frankrijk.nl

Slapen in een pistenbully in La Plagne

Als je je skilief eens echt wilt verrassen dan is dit het ultieme ticket to the moon! Hoe romantisch om met z’n tweetjes in een pistenbully boven op de berg te overnachten… En verrassend genoeg: vrij comfortabel ook nog!

We wilden het aanvankelijk niet geloven maar we hebben ‘m mogen bewonderen in La Plagne: de pistenbully Over the Moon. Mét een hotelkamer boven op de rupsbanden. Nou ja kamer, noem het een verwarmde cabine. Met daarin een 2-persoonsbed, gevulde minibar, wastafel, home-cinema TV, thee/koffieapparaat en regelbare verlichting. En natuurlijk ramen om je te vergapen aan een fenomenaal uitzicht.

Boven op de berg

Om 9 uur s’ avonds parkeert de bestuurder deze jongen op 2400 meter hoogte pal naast een chalet met toilet plus een ruimte met een bruisende jacuzzi en rondom ramen. Dus of je nu op je bed ligt of in de jacuzzi zit: het is alleen jij, je lief, de bergen en de sterrenhemel. Je zou er bijna niet van willen gaan slapen! Maar hé, dan mis je het wakker worden met een waanzinnige zonsopgang boven de Alpentoppen. Hoe dan ook: romantischer dan dit gaat het niet worden!

Over the Moon: €340/nacht voor 2 personen. Let op: verhoogd tarief tijdens Kerst, Nieuwjaar en Valentijn (€400).

Pistebully La Plagne


Ander bijzonder slaapadres in La Plagne:

Iglodorp met restaurant en ijsbar

Boven Plagne Village, op 2100 meter hoogte, verrijst elk winterseizoen een iglodorp. Het bestaat uit een ijshotel met slaapzalen, een restaurant en bar, een familie-iglo, een iglo-voor-twee en een hot-iglotent, voor wie het idee wel leuk vindt maar denkt de kou niet te kunnen trotseren (wat overigens best meevalt, want je slaapt in donsslaapzak).

Iglo Blacksheep La Plagne

Je kunt ook opteren voor alleen een avondje dineren in de grote iglo. Reken voor een Savoyaards diner + overnachting in de slaapzaal €119. Alleen dineren kan ook voor €39 of €59. De opening van het iglodorp is gepland rond 20 december  en zal open blijven tot ongeveer eind maart  (afhankelijk van de weersomstandigheden). Meer info op de website van de organisatie BlackSheep.

Noot redactie: wegens de coronamaatregelen is het iglo dorp in seizoen 2021/2022 gesloten.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en Carole Goelitz, BlackSheep, Compagnie des Alpes.

LEES OOK:
Wintersport maar dan anders in La Plagne
La Plagne, 10 redenen om dit skigebied (weer) op je skikaart te zetten
Leuke slaapadresjes in La Plagne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *