elektrisch rijden

Nu we het over autorijden en vakanties hebben….een andere duidelijke trend is dat de elektrische auto een sterke opmars maakt als particuliere auto en ons dus ook meer wordt ingezet voor de vakantiedoeleinden. In 2022 gaan we meer aandacht besteden aan elektrisch reizen in en door Frankrijk, met zaken als: de ontwikkeling van de laadpalen in Frankrijk, hoe vind je ze en waar moet je rekening mee houden? Dus wordt vervolgd!

Tekst: Josee Schouten, Beeld: Bip&Go, frankrijk.nl. 
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Independer.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.