frankrijk.nl

Nieuw Amélie-hotel in Parijs

Een nieuw hotel in Parijs ademt de sfeer van de film ‘Amélie’, met zijn vrolijke kleuren en nostalgische stijl. De ligging is ook interessant: vlak bij Gare du Nord én de hippe wijk rond Gare de l’Est, vandaar de naam ‘Hôtel Les Deux Gares’.

De laatste maanden van dit jaar staan in het teken van Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain, die heerlijke Franse film die alweer 20 jaar oud is. Vanwege dat jubileum verschijnt de film eind december tijdelijk opnieuw in de Nederlandse bioscoop! Ook gaat in november een Nederlandse versie van de succesvolle Londense musical Amélie in première. Reden te meer om weer even helemaal in de unieke sfeer van deze film te duiken!

Parijs leuk modern trendyhotel bij Gare du Nord

Hotel Les Deux Gares

En laten wij op steenworp van het Gare du Nord nou een hotel ontdekt hebben waar je elk moment verwacht dat je Audrey Tautou tegen het lijft loopt…! De jonge Engelse interieurdesigner (Luke Edward Hall) die het hotel ontwierp heeft geen specifieke verwijzingen genoemd aan de mythische film, maar toch, kijk maar eens naar de foto’s… de sfeer heeft onmiskenbaar overeenkomsten!

Parijs leuk hip hotel bij Gare du Nord

Lees ook: 5 hippe nieuwe hotels in Parijs

Bonte kleuren, Franse nostalgie

Dat tuinhekgroen op de muren. Die lampjes boven het bed. De knalgele, roze of blauwe badkamers. De houten bistrostoeltjes in het café… De accordeonmuziek hoef je er alleen nog maar bij te denken! En voordat het nu klinkt alsof dit een kitsch adres is, niks daarvan. Het viersterrenhotel heeft juist een hippe sfeer, die past bij de jonge wijk rond Gare de l’Est (vlak bij Canal Saint-Martin), waar het hotel ook dichtbij ligt. De bistro van het hotel is op het moment zelfs een zeer geliefd adres onder foodies, want de trendy restaurantgids Le Fooding tipte het als de beste bistro van 2021.

hotel Parijs romantische trendy

Montmartre om de hoek

En vast niet toevallig: de wijk waar Amélie speelt, ligt op loopafstand van dit hotel. Daar kun je nog altijd koffiedrinken in het fotogenieke Café des Deux Moulins (15, rue Lepic), waar veel scènes uit de film zijn opgenomen. Of langs de groentewinkel lopen van die onaardige groenteman, want ook die winkel bestaat écht. En natuurlijk de Sacré-Coeur bezoeken of een rondje maken in de draaimolen aan de voet van de butte… Enfin, 2à jaar later: Amélie leeft!

Hotel Les Deux Gares, kamers vanaf €176, meer info & reserveringen

Parijs leuk hip hotel bij Gare du Nord

PLUS+
– Ook 1-persoons en 3-persoonskamers.
– Handig doorreishotel ook: het ligt op loopafstand van zowel Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) en Gare de l’Est (het treinstation met treinverbindingen naar de Champagne-Ardenne, Lorraine en de Elzas)
– Op het dak van Gare de l’Est opent elke zomer een hip dakterras!

MIN-
– Met twee grote treinstations vlakbij is de wijk niet de schoonste en veiligste van Parijs: iets om rekenen mee te houden. Dit hotel is daarom minder geschikt voor gezinnen, vinden wij.

Parijs leuk hip hotel bij Gare du Nord

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs.

Bon voyage!

LEES OOK:
Leuke hotels in Parijs voor gezinnen
10 redenen om deze herfst naar Parijs te gaan
5 hippe nieuwe hotels in Parijs (najaar 2021)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.