frankrijk.nl

Filmpje: Grasse, stad van de parfum

De Zuid-Franse stad Grasse is al sinds de 16e eeuw het mekka van de parfumindustrie. En nog altijd worden hier op ambachtelijke wijze nieuwe geuren ontwikkeld. Christine ging haar neus achterna en nam een kijkje achter de schermen. 

Grasse-parfum-Nice-to-Know

Weet jij wat een neus is? Of een orgue à parfums (parfumorgel)? En hoe modeontwerper Dior aan inspiratie kwam voor zijn liefdesgeur Miss Dior? De antwoorden zijn te vinden in Grasse, de wereldhoofdstad van het parfum. Hans en Christine gingen voor ons op onderzoek uit in het Pays de Grasse, de streek waar de beste bloemen worden gekweekt en verwerkt tot parfum. Van jasmijn, violet, tuberoos en meiroos naar Chanel, Dior en Gaultier. Het resultaat van hun zoektocht is deze interessante en bloemrijke reportage met weetjes uit de geschiedenis en over de moderne parfumindustrie, met uitleg van de chef jardinier en een blik in de keuken van een van de bekendste parfumhuizen.

Bekijk ook:
Cannes in al zijn facetten
Nice, onze reisreportage in beeld 

Grasse-Nice-to-know

Meer leuke Frankrijk-filmpjes van Christine en Hans vind je hier!

BEKIJK OOK:
Beelden van Cannes, veelzijdige badplaats
Franse plekken in Amsterdam: leuk filmpje!

Tekst: Christine van der Linden Filmpje: Hans Zeegers Beeld: Hierboven Hans Zeegers, linksboven OT Grasse©Antoine-Marta-Konopka

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *